Meny

Her slåss de om truser til 50 kroner stykket

SÅ TRUSENE FLYR: Kampen om trusene er i gang. Det går så negler ryker og trusene flyr gjennom lufta. (Foto: Kristin Sørdal)
SÅ TRUSENE FLYR: Kampen om trusene er i gang. Det går så negler ryker og trusene flyr gjennom lufta. (Foto: Kristin Sørdal)

I dag går nordmenn amok på salg - se hvorfor.

Det er tid for Black Friday. Dette er opprinnelig en amerikansk supersalg-dag, og vi har allerede omtalt mange utenlandske Black Friday-tilbud du kan slå kloa i via nettbutikkene. En god del norske butikker har i løpet av de siste årene også slått seg på denne salgsdagen, inkludert mange nettbutikker.

Lenger nede i artikkelen finner du eksempler på noen av de norske tilbudene.

Men du kan også finne Black Friday-tilbud hos fysiske butikker, blant annet hos Norwegian Outlet og Outlet One i outletbygda Vestby.

Vi var klare da Norwegian Outlet åpnet portene i Vestby klokken sju i dag morges. Og vi var ikke alene!

Les også: Dette ønsker nordmenn seg til jul

Kamp om timestilbudene

Hos Norwegian Outlet er det riktignok merkesalg hele året, men akkurat i dag kjører de voldsomt på Black Friday-salg. Dette har også vært markedsført i forkant, med noe blodig tilsnitt i Oslo sentrum.

Selv så tidlig som klokken sju denne fredags morgenen, begynner det å fylle seg opp på parkeringsplassen ved handlesenteret. Utenfor porten står noen hundre mennesker, klare for innsats og med salgsavisen i hånda. Og når porten går opp klokken sju, stormer folk inn - og joda, de fleste har nok lest tilbudsavisen og er klar på hvor de skal gå. Det er ikke rent få som stormer mot Gant-butikken, som selger bukser til 50 kroner paret.

Der er det kun de med spissest mulig albuer som rekker fram til salgsbordet som er satt ute i handlegata, og folk karrer til seg fem og ti bukser i slengen. Etter få minutter er bordet med 50-kronersbuksene tømt. – Herlighet, folk er jo helt gale, de stormet jo inn. Jeg fikk ikke tak i noe jeg skulle ha, det var som blåst vekk på få minutter, blir vi fortalt av en på salgsjakt.

Kampen om trusene!

I tillegg til tilbudene som varer hele dagen, eller hele helgen, er det spesielle timestilbud. Og her er folk virkelig på jakt - og på vakt. Timestilbudne er dekket til med svarte sekker, og folk står i kø og vener på at plastikken skal dras av. Da timestilbudet med dunjakker hos Kari Traa ble frigitt, hadde folk allerede siktet seg inn på riktig størrelse, og stativet var tømt i løpet av et par minutter. 50-kronerstilbudene virker imidlertid som de mest populære denne fredags morgenen på Norwegian Outlet: Da Björn Borg slapp timestilbudet med 50-kronersboksere klokken 8, var det kaos og ville tilstander. Folk kastet seg over bordet, skuffet med seg det de kunne, og truser ble kastet gjennom lokalet. – Jeg stod først i køen, men da de fjernet plasten, ble jeg presset bakover, jeg fikk bare med meg en truse, sier den unge damen DinSide treffer i utkanten av kaoset.


– Så nå står jeg her. Jeg ble skåret opp i fingeren, forteller hun videre, før hun får assistanse av noen venninner som har skuffet med seg en haug med truser.

Nå er det på tide å sortere størrelser

... Før du bestemmer deg for å dra på svartefredagssalg, husk dette: Det er ikke billig å handle på salg dersom du egentlig ikke trenger det du kjøper. Selv om du står der med en jakke som til fullpris koster 4.500 kroner, men som du kan få til 1000 kroner på salg - så ta kontrollspørsmålet: «Trenger jeg egentlig dette?»

Husk også at det egentlig er salg hele året, både sesongsalg, sluttsalg, jubileumssalg, partivaresalg og alle mulige andre typer salg ...

Tidligere år har det vært kaotisk med parkeringen ved Norwegian Outlet, og folk har parkert helt nede ved motorveien. Ifølge Einar Sørland, daglig leder ved Norwegian Outlet, er de forberedt på folkemengdene:

– Det blir travelt i år også, men vi åpner klokken 7 og det gjør at kundene får noe bedre tid frem til stenging klokken 22. Det blir nok litt hektisk med parkeringen. Men vi stiller med 15 sikkerhetsvakter som også skal dirigere de som kommer med bil, og øker parkeringskapasiteten på et tilstøtende jorde for å sikre bedre tilgang til kundene, sier Sørland til DinSide.

Du kan også ta toget til Vestby og korresponderende buss derfra, til Norwegian Outlet. Outlet One er i gangavstand til togstasjonen.

Finner vi tilbudene?

Vi tok noen stikkprøver på noen av produktene som er annonsert som tilbud denne dagen, på Norwegian Outlet. Som du kanskje har fått inntrykk av allerede: Noen av tilbudene var det ganske harde kamper om, og ønsker du å vinne kampen, bør du være beredt til å ta en dult i siden.

Gant-buksene kunne vi se langt etter, og dunjakker hos AllSport var blåst vekk i løpet av noen minutter etter klokken 07. Det samme skjedde med Kari Traa-jakkene. Dresser som var annonsert rimelige hos Höyer var det fremdeles noen av, men der var det nok litt begrenset med modeller og størrelser. Også treningstøy hos AllSport som var annonsert til 50 kroner, var i et begrenset utvalg størrelser. Truser var det mange av, for de som ville dykke inn i kampens hete.

Alt i alt: Fullt mulig å gjøre gode kjøp, men her må du være målrettet. Og er du ute etter timestilbud, må du være der når showet starter - det holder ikke å komme diltende noen minutter etterpå.

På Outlet One, altså den andre outletbutikken i Vestby, var det atskillig roligere stemning i 8-tida i dag, og så vidt vi kunne se, var det i alle fall da godt med utvalg av annonserte varer.

Les også: Norges beste nettbutikker

Flere norske med svartefredagssalg

Det er flere norske butikker som har kastet seg på Black Friday-salget, ikke minst nettbutikkene. Men hvor gode er egentlig tilbudsprisene i anledning denne salgsdagen?

Her er noen av butikkene som har tilbud i dag, og vår vurdering av de nedsatte prisene:

  • Mpx.no: Stort utvalg salgsvarer, tilbud på alt fra TV og hjemmkinoanlegg til hodetelefoner, kaffetraktere og iskremmaskiner, Hvor mye du sparer varierer fra produkt til produkt, blant annet ligger tilbudene på TV-er på litt over 20 prosent.
  • Elkjøp.no : Elkjøp har plukket ut varer innen flere av produktkategoriene, som de har satt ned prisen på fram til midnatt. Dette gjelder også produkter i det øvre prissjiktet, for eksempel koster en varmepumpe fra Mitsubishi som er satt ned med 5.000 kroner, De har også lavere priser på utvalgt elektronikk, som smarttelefonen Nexus 5, som DinSide nylig har testet. Denne er satt ned fra 4.090 til 3.495 kroner.
  • Stormberg.no: For de som trenger tur- og fritidsklær, reklamerer Stormberg med opptil 70 prosent rabatt på enkelte varer kun i dag. Utvalget er så som så, men på grunn av den store rabatten er det verdt å ta en kikk om du trenger noe spesielt. Blant annet har sportskjeden tilbud på parkaser til både damer og menn.
  • Komplett.no: Blant årets tilbud finner vi høretelefoner, bærbare PC-er og TV-er. Hvor mye rabatt man får varierer veldig, men er du på utkikk etter noe spesielt innen elektronikk er sjekke tilbudene.
  • Multicom.no: Nettbutikken frister med opptil 80 prosent Black Friday-rabatt, men til tross for store rabatter på enkelte varer, er utvalget ganske lite og en del av produktene noe spesielle. For eksempel får man størst rabatt, nærmere bestemt 86 prosent, på en iNinja docking-høyttaler ...
  • Clasohlson.no: Er du fan av Clas Ohlson, har de ikke satt ned prisene på sine varer i dag. Derimot spanderer de frakten. Er det noe derfra du uansett har planer om å kjøpe, er det altså smart å gjøre det i dag.
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:51 Ricky Martin og hundretusener av demonstranter krever Puerto Rico-guvernørens avgang22:47 Ghayas Zahid lånes ut til Panathinaikos22:43 Kvinne fant død hund etterlatt i en konteiner22:10 Tre personer pågrepet etter bilran på Minnesund21:49 Voldtektssaken mot Ronaldo legges vekk21:44 Fergen Oslo XI er tilbake i drift etter bryggekrasj21:28 To fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord21:09 Moxnes driver stygg politisk kommunikasjon21:05 Tre såret av bilbombe på fransk base i Mali20:59 To personer fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord20:59 Microsoft med milliardsatsing på kunstig intelligens20:24 41 personer omkom i kraftig uvær i India20:23 Real Madrid er verdens mest verdifulle fotballklubb20:08 Mulig varmerekord i Paris denne uken19:39 Utøya-naboer reager på minnested – varsler søksmål19:34 Alkohol-tragedie rammer Costa Rica – nesten 20 år etter at den rammet Norge19:21 Hunt: Europeisk eskortetjeneste skal sikre trygg ferdsel i Hormuzstredet19:17 Forskere fant ferskvann i Norskehavet19:15 Droneforbud over Utøya og Utvika19:13 Trump tilbyr seg å mekle i Kashmir-konflikten19:11 Russ siktet for drapsforsøk etter voldsepisode på gresk øy19:09 Nikolai Astrup dro inn 15,4 millioner kroner i fjor18:14 Pante-nedtur på børsen17:55 Siktet mann i 40-årene avhørt etter dødsfall i Telemark17:34 Jo Swinson ny leder for de britiske Liberaldemokratene17:30 Medaljevinnere sendte rørende hilsen til kreftsyk konkurrent17:15 Britisk-iransk kvinne tilbake i fengselet i Iran17:13 Bonde fradømt rett til dyrehold17:11 Washington Post: Huawei bidro til mobilnett i Nord-Korea16:58 Horton fikk advarsel for protesten mot Sun16:40 Støre: 22. juli var høyreekstrem terror ment å ramme Arbeiderpartiet16:31 Varetektsfengsling av voldtektssiktet bergenser opprettholdes16:30 Valget snur opp ned på ukrainsk politikk16:09 Skogbrannen i Alta under kontroll16:03 Mayday fra fly: – Et mirakel at det klarte å lande16:00 Tyskland deler ikke USAs syn på Iran15:47 Farenivået senket til gult igjen ved Veslemannen15:32 Solberg kan ikke love å beholde 22. juli-senteret i regjeringskvartalet15:27 Ingeniør-rapport slår alarm om tilstanden på norske veier15:24 Mann hentet opp av vannet i Halden14:20 Mange fanget i brennende bygning i Mumbai14:02 Over en million fisk fanget av turister så langt i år13:48 Kritiserer SAS: – Høyt sykefravær og lav tilfredshet13:43 Britisk parlamentsmedlem tiltalt for overgrep13:37 Iran frigir de første bildene fra innsiden av Stena Impero13:10 Kollisjon mellom utrykkende ambulanse og personbil13:10 Partikontor i Berlin evakuert etter bombetrussel13:08 Fra nord til sør vil gradestokken nå 30 grader og kanskje enda mer12:56 Høyesterett skal behandle anken til kvinne (70) dømt for å ha kalt samfunnsdebattant kakerlakk12:50 Kenyas finansminister pågrepet for korrupsjon12:42 Rosenborg kan møte AIK og Tarik Elyounoussi12:12 Portugal kjemper mot flammene11:53 Bjørn skutt i Finnmark11:52 Savnet fransk ubåt funnet i Middelhavet etter over 50 år11:41 Drept så brutalt at identifiseringen tok tre dager11:37 Skjebnedag for Johnson og Hunt11:34 Droneforbud over Utøya og Utvika mandag11:29 Flere drept i selvmordsangrep i Mogadishu11:11 Strømmen tilbake i Asker11:10 Tidligere tennis-stjerne er død11:06 Zuccarello beholder nummer 3610:58 Nei til EU varsler ny Acer-debatt10:40 Mattilsynet frykter større smitterisiko fra gourmetkylling10:22 Israel river palestinske hus i Jerusalem-området10:04 Mann anholdt etter å ha forstyrret Solbergs 22. juli-tale09:45 IAEAs leder er død09:38 «Det var ingen naturkatastrofe. Det var et politisk attentat»09:38 Partiet til Ukrainas president ligger an til absolutt flertall i nasjonalforsamlingen09:36 NVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:00 Nasjonal minnemarkering for 22. juli08:54 Nyhetsbyrå: 17 pågrepet i Iran for CIA-spionasje08:42 Pirater angrep lasteskip ved Singapore08:14 Jeger- og fiskerlag i Finnmark frykter invasjon av den russiske pukkellaksen08:03 To menn pågrepet for hakekors-hærverk på 22. juli-minnesmerke07:37 Skrekktakling overskygget nytt tap for Liverpool06:45 Stikkskadene til mannen som ble funnet i Oslo var et uhell06:44 Ryerson håper at Bundesliga-spill skal gjøre ham landslagsaktuell06:04 99,98 prosent frammøte ved valg i Nord-Korea06:04 Mann pågrepet for å ha tent på biler i Hamar05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:26 Flerbruksanlegg nedbrent i Rogaland05:09 Borgerrettsveteran mener Trump er rasist04:19 Slutten i sikte for hetebølge i USA03:46 Ventura sikret seg plass på PGA-touren02:52 Ny dyster drapsrekord i Mexico02:30 Ny metode kan varsle om utbrudd av lakselus01:57 Pompeo roser Mexico for å ha bremset migranttilstrømningen01:51 Skuespillerne vil ha betalt for strømming av teaterforestillinger01:02 Puerto Ricos guvernør tar ikke gjenvalg01:01 Ny app skal belønne bilførere som ikke bruker mobilen under kjøring00:35 Bolsonaro mener Amazonas-rapport skader Brasils renommé00:16 May holder krisemøte om Iran00:02 Flere byer på Østlandet kan miste nye togstasjoner22:43 Brødre tiltalt for drapsforsøk i Oslo22:29 Partier får millioner fra eiendomsbransjen til valgkamp22:27 Kunstscoring da Molde senket Sarpsborg22:23 Fagforbundet vil ha lovfestet boikott av Israel-handel22:17 Tre personer sendt til sykehus etter trafikkulykke i Røyken21:54 Aalesund vant på overtid – storseier for Start
Siste nytt
22:51VerdenRicky Martin og hundretusener av demonstranter krever Puerto Rico-guvernørens avgang22:47SportGhayas Zahid lånes ut til Panathinaikos22:43NorgeKvinne fant død hund etterlatt i en konteiner22:10NorgeTre personer pågrepet etter bilran på Minnesund21:49SportVoldtektssaken mot Ronaldo legges vekk21:44NorgeFergen Oslo XI er tilbake i drift etter bryggekrasj21:28NorgeTo fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord21:09PolitikkMoxnes driver stygg politisk kommunikasjon21:05VerdenTre såret av bilbombe på fransk base i Mali20:59NorgeTo personer fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord20:59VerdenMicrosoft med milliardsatsing på kunstig intelligens20:24Verden41 personer omkom i kraftig uvær i India20:23SportReal Madrid er verdens mest verdifulle fotballklubb20:08VerdenMulig varmerekord i Paris denne uken19:39NorgeUtøya-naboer reager på minnested – varsler søksmål19:34VerdenAlkohol-tragedie rammer Costa Rica – nesten 20 år etter at den rammet Norge19:21VerdenHunt: Europeisk eskortetjeneste skal sikre trygg ferdsel i Hormuzstredet19:17NorgeForskere fant ferskvann i Norskehavet19:15NorgeDroneforbud over Utøya og Utvika19:13NyheterTrump tilbyr seg å mekle i Kashmir-konflikten19:11VerdenRuss siktet for drapsforsøk etter voldsepisode på gresk øy19:09PengerNikolai Astrup dro inn 15,4 millioner kroner i fjor18:14PengerPante-nedtur på børsen17:55NorgeSiktet mann i 40-årene avhørt etter dødsfall i Telemark17:34PolitikkJo Swinson ny leder for de britiske Liberaldemokratene17:30SportMedaljevinnere sendte rørende hilsen til kreftsyk konkurrent17:15VerdenBritisk-iransk kvinne tilbake i fengselet i Iran17:13NorgeBonde fradømt rett til dyrehold17:11PengerWashington Post: Huawei bidro til mobilnett i Nord-Korea16:58SportHorton fikk advarsel for protesten mot Sun16:40PolitikkStøre: 22. juli var høyreekstrem terror ment å ramme Arbeiderpartiet16:31NorgeVaretektsfengsling av voldtektssiktet bergenser opprettholdes16:30VerdenValget snur opp ned på ukrainsk politikk16:09NorgeSkogbrannen i Alta under kontroll16:03VerdenMayday fra fly: – Et mirakel at det klarte å lande16:00VerdenTyskland deler ikke USAs syn på Iran15:47NorgeFarenivået senket til gult igjen ved Veslemannen15:32NorgeSolberg kan ikke love å beholde 22. juli-senteret i regjeringskvartalet15:27MotorIngeniør-rapport slår alarm om tilstanden på norske veier15:24NorgeMann hentet opp av vannet i Halden14:20VerdenMange fanget i brennende bygning i Mumbai14:02NorgeOver en million fisk fanget av turister så langt i år13:48ReiseKritiserer SAS: – Høyt sykefravær og lav tilfredshet13:43VerdenBritisk parlamentsmedlem tiltalt for overgrep13:37VerdenIran frigir de første bildene fra innsiden av Stena Impero13:10NorgeKollisjon mellom utrykkende ambulanse og personbil13:10VerdenPartikontor i Berlin evakuert etter bombetrussel13:08NorgeFra nord til sør vil gradestokken nå 30 grader og kanskje enda mer12:56NorgeHøyesterett skal behandle anken til kvinne (70) dømt for å ha kalt samfunnsdebattant kakerlakk12:50VerdenKenyas finansminister pågrepet for korrupsjon12:42SportRosenborg kan møte AIK og Tarik Elyounoussi12:12VerdenPortugal kjemper mot flammene11:53NorgeBjørn skutt i Finnmark11:52VerdenSavnet fransk ubåt funnet i Middelhavet etter over 50 år11:41VerdenDrept så brutalt at identifiseringen tok tre dager11:37VerdenSkjebnedag for Johnson og Hunt11:34NorgeDroneforbud over Utøya og Utvika mandag11:29VerdenFlere drept i selvmordsangrep i Mogadishu11:11NorgeStrømmen tilbake i Asker11:10SportTidligere tennis-stjerne er død11:06SportZuccarello beholder nummer 3610:58PolitikkNei til EU varsler ny Acer-debatt10:40Helse og livsstilMattilsynet frykter større smitterisiko fra gourmetkylling10:22VerdenIsrael river palestinske hus i Jerusalem-området10:04NorgeMann anholdt etter å ha forstyrret Solbergs 22. juli-tale09:45VerdenIAEAs leder er død09:38Norge«Det var ingen naturkatastrofe. Det var et politisk attentat»09:38VerdenPartiet til Ukrainas president ligger an til absolutt flertall i nasjonalforsamlingen09:36NorgeNVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:00NorgeNasjonal minnemarkering for 22. juli08:54NorgeNyhetsbyrå: 17 pågrepet i Iran for CIA-spionasje08:42VerdenPirater angrep lasteskip ved Singapore08:14NorgeJeger- og fiskerlag i Finnmark frykter invasjon av den russiske pukkellaksen08:03NorgeTo menn pågrepet for hakekors-hærverk på 22. juli-minnesmerke07:37SportSkrekktakling overskygget nytt tap for Liverpool06:45NorgeStikkskadene til mannen som ble funnet i Oslo var et uhell06:44SportRyerson håper at Bundesliga-spill skal gjøre ham landslagsaktuell06:04Verden99,98 prosent frammøte ved valg i Nord-Korea06:04NorgeMann pågrepet for å ha tent på biler i Hamar05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:26NorgeFlerbruksanlegg nedbrent i Rogaland05:09VerdenBorgerrettsveteran mener Trump er rasist04:19VerdenSlutten i sikte for hetebølge i USA03:46SportVentura sikret seg plass på PGA-touren02:52VerdenNy dyster drapsrekord i Mexico02:30NorgeNy metode kan varsle om utbrudd av lakselus01:57VerdenPompeo roser Mexico for å ha bremset migranttilstrømningen01:51NorgeSkuespillerne vil ha betalt for strømming av teaterforestillinger01:02VerdenPuerto Ricos guvernør tar ikke gjenvalg01:01NorgeNy app skal belønne bilførere som ikke bruker mobilen under kjøring00:35VerdenBolsonaro mener Amazonas-rapport skader Brasils renommé00:16VerdenMay holder krisemøte om Iran00:02NorgeFlere byer på Østlandet kan miste nye togstasjoner22:43NorgeBrødre tiltalt for drapsforsøk i Oslo22:29PolitikkPartier får millioner fra eiendomsbransjen til valgkamp22:27SportKunstscoring da Molde senket Sarpsborg22:23PengerFagforbundet vil ha lovfestet boikott av Israel-handel22:17NorgeTre personer sendt til sykehus etter trafikkulykke i Røyken21:54SportAalesund vant på overtid – storseier for Start

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus