Sånn ser alle brukerne på Facebook ut

Det kan ta en stund å finne deg selv, men er du på Facebook er du blant de 1,2 milliarder profilene på dette bildet. Foto: Skjermdump
Det kan ta en stund å finne deg selv, men er du på Facebook er du blant de 1,2 milliarder profilene på dette bildet. Foto: Skjermdump

Dette bildet består av alle 1,2 milliarder brukerne på Facebook. Klarer du å finne deg selv?

Det ser kanskje ut som en ødelagt tv-skjerm, men er i virkeligheten en mosaikk bestående av profilbildet til alle mennesker som har registrert seg på Facebook.

I skrivende stund er det 1.278.839.700 personer. Altså en syvendedel av verdens befolkning. Men tallet stiger raskt, etter hvert som flere og flere registrerer seg på det populære sosiale nettverket. Bare i Norge var 2.762.720 personer registrert på Facebook ved årsskiftet.

The Faces of Facebook er navnet på programmet som visualiserer alle brukerne av Facebook. Programmet tillater også at folk logger seg inn for å finne hvilket nummer de selv er i den store mosaikken. I tillegg blir alle vennene markert ut fra når de registrerte seg på Facebook.

Undertegnede var for eksempel ikke blant de tidligste til å ta i bruk det sosiale nettverket og har endt opp som bruker nummer 86.473.561.

Les også: Slik sperrer du noen ute fra Facebook

Midt i mylderet av andre Facebook-brukere fant artikkelforfatteren seg selv.Midt i mylderet av andre Facebook-brukere fant artikkelforfatteren seg selv.

Det er amerikanske Natalia Rojas fra Miami som har satt sammen bildet som viser alle Facebooks brukere.

På nettstedet for prosjektet bedyrer hun at hun bare laget mosaikken for sin egen del, og at hun ikke har brutt noen regler eller sikkerhetsinnstillinger.

Bildet består kun av informasjon som allerede er tilgjengelig; som profilbilde og navn.

– Dette er oss. En miks av hele verden. Familieportretter, damer kledt i burka, idrettshelter, miniaturhunder, indiske guder, turister som dytter på Det skjeve tårn i Pisa, selvportretter, nyfødte, Ferrarier, svarthvittbilder, bryllupsbilder, bestevenner, tegneseriefigurer, partilogoer, øyer, smil, besteforeldre og kanskje til og med noen bilder som ikke ennå har blitt sensurert, skriver Rojas i en beskrivelse til prosjektet.

Les også: Avslør Facebook-svindel

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus