Slik har du ikke sett Barbie og Ken før:

Alkohol, utroskap og homofili i dukkehuset

Alkohol, utroskap og homofili i dukkehuset
Alkohol, utroskap og homofili i dukkehuset

Se bildeserien «In The Dollhouse» av fotografen Dina Goldstein.

Bildene må leses som en historie.Bildene må leses som en historie.

Og så var de lykkelig alle sine dager?Og så var de lykkelig alle sine dager?

Så vidt jeg husker så har ikke Ken føtter som passer i høye heler. Men kanskje de har oppdatert dukkene siden jeg lekte med dem.Så vidt jeg husker så har ikke Ken føtter som passer i høye heler. Men kanskje de har oppdatert dukkene siden jeg lekte med dem.

Goldsteins bilder er ironiske og er en kommentar til de klassiske verdiene for jenter med hus og hjem. Her venter Barbie forgjeves på Ken ved middagsbordet.Goldsteins bilder er ironiske og er en kommentar til de klassiske verdiene for jenter med hus og hjem. Her venter Barbie forgjeves på Ken ved middagsbordet.

Ved å bruke de ikoniske dukkene og sette dem i nye situasjoner klarer Goldstein å få oss til å stille spørsmål ved de godtatte verdiene.Ved å bruke de ikoniske dukkene og sette dem i nye situasjoner klarer Goldstein å få oss til å stille spørsmål ved de godtatte verdiene.

Slik har du verken sett Barbie eller Ken før.Slik har du verken sett Barbie eller Ken før.

Bildene er en kommentar til skjønnhetsidealene, ekteskapsproblemer og viktigheten av å være seg selv.Bildene er en kommentar til skjønnhetsidealene, ekteskapsproblemer og viktigheten av å være seg selv.

Bilden spiller på de samme kulturelle referansene verden over.Bilden spiller på de samme kulturelle referansene verden over.

Dette har barn gjort med egne dukker verden over. Derfor blir også diskusjonen verdensomspennende. Dette har barn gjort med egne dukker verden over. Derfor blir også diskusjonen verdensomspennende.

Det endt ikke akkurat godt for Barbie.Det endt ikke akkurat godt for Barbie.

Se også videoen om arbeidet i kulissene:

Se flere saker som denne:

Bli med inn i Zevs fantastiske foto-verden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus