Julebakst med en vri

Snøballer i kokos er både enkelt og raskt å lage. Med litt sjokoladeis til, og noen bær, har du en fin dessert. Foto: Kamilla Thoresen
Snøballer i kokos er både enkelt og raskt å lage. Med litt sjokoladeis til, og noen bær, har du en fin dessert. Foto: Kamilla Thoresen

Bytt ut tørre småkaker med gjærbakst og søt luft.

De syv slagene er og blir klassikere i norske hjem. Men hva med å bytte ut et par av de syv med saftig gjærbakst med julesmak, eller noen luftige snøballer til førjulskosen?

Prøv disse godsakene i helgen!

Julete kanelboller

Disse bollene er kanelboller med en julevri.

Du trenger en porsjon bolledeig, enten din favoritt, eller denne fra Klikk.no. Ta en teskje kardemomme i deigen for god smak.

Tilsett rosiner før du setter deigen til heving. Du kjevler ut deigen som om de skulle være kanelboller, det vil si et rektangel med en tykkelse på om lag en centimeter.

Lag fyll av smeltet smør, sukker, kanel, to knuste nellikspiker, en liten teskje ingefær og en stor teskje finrevet appelsinskall.

La gjerne fyllet stå en halvtimes tid, slik at smakene får satt seg. Etter å ha penslet på fyllet, strør du hakkede mandler over, før du deler deigen i 24 kanelboller og setter dem til heving en halvtimes tid. Bollene stekes på 225 grader i om lag ti minutter. Når de har blitt noe avkjølt på rist, kan du pynte dem med melisglasur, hvis du vil.

Luftige snøballer

Snøballer er rett og slett marengs med kokos, og oppskriften kan enkelt dobles. Denne rekker til tolv snøballer.

Pisk en eggehvite til den tykner og hell gradvis i 40 gram sukker. Pisk til massen danner stive topper. Vend inn 30 gram kokos. Bruk to teskjeer til å forme små kuler som legges på bakepapir og stekes i ovnen på 100 grader i en times tid.

Lakrismarshmallows og biscotti

Å lage marshmallows selv, er en klissete opplevelse som tar litt tid, men resultatet er bare til å spise opp.

Jeg har skrevet om Helles ribbe tidligere, og her får du hennes oppskrift på lakrismarshmallows.

Har du fortsatt lyst på litt smått og godt til kaffen, hva med å gå for italiensk?

Anne Cathrine står bak bloggen Enestående mat, og har delt denne spenndende oppskriften på stjernebiscotti med ABC Nyheter.

Lyst på noe mer søtt? Les mer om julegodt på Klikk.no.

Personvernpolicy