Ett år med kreftbehandling på ett minutt

ETT ÅR MED BRYSTKREFT: Amerikanske Emily Helck tok bilder av seg selv hver dag mens hun gikk gjennom kreftbehandling tilsvarende cellegift. – Jeg er blottlagt og sårbar, så det jeg går gjennom emosjonelt er synlig i ansiktet mitt, sier hun om bildene nå. Foto: skjermdump YouTube
ETT ÅR MED BRYSTKREFT: Amerikanske Emily Helck tok bilder av seg selv hver dag mens hun gikk gjennom kreftbehandling tilsvarende cellegift. – Jeg er blottlagt og sårbar, så det jeg går gjennom emosjonelt er synlig i ansiktet mitt, sier hun om bildene nå. Foto: skjermdump YouTube

Mens Emily Helck (29) gikk gjennom brystkreftbehandling tok hun bilder av seg selv hver dag i ett år. – Dette handlet plutselig om hvordan kreftbehandlingen påvirket hele livet mitt, sier hun.

I juli 2012 fikk Emily Helck diagnosen brystkreft. Hun fikk raskt fjernet begge brystene. Da hun skulle starte med kreftbehandling bestemte hun seg for å dokumentere den fysiske forandringen hun gjennomgikk.

Hver dag i ett år, fra 21. september 2012 til 21. september 2013, tok hun bilder av seg selv.

Nå har hun satt bildene sammen til en ett minutt lang snutt, en såkalt timelaps-video.

– I begynnelsen handlet det om at jeg mistet håret og at det vokste ut igjen, men kroppen min fortsatte å endre seg dramatisk også. Jeg er blottlagt og sårbar, så det jeg går gjennom emosjonelt er synlig i ansiktet mitt. Dette handlet plutselig om hvordan kreftbehandlingen påvirket hele livet mitt, forklarer 29-åringen til Yahoo News.

Se også: Et helt svangerskap på to minutter

– Som om jeg hadde mistet noe

Ideen om å dokumentere behandlingsprosessen med bilder fikk hun etter at hun hadde fjernet begge brystene.

– Det føltes som om jeg hadde mistet noe, ved ikke å ha noen visuelle minner fra den prosessen. Jeg kan ikke huske hvordan det så ut da kirurgen fjernet bandasjene for første gang. I hukommelsen min ser jeg på meg selv fra andre siden av rommet. Med cellegiftbehandlingen ville jeg ikke at det skulle bli på den måten, sier Helck til nettstedet.

– Ansiktsuttrykket gjør meg trist

bloggen sin skriver Emily Helck at det er rart å se på bildene nå som prosjektet er ferdig.

– Jeg liker vanligvis ikke å se på bilder av meg selv. Spesielt ikke når jeg ser forferdelig ut. Men jeg føler meg på en måte separat fra denne personen, selv om de siste bildene er tatt for få dager siden. Det føles som om jenta på bildene klarte seg gjennom dette ganske uberørt, selv om ansiktsuttrykket hennes noen ganger gjør meg trist. Mange mennesker har hatt det verre, skriver 29-åringen.

Helck forklarer at helsen nå er bra. Hun er i gang med rekonstruering av brystene - en prosess som først vil være ferdig neste år.

Les også :Kan disse mennene få deg til å sjekke brystene dine?

Her er videoen:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus