Meny

Forbrukerrådet bekymret for lengre mobil-binding

En spansk mann snakker i mobiltelefon utenfor selskapet Telefonicas hovedbutikk i Madrid. EU behandler for tiden nye regler for bindingstider. Foto: Sergio Perez (Reuters)
De foreslåtte EU-reglene for elektronisk kommunikasjon vil ramme forbrukerne, mener det norske Forbrukerombudet. Blant annet frykter ombudet lengre bindingstider.

Forbrukerombudet har bedt parlamentarikerne i EU om å endre den foreslåtte reguleringen slik at maksimal bindingstid i mobil-, TV og bredbåndsmarkedet ikke kan være lengre enn seks måneder.

Ombudet ber også om at oppsigelsestiden på elektroniske tjenester må settes til maksimalt én måned, uavhengig av hvor langt man er kommet i avtaleperioden.

– De foreslåtte endringene vil begrense forbrukernes mulighet til å velge fritt mellom ulike tjenester og abonnementsformer. Dersom det vedtas, vil det være et tilbakesteg for forbrukere i Norge og enkelte andre EU-land, uttaler forbrukerombud Gry Nergård.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus