Mel kan brukes til mangt

ALLSIDIG: Melet i kjøkkenskapet duger til mer enn baking. (Foto: Colourbox.com)
ALLSIDIG: Melet i kjøkkenskapet duger til mer enn baking. (Foto: Colourbox.com)

Åtte ting du ikke har tenkt på at du kan bruke mel til.

Selv om du ikke har kastet deg på den nye baketrenden som herjer landet, er sannsynligheten stor for at du har en pakke mel i kjøkkenskapet. Vanlig hvetemel har flere kreative bruksområder utover bakst og pannekaker. Her har vi samlet noen av disse.

Les også: 12 ting du kan gjøre med kaffefilter

Kjøkkentriks med mel

  • Raskere modning av avokado: Hvis avokadoen du har tenkt å bruke til tacoen er steinhard, kan du ifølge nettstedet eHow.com påskynde modningsprosessen ved å legge avocadoen i en bolle eller en papirpose og dekke den med mel. Etter et døgn skal avokadoen mykne og være klar til bruk.
  • Knep mot kranglete lokk: Hvis du har krukker eller boller av glass eller plast der lokket er vanskelig å få av, kan du dyppe lokket i mel. Da vil det gå mye lettere neste gang du skal ha av lokket.

Miljøvennlig pussemiddel

Nettstedet Mother Nature Network har blant annet disse tipsene til hvordan man kan bruke mel som naturlig og miljøvennlig alternativ til husholdningskjemikalier:

  • Få oppvaskkummen av stål til å skinne: Dryss hvetemel utover den tørre kjøkkenkummen, gni den med en tørr, myk klut og vent noen minutter før du skyller bort melet.
  • Mel som kobberpuss: Bland like deler mel og salt med klar eddik til du får en tykk grøt. Bruk en myk fille til å gni inn kobbergjenstanden med blandingen. La blandingen tørke før du skyller den av. Kobberen skal nå være blank og skinnende.
  • Miljøvennlig maurstopper: Hvis du plages med maur i huset, kan du strø en tykk stripe med mel der du ser maurene komme inn. Maurene kommer ifølge ikke til å krysse melmuren. Funker ikke dette finner du flere tips til hvordan du kan bli kvitt mauren her: Maur kan gjøre stor skade.

Les også: Syv ting du kan bruke muffinsbrettet til.

Mel som skjønnhetsprodukt

  • Ansiktsmaske av mel mot uren hud: Hvis du sliter med kviser og uren hud, kan mel være svaret. I denne YouTube-videoen får du vite hvordan du kan lage en effektiv og billig gjør-det-selv ansiktsmaske kun ved å blande mel og melk. I kommentarfeltet til videoen hevdes det at masken funker enda bedre hvis du tilsetter litt gurkemeie, som kan verdt å teste.
  • Mel som tørrsjampo : Hvis du har fett hår men ikke tid til å vaske det, kan nødløsningen ligge i kjøkkenskapet. Vanlig hvetemel er nemlig en effektiv tørrsjampo, skal vi tro den New York-baserte hårstylisten Mara Schiavetti: – Dryss mel på hårrøttene, gi det 10 sekunder til å suge opp fettet, og børst det bort med en makeup-børste, sier Schiavetti til nettstedet AccessHollywood.com.

Trolldeig

  • Oppskrift på trolldeig: Hvis du har barn, eller bare trenger et harmløst utløp for uforløst kreativitet, kan du børste støv av åttitallsfarsotten trolldeig. Her er oppskriften: 1 del salt 2 deler hvetemel 1 del vann 1 ss. matolje

Les også: Smarte måter å skrelle appelsiner på

Personvernpolicy