Nå er det full mobildata-krig

BRYGGER OPP TIL KRIG: Flere mobilaktører svarer på Netcoms surfekampanje. (Foto: Bjørn Eirik Loftås)
BRYGGER OPP TIL KRIG: Flere mobilaktører svarer på Netcoms surfekampanje. (Foto: Bjørn Eirik Loftås)

Konkurrentene svarer på Netcoms jubileumstilbud.

Netcom feirer 20 år som mobilaktør, og tilbyr fri bruk av alt, inkludert datatrafikk, for 299 kroner i måneden i ett år dersom man tegner avtale innen 20. oktober.

Dette er første gang en mobilaktør tilbyr et abonnement helt uten begrensninger, og det har fått konkurrentene til å reagere.

One Calls Øistein Eriksen kaller det et "lokketilbud", og hever datatrafikkgrensene betraktelig permanent for deres "Full pakke"-abonnement. Det kan du lese mer om her.

Og det er ikke bare One Call som er klare med motsvar. Også Telenor og Tele2 øker nå datatrafikkgrensene sine betraktelig.

Fra 1,5 til 6 GB hos Telenor

Fra i dag og fram til 20. oktober får alle nye Telenor-kunder 6 GB data hver måned i et helt år ved kjøp av abonnementene Komplett M+/L/Musikk/Data, både med og uten 12 måneders avtale, sier informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, til DinSide.

Komplett M+ koster 299 kroner måneden, og inkluderer normalt kun 1,5 GB data pr måned.

Etter 12 måneder er det altså 1,5 GB pr måned som gjelder for M+-abonnementet, mens L reduseres til 3 GB.

Dette er et abonnement som koster hundrelappen mer i måneden.

Fra 2 til 6 GB hos Tele2

- I dag lanserer vi abonnementet M+ til 299 kroner. Abonnementet har fri tale og meldinger både i Norge og Sverige, samt 2 GB data inkludert. Men hvis du tegner abonnementsavtale før 20. oktober gir vi 6 GB data i måneden med 12 måneders varighet, forteller kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Tele2 til DinSide.

- Etter 12 måneder vil prisen være den samme, men mobildatagrensen reduseres til 3 GB i måneden, avslutter han.

Store endringer i markedet

Folks mobilvaner har endret seg radikalt de siste årene, og med smartmobilene har blant annet bruken av datatrafikk gått i taket.

Over 70 prosent av mobiltelefonene i Telenors nett er nå smarttelefoner, og ved utgangen av 2013 forventer selskapet at dette tallet har steget til rundt 75 prosent, ifølge Krokan.

Netcom var første mobilaktør som kuttet ut å ta betalt for samtaler og meldinger, og differensierte abonnementene sine med forskjellige grenser for mobildata.

De andre aktørene fulgte raskt etter.

Les også: iOS 7-triks du bør kunne

ABC Nyheter er en del av Startsiden, som hovedsaklig er eid av Telenor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus