Hvordan gikk det med prinsessene?

Ikke akkurat lykkelige alle sine dager

Ikke akkurat lykkelige alle sine dager
Ikke akkurat lykkelige alle sine dager

Se Dina Goldsteins bildeserie med de ikoniske prinsessene i helt nye omgivelser.

Dina Goldstein tok de kjente prinsessene ut av slottene og så for seg en realistisk avslutning, som også illustrerer problemer i vårt moderne samfunn.

- Datteren min begynte å interessere seg for Disney-prinsessene samtidig som min mor fikk brystkreft. (Hun er nå helt frisk.) Og jeg begynte å tenke: hva om disse prinsessene måtte forholde seg til kreft, pengeproblemer eller alle de andre problemene som ekte mennesker møter i livene våre.

Hun har fått en enorm respons og bildene har til dels skapt stor debatt.

Prinsessen på erten på fyllinga. Madrasser har en tendens til å ende opp der. Når noen mister kongedømmet sitt, mister de også titlene sine, de slutter å være relevante. Prinsessen er kastet sammen med madrassene.Prinsessen på erten på fyllinga. Madrasser har en tendens til å ende opp der. Når noen mister kongedømmet sitt, mister de også titlene sine, de slutter å være relevante. Prinsessen er kastet sammen med madrassene.
På engelsk heter Rødhette Little Red Riding Hood. Dina kaller dette bildet Not So Little Red Riding Hood.På engelsk heter Rødhette Little Red Riding Hood. Dina kaller dette bildet Not So Little Red Riding Hood.

Pocahontas som agorafobisk etter at hennes store kjærlighet dro sin vei. Hun mistet jobben og sitter nå i huset sitt med alle kattene sine.Pocahontas som agorafobisk etter at hennes store kjærlighet dro sin vei. Hun mistet jobben og sitter nå i huset sitt med alle kattene sine.

Ariel i et akvarium, hvor Dina mener hun hadde havnet dersom hun virkelig fantes.Ariel i et akvarium, hvor Dina mener hun hadde havnet dersom hun virkelig fantes.

Askepott har skjønt at hun ikke kan få barn og ender opp med flaska som trøst. Askepott har skjønt at hun ikke kan få barn og ender opp med flaska som trøst.

Jasmine fra «Aladdin» som soldat.Jasmine fra «Aladdin» som soldat.

Ideen som startet hele prosjektet. Rapunsel har mistet håret sitt til kreften.Ideen som startet hele prosjektet. Rapunsel har mistet håret sitt til kreften.

Hva hvis Tornerose aldri våknet?Hva hvis Tornerose aldri våknet?

Snøhvit og prinsen har mistet slottet, kongedømmet og uten hjelp i huset blir det mye å gjøre for den tidligere prinsessen.Snøhvit og prinsen har mistet slottet, kongedømmet og uten hjelp i huset blir det mye å gjøre for den tidligere prinsessen.

Når du alltid har vært kjent for din skjønnhet, som Belle, da er det vanskelig å takle at den forsvinner.Når du alltid har vært kjent for din skjønnhet, som Belle, da er det vanskelig å takle at den forsvinner.

Les mer om prosjektet på Dina Goldsteins egen side.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus