Bittorrent Labs utvikler sikker chat

Det burde være en selvfølge at ingen skal kunne få tilgang til din kommunikasjon på nettet, mener BitTorrent Labs, som nå utvikler en ny chatte-løsning basert på BitTorrent-teknologien.
Det burde være en selvfølge at ingen skal kunne få tilgang til din kommunikasjon på nettet, mener BitTorrent Labs, som nå utvikler en ny chatte-løsning basert på BitTorrent-teknologien.

Krypterte direktesamtaler via nettet.

De fleste store chatte-tjenestene på nettet har minst én ting felles: De er avhengige av at samtalene rutes gjennom en sentral server.

Det betyr for eksempel at man i prinsippet ikke kan være 100 prosent sikker på at alt forblir privat for alltid.

Utvikler sikker løsning

Det er dette som er motivasjonen bak det siste prosjektet fra BitTorrent, selskapet bak den utbredte P2P-teknologien med samme navn. Prosjektet har de kalt BitTorrent Chat, og det hele går ut på at man kan kommunisere online gjennom tekstmeldinger - direkte og kryptert - uten at trafikken går via en server. Og alt skal være gratis. – Bare dette året alene vil mer enn seks millioner mennesker bli berørt av at data havner i gale hender. Retten til å eie samtalene dine på nett er ikke gitt. Det burde den være, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Les også: Elegant, webbasert chat

Et stykke igjen

Foreløpig er tjenesten på et tidlig stadium i utviklingsprosessen, og BitTorrent Labs har ikke gått ut med noen dato for når tjenesten vil være ferdigstilt, ei heller hvilke plattformer som blir støttet. Ifølge Gizmodo kan vi vente oss at Windows og Linux vil bli støttet fra starten, og Cnet hevder at det også jobbes med en mobilversjon . Du finner mer informasjon og kan melde deg som interessert i å prøve en alpha-versjon av programvaren på denne siden.

Les også: Slik gjenoppliver du Messenger

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus