Hvem er mest populær på julaften?

Jo mer svor, jo mer populær blir kokken, som er den vikigste personen på julaften, ifølge en ny undersøkelse. Foto: Morten Holm/NTB scanpix
Jo mer svor, jo mer populær blir kokken, som er den vikigste personen på julaften, ifølge en ny undersøkelse. Foto: Morten Holm/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svaret kan overraske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Julen dreier seg mye om kos, og om mat. Er maten vond på julaften blir det dårlig stemning. Se for deg et bord med tørr ribbe, kaldt tilbehør og stemningen synker fort.

– Den personen i huset som har ansvar for å lage julemiddagen er minst like viktig for en perfekt julestemning, som Tre nøtter til Askepott, Sølvguttene og også selveste julenissen, sier informasjonssjef i Nortura, Elin Ytterdahl Tohje i en pressemelding.

Les også: Her er Norges beste julemat

Kokken viktigere enn nissen

Gilde har nylig gjennomført en undersøkelse, hvor hele åtte av ti svarer at det viktigste på julaften er en vellykket julemiddag med familien. Bare en av ti svarte at fine pakker under treet var viktigst, mens åtte av ti svarer at den viktigste personen på julaften er den som rører i grytene. Kokken slår knock out på julenissen med andre ord.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kroppen vil ha svin og øl

Hvis forventningspresset stiger nå, så ta det helt med ro. Det er fortsatt godt med tid igjen til den store dagen, så hva med å ta en liten testrunde i helgen?

Sist søndag lanserte Matprat.no videoen Ribbe minutt for minutt. Hvis det er første gang du skal lage ribbe, kan den være verdt en kikk. I hvertfall hvis du har tid.

Eyvind Hellstrøm er en kokkelegende, og kan selvsagt lage ribbe. Fremgangsmåten er enkel, og du finner oppskriften på klikk.no.

Ribbe i øl

Har du lyst til å prøve noe som er hakket mer utradisjonelt, men likevel god, gammeldags ribbe med svor?

Helle Øder Valebrokk står bak bloggen Helles Kitchen, og har laget ribbe i øl. Den tar riktignok noe tid, men det er ikke verre enn å putte hele stasen i ovnen tidlig om morgenen, og gå rett i seng igjen. Resultatet er den saftigste ribba denne journalisten har spist noen gang.

Helles oppskrift finner du her.