Facebook-trøbbel for over én milliard brukere

Facebook bekreftet mandag at selskapet hadde hatt problemer med tjenesten i forbindelse med vedlikehold. Foto: Carlos Barria (Reuters)
Facebook bekreftet mandag at selskapet hadde hatt problemer med tjenesten i forbindelse med vedlikehold. Foto: Carlos Barria (Reuters)

«Det oppsto et problem under oppdateringen av statusen. Vennligst prøv igjen om et par minutter», var meldingen som møtte Facebook-brukere verden over mandag ettermiddag.

Mange skrev om problemet under hashtagen #facebookdown på Twitter. Ved 16-tiden virket det som tjenesten igjen var i gang.

– Problemer med oppdateringer av Facebook-status er ikke uvanlig, men denne ser ut til å være global. Vi har testet fra flere IP-adresser og fått samme melding, skriver teknologinettstedet Mashable. Facebook har 1,15 milliarder brukere verden over, og trolig har problemene rammet alle.

På Twitter var kommentarene også at det humoristiske slaget, som: «Med Facebook nede hadde jeg faktisk ventet at folk hadde gått på gata med bilder og spurt vennene sine og spurt «Liker du dette?».

Senere mandag kommenterte Facebook selv problemene.

– I morges (amerikansk tid, red.anm.), under teknisk vedlikeholdsarbeid, oppsto problemer som hindret noen brukere fra å skrive Facebook-meldinger i en kort periode. Problemet ble løst raskt. Vi beklager ulempene dette måtte ha forårsaket», sier en Facebook-talsmann.

Personvernpolicy