Kirkeåret:

Her er alle helligdager og fridager i 2014

Her er alle helligdager og fridager i 2014
Her er alle helligdager og fridager i 2014

Få oversikt over påsken, pinsen og alle de andre bevegelige fridagene.

I oversikten over kan du se hele kirkeåret som starter med adventstiden.

Også for de som ikke har tenkt å markere kyndelsmesse kan det lønne seg å planlegge ferien allerede. Og da må du vite når de kristne hellige/fridagene kommer.

Hvis du ikke har planlagt juleferien ennå, så kan du ved å ta ut 2 fridager få langfri med 9 dager. Julaften er nemlig i år på en tirsdag, og 1. og 2. juledag er onsdag og torsdag.

Hvis du også har fri nyttårsaften, kan du du ha fri i 12 dager kun ved bruk av 3 feriedager.

Og hvis du legger du til enda 2 feriedager på slutten av jule- og nyttårsferien, kan du altså få 16 dager fri kun ved hjelp av 5 feriedager. Og det er da kun to av disse dagene som går på feriebudsjetter for 2014.

Sein påske

Klar for sein påske? Da kan det bli varmt og deilig i bakkene, hvis snøen holder! Foto: Colourbox.Klar for sein påske? Da kan det bli varmt og deilig i bakkene, hvis snøen holder! Foto: Colourbox.

For de som allerede har planlagt jula er påsken neste runde.

Påsken i 2014 er sein: Palmesøndag er 13. april og 2. påskedag er dermed 21. april.

Det betyr at 1. mai faller på en torsdag, i uken rett etter 2. påskedag. Dermed har du muligheten til å få 3 uker fri ved å ta ut 11 dager. Da tar du altså fri fra palmesøndag og til søndag 4. mai.

Les også: Reise langt bort? Slik redder du plantene

Ingen 17. mai-fest

Vi håper jo at du får en fin 17. mai-feiring, men det blir ingen gratis fridager rundt den i år. Den faller nemlig på en lørdag.

Men langhelg kan du likevel få i mai, fordi Kirsti Himmelfartsdag (på folkemunne kjent som Himmelspretten) lander på torsdag 29. mai.

Og pinsen, som havner helt uti juni, lander på søndag 8. juni og mandag 9. juni, kan også bli en fin langhelg.

Har du bestilt sommerferien allerede? Det er penger å spare. Foto: Colourbox.Har du bestilt sommerferien allerede? Det er penger å spare. Foto: Colourbox.

Og som i år, kan du ved hjelp av 2 fridager få 9 dager fri jul/nyttårstiden i 2014. Julaften og nyttårsaften lander begge på onsdager.

Les også: Hvis du blir syk i ferien: få ny ferie

Høst- og vinter-fri

Det du sitter og lurer på nå er helt sikkert når barna dine har fri fra skolen til neste år. Det varierer både fra fylke til fylke og fra kommune til kommune.

Vår samarbeidspartner, Din Side, har laget en fin oversikt som du kan sjekke. Men merk at de ikke har med planleggingsdager, så du bør uansett ta kontakt med din skole for å få en komplett skolerute.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus