Panasonic lanserer gigantisk nettbrett

SVÆRT NETTBRETT: Dette nettbrettet fra Panasonic er alt annet enn lite og nett, med 20 tommer skjerm og vekt fra 2,3 kilo og oppover. (FOTO: Produsenten)
SVÆRT NETTBRETT: Dette nettbrettet fra Panasonic er alt annet enn lite og nett, med 20 tommer skjerm og vekt fra 2,3 kilo og oppover. (FOTO: Produsenten)

Det nye monsternettbrettet er stort, tungt og dyrt. Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Mens forrige Toughpad fra Panasonic var på sju tommer, har det japanske selskapet nå lansert en monstrøs etterfølger – «4K Toughpad».

Den enorme fjøla ble først vist fram på CES 2013-messa i Las Vegas, men fra november skal det tjue tommer store 4K-brettet, med en oppløsning på 3840 x 2560 piksler, gjøres tilgjengelig i Europa. Til 36.000 kroner.

Ved siden av massiv pris, størrelse og oppløsning, kan 4K Toughpad by på 176 graders innsynsvinkel, støtte for ti samtidige punkter på trykkskjermen og en Bluetooth-tilkoblet optisk penn.

To ulike brettvarianter vil dukke opp, én på 2,3 kilo og fire GB RAM, og én på 2,7 kilo og åtte GB RAM. Minnet kan oppgraderes på begge. Ellers finner vi en Intel Core i5-prosessor og Windows 8.1 på innsiden. (Kilde: tek.no)

Les også: Nettbrettholder bidrar til fred i baksetet

Samsungs flaggskip

«Samsung Galaxy Note III» er nå offisielt avduket. Samsungs nye flaggskip har gedigen skjerm og penn, og er en såkalt «phablet» eller brettmobil – en mellomting mellom smarttelefon og nettbrett. Ifølge Amobil.no er nykommeren både slankere og lettere enn Note II, til tross for at skjermen er større. Mens forgjengeren var på 5,5 tommer, er Note III på 5,7 tommer, og oppløsningen har økt til 1080 x 1920 piksler (full HD). Plastdekselet er byttet ut med en overflate som etterligner lær for å gi telefonen en mer eksklusiv følelse. Brettmobilen kommer i tre farger – svart, hvit og rosa. Samsung Galaxy Note III skal bli tilgjengelig i Norge fra og med 25. september, og den veiledende utsalgsprisen er på over 6000 kroner. (Kilde: tek.no)

Ny Xperia

Sonys nye toppmobil «Xperia Z1» kommer med en fem tommer stor skjerm. Mobilskjermen har 1080 x 1920 piksler, en lynrask prosessor, to GB RAM, Android 4.3 Jelly Bean, 4G-støtte, 3000 mAh-batteri og et kamera på hele 21 megapiksler. Ved siden av å ha dagens raskeste mobilprosessor benytter skjermen seg av «Triluminos-teknologi med X-Reality», noe som skal gi bedre fargegjengivelse og detaljskarphet. Med på lasset har Sony et egenutviklet objektiv kalt «G». (Kilde: tek.no)

Les også: Lytt til musikk gjennom skallen

Sørkoreansk smartklokke

Samsung har nå lansert klokka «Galaxy Gear». Armbåndsuret er tenkt som et tillegg til smarttelefonen, og kan blant annet ta imot samtaler, sjekke varsler og styre musikk. Klokka og mobilen kobles sammen via Bluetooth. Galaxy Gear har en skjerm på 1,63 tommer og en oppløsning på 320 x 320 piksler. I tillegg har smartklokka både kamera og akselerometer, men er ikke vanntett. Sytti apper er tilgjengelig for nedlasting ved start, og blant disse finner vi en skritteller og en app som gjør at du kan finne den bortkomne mobilen via klokka – eller omvendt. Smartklokka skal komme til Norge 25. september, og prisen blir på cirka 2600 kroner. (Kilde: tek.no)

Gigantisk OLED-TV

I januar viste Panasonic en OLED-TV med 4K-oppløsning, og den gangen kvalifiserte 56 tommer til tittelen «verdens største». Nå skubber LG konkurrentene unna og annonserer en enda større OLED-skjerm, med superoppløsningen 4K. Det 77 tommer store beistet følger nåtidens kurvede mote, men er foreløpig bare en konseptmodell. Du bør imidlertid ikke bli overrasket om denne TV-en dukker opp på markedet innen et par år. Blant teknologien finner vi ellers et WRGB-panel. W-en antyder at LG har lagt til en ekstra hvit subpiksel sammen med rød, grønn og blå i hver piksel, og dette skal visstnok heve bildekvaliteten. (Kilde: tek.no)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus