Dødsklokka som teller ned livet ditt

LIVET: Dødsklokka, som har fått navnet Tikker, skal etter planen komme på markedet i 2014. Foto: Produsenten
LIVET: Dødsklokka, som har fått navnet Tikker, skal etter planen komme på markedet i 2014. Foto: Produsenten

Den digitale klokka skal si hvor lenge du har igjen å leve.

Det høres for utrolig til å være sant, men den svenske oppfinneren Fredrik Colting mener han har laget en klokke som skal fortelle deg nøyaktig når du skal dø.

Brukerne blir bedt om å fylle ut et spørsmålsskjema om deres medisinske historie før de trekker fra sin alder, som igjen skal gi en samlet poengsum. Denne summen legges inn i klokka og nedtellingen kan begynne mot livet slutt, skriver Daily Mail.

Klokka, som har fått navnet Tikker, har i internasjonale medier fått kallenavnet dødsklokka, og mange spør seg nå om noen virkelig har lyst til å vite hva fremtiden bringer.

Les også: Forstå hva kjæresten din egentlig ønsker

– Like mye del av livet

Oppfinneren selv mener klokka har blitt utviklet for å hjelpe folk til å få mest mulig ut av livet sitt.

– Tenk deg om noen fortalte deg at du bare hadde ett år igjen å leve. Hvordan ville det forvandre livet ditt? For oss alle kommer livet med en best-før dato, sier Colting.

Colting kom opp med ideen da hans bestefar gikk bort.

– Tikker er der for å minne deg om livets forgjengelighet for å dra nytte av og nyte den tiden du har og gjøre de riktige valgene, sier han til Nyheter24.

– Døden er like mye en del av livet, som livet selv. Er du klar over dette blir dødsfallet mindre skummelt, og livet enda mer verdifull, sier han.

Les også: Syv apper for bedre sexliv

Sekund for sekund

For å regne ut tiden man har igjen får kjøperne av klokka en spørreundersøkelse sentrert rundt spørsmål om drikkevaner, røyking og hvor mye man trener.

Også vekt er en del av resultatet som er med på å forutsi ens egen levetid.

På klokka, som skal koste rundt 350 kroner når den kommer på markedet i 2014, kan man følge den gjenværende tiden sekund for sekund.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus