Meny

Disse vinner filmjulen

Love Actually er en av de mest populære julefilmene. Vi blir aldri lei av å se Hugh Grant som dansende statsminister. I år er det ti år siden filmen hadde premiere. Foto: AP/NTB scanpix

Og denne kan du droppe.

Du tuller ikke med julefilmene. Selv om vi ser dem år etter år, og gjerne året etter der igjen blir vi aldri lei. Eller blir vi det?

Filmanmelder Marte Hedenstad i NRKs filmpolitiet deler sine tre største favoritter med ABC Nyheter, og gir deg samtidig filmen du kan droppe i år.

1. Love Actually (2003)

Ingen over, ingen ved siden! En jul uten å se «Love Avtually» er en umulighet. Regissør Richard Curtis, som står bak «Fire bryllup og en gravferd» og «Notting Hill», to av de beste romantiske komediene som er laget noensinne, gir oss en film spekket med kjærlighet og humor. Filmen fletter sammen historier om flere menneskers liv i tiden før jul. Sorg, medfølelse, glede og begeistring — «Love Actually» gir deg hele spekteret, og det er umulig å ikke komme i julestemning av denne filmen!

2. Polarekspressen (2004)

På selveste julaften blir vi med en gutt, som tviler på Julenissen, ombord på et magisk tog i retning Nordpolen. Robert Zemeckis «Polarekspressen» er en eventyrlig julefortelling som bringer deg tilbake til barndommens vidunderlige jul. Om du ikke, i det minste kunne ønske at du trodde på Julenissen når filmen er over, har du et hjerte av stein. Animasjonsteknikken «motion capture» er brukt, slik at skuespiller Tom Hanks faktisk kunne spille flere av rollene i filmen, og dette har resultert i et flott stykke julemagi.

3. Livet er vidunderlig (1946)

Jeg tror få vil protestere om du kaller Frank Capras «Livet er vidunderlig» for tidenes største juleklassiker. Du har sikkert hørt uttrykket: «Every time a bell rings, an angel gets his wings», som er hentet fra filmen. «Liver er vidunderlig» handler om George Bailey, spilt av James Stewart, som er på randen av selvmord når han får besøk av en engel som viser ham hvordan verden hade vært om han aldri hadde eksistert. Dette ikoniske juleeventyret har rørt og underholdt flere generasjoner i snart 70 år, og kommer til å fortsette med det i mange tiår til.

Dropp denne: Hjelp, det er juleferie (1989)

Nå krangler jeg nok på meg en hel haug med fans, men jeg mener denne komedien med Chevy Chase i hovedrollen er utdatert. Ja, filmen var hysterisk morsom da den kom i 1989, men den har ikke tålt tidens tann og fremstår i dag som masete og slitsom. Hvis du er ute etter en morsom komedie som faktisk gir deg et fnugg av julefølelse, ville jeg heller ha gått for «Alene hjemme».

Hvilken film dropper du? Diskuter julefilmene i kommentarfeltet under!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus