Tid for loppemarked

Det kuleste du kan gjøre med loppefunnene

SNUS DEG FREM: Du kan enkelt skape gull av gråstein. Lær deg å lete etter det de andre ikke ser på loppemarked. Og se hvordan du kan forvandle det. © FOTO: Pernille Enoch
SNUS DEG FREM: Du kan enkelt skape gull av gråstein. Lær deg å lete etter det de andre ikke ser på loppemarked. Og se hvordan du kan forvandle det. © FOTO: Pernille Enoch

Sandpapir, litt maling, pensler, en rulle og teip er alt du trenger for å gi loppefunnene dine nytt liv. Også litt tid da, selvfølgelig.

Loppesesongen er i full gang. Det er bare å gjøre seg kampklar i jakten på møbler, kniplinger, porselensservice og andre bruktskatter

Eller?

Denne sesongen slår vi rett og slett et slag for å innta loppemarkedene med hvilepuls. For det blir neppe noe fra Eames, Arne Jacobsen eller Wegner du vandrer hjem med under armen - uansett.

Men hva gjør egentlig det når du enkelt kan snuse deg frem til andre skatter på loppemarked ? Det er nemlig fullt mulig, selv om det er mange om benet nå som det er duket for høstens loppemarkeder.

Her er våre tips til hva du bør se etter nå - om du vil være et skritt foran alle andre på loppefronten.

Les også: Potensielle perler

Nedenfor viser vi deg også hva du kan gjøre med loppene - og vi lover: Naboen kommer til å hvine av begeistring.

Bord med sjarm

Bordet nedenfor var slitent med hakk og riper både her og der. Men med maling i en yndig rosafarge, og en kraftig gulfarge som sprek kontrast, har bordet fått en ny vår.

=Loppefunn

NYTT SKRIVEBORD: Et gammelt, slitent skrivebord blir kjapt som nytt med litt spreke farger. © FOTO: Pernille Enoch

Enkel framgangsmåte

Før du går i gang bør du naturligvis ha et gammelt bord, gjerne med dreide bein. Men her kan mange typer bord egne seg godt.

Finn frem sandpapir, pensler, malerulle - og den malingen du ønsker å male med.

Vi brukte maling fra Flügger i fargene lyserød, S0907-R10B, grå, S3502-Y, gul, 1317 og hvit.

Puss bordet med sandpapir og tørk av med en fuktig klut. La bordet tørke helt før du begynner å male det. Hvis bordet har vært malt før, kan det være lurt å grunne det med grunnmaling først.

Mal bordplaten lyserød med rulle og kantene hvite med pensel. Mal bena i forskjellige farger med pensel. Bruk maskeringsteip, mal med én farge først, la det tørke, og mal så med den neste fargen. Da får du pene overganger.

Les også: Løp og kjøp på spanske markeder

Mal 1–2 strøk med hver farge før du går videre til neste.

=Loppefunn

HYLLE SOM SYNES: Mal en kjip og helt ordinær hylle i høstens trendfarger. © FOTO: Pernille Enoch

Siste bilder i Inspirasjonsguiden

Stilig stigereol

Den klassiske stigereolen kan gjøres så mye mer spennende. Se bare på bildet over.

Her har vi gitt den en ny vri med delikate pastellfarger som går godt til det ubehandlede treet og stålet på resten av reolen.

Lett etter en stigereol i ubehandlet tre på loppemarked. Finn frem malerrullen. Her har vi brukt maling i fem forskjellige myke pastellfarger.

Malingen som er brukt er grå, S3502-Y, rosa, 2412, lys rosa, S3500-N, gul 1317 og lyserød, S0997-R10B, fra Flügger.

Vent med å montere reolen til du har malt alle delene og de har tørket. Mal hyllene i hver sin farge med en malerulle og la dem tørke. Gjenta maleprosessen 1–2 ganger til malingen dekker helt.

Les mer om bolig og interiør.

Plasser hyllene i den rekkefølgen du selv synes er finest.

=Loppefunn

NY VRI: Et romantisk skap blir langt friskere med noen nye farger. © FOTO: Pernille Enoch

Skap med personlighet

Det lille hvite skapet hadde en søt form, men var litt kjedelig.

Vi malte det i fem støvete nyanser, så det fikk sin helt unike personlighet. Med dette skapet blir kunst på veggen overflødig.

Let etter gamle skap, det bugner det av på loppemarkedene i høst - det garanterer vi. Et gammelt skap med fyllingsdører egner seg ekstra godt.

Finn frem sandpapir, pensler og malerulle. Vi har brukt fem farger.

Malingen er fra Flügger i fargene Skrogstøvet rosa, S2010-Y80R, ramme på dør: støvet grønn, S2010-G30Y, i fyllinger: støvet pink, S2040-R, brent oransje, S3050-Y70R og aubergine, S5030-R10B.

Puss skapet med sandpapir, så den nye malingen får godt feste. Tørk av med en fuktig klut og la skapet tørke. Mal skroget på skapet og rammen på døren først. Bruk en fin rulle på flatene og en pensel på detaljene. La malingen tørke, og mal så fyllingene, det kan være lurt å bruke maskeringsteip mellom fyllingen og rammen på døren for å få en pen overgang.

Les også: Fritt fram for funksjonalisme

La alt tørke før du maler 1–2 strøk til, slik at malingen dekker godt.

= Loppefunn

FARGERIK: Disse stolene er jo fine i seg selv, så du må jo ikke male dem. Men hvis du ønsker det, så får du et kult resultat. © FOTO: Pernille Enoch

Småprosjekter

Stjel våre ideer til å fornye litt her. Klikk her

Manilastol med fine striper

Her har vi malt en helt vanlig manilastol i fem forskjellige farger. Stolen har dermed fått et oppdatert og yngre utseende, og bidrar til å gi et personlig interiør.

Se om du finner en stol med sprosser i rygg og sete.

Let frem sandpapir, små og mellomstore pensler, maskeringsteip og fem farger du liker, vi har brukt de samme fargene som på det lille skapet med fyllingsdører

Kurvstoler er som regel lakket, så puss stolen godt med sandpapir og tørk av den med en fuktig klut. La stolen tørke og bruk maskeringsteip for å avgrense de områdene som skal males.

Les også: Slik får du et lysere interiør

Mal understellet i en farge med en mellomstor pensel før du maler sprossene i forskjellige farger med en liten pensel. La resten av stolen forbli umalt.

= Loppefunn

PERSONLIG VRI: Du finner kommoder i hopetall på loppemarked. Med maling og nye knotter blir de som nye. Knottene er fra liebeshop.dk. © FOTO: Pernille Enoch

Oppbevaring

Smarte råd for god oppbevaring. Alt om oppbevaring.

Kul komode

Den lille kommoden var helt anonym før vi forvandlet den til et møbel med karakter.

Kommode av ulikt slag finner du garantert på loppermarked. Nå finner du også en rekke tøffe knotter du kan sette på, sånn at du gir kommoden et personlig preg. Finn frem malerulle, pensel og for eksempel grå maling. Vi har brukt maling fra Flügger med fargekode S5500-N.

Hvis kommoden er malt fra før, må du pusse den og tørke av med en fuktig klut før du begynner. Hvis ikke, er det bare å gå i gang med malingen med en gang. Ta ut alle skuffene og sett dem på gulvet med fronten opp. Mal skroget på kommoden og skuffefrontene. Bruk pensel på kanter og hjørner og malerulle på flatene, så blir det fint og jevnt.

Les også: Interiør med humør

Gjenta maleprosessen 1–2 ganger, sånn at malingen dekker helt. La det tørke helt før du skrur inn knottene i hver skuff og setter skuffene på plass i kommoden.

=Loppefunn

SETT PREG PÅ: Gamle rammer kan være fint, men dessverre er det ikke alltid sånn. Gi de nytt liv med maling. © FOTO: Pernille Enoch

Kjøkken

Vi har samlet alle våre kjøkkenartikler for deg. Alt om kjøkken.

Rammeverk

En trio med gammeldagse rammer har fått en ny rå stil med grå og sort maling, og passer plutselig helt perfekt sammen.

Her har vi brukt maling fra Flügger i fagene grå, S5500-N, lys grå, S3502-Y og svart.

Puss rammene med sandpapir hvis de tidligere har vært malt eller lakket.

Tørk av med en fuktig klut og la rammene tørke. Mal rammene i hver sin farge og sett dem til tørk. Gjenta maleprosessen 1–2 ganger til malingen dekker helt.

Sett sort-hvit-bilder i rammene for et moderne uttrykk, eller la dem stå tomme som på bildet.

Soverom

Tips og ideer til soverommet. Alt om soverom

Les også:

Slik får du et lysere interiør

Slik lager du din egen sengegavl

Slik får du et kulere interiør i løpet av en helg

Dette må du vite om lus

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus