Så mye hår er det normalt å miste

HÅRTAP: Omfanget av hårtap hos menn skyldes til dels arv. Hårtapet øker med mannens alder, og ofte mister man hår i vikene og på toppen. Illustrasjonsfoto: Thinkstock
HÅRTAP: Omfanget av hårtap hos menn skyldes til dels arv. Hårtapet øker med mannens alder, og ofte mister man hår i vikene og på toppen. Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Hårtap kan skyldes sykdom.

Hårtap
  • Hver dag mister man opp til 100 hårstrå.
  • Når hårstrået er falt av, går hårroten inn i en innskrumpingsfase som varer omkring et par uker. Deretter går håret inn i en slags dvale i to–tre måneder før det igjen begynner å vokse.
  • Vel 400 000 norske menn og cirka 100 000 norske kvinner lider av hårtap som langt overstiger det «normale».

Kilder: www.frisørsiden.no og www.hudlegekontoret.no

De fleste vil oppleve håravfall og dårligere hårkvalitet i perioder av livet, spesielt når man blir godt oppi årene. Selv om ikke hårtap er fysisk smertefullt, kan det oppleves som svært psykisk belastende både for kvinner og menn. For mange er håret en viktig del av identiteten.

Håret kan fortelle mye om hvordan det står til med kroppen, blant annet om du får i deg riktig og nok næring.

Et skinnende hår – uansett farge, gjør at man ser frisk og sunn ut, og selv om det tynnes og grånes med årene, er det mye du kan gjøre for å beholde en flott manke.

Tynnere med årene

Fra naturens side er alle mennesker kodet for å få gradvis dårligere hårkvalitet med lavere veksthastighet og økt håravfall i løpet av livet.

Omfanget av hårtap hos menn skyldes til dels arv. Hårtapet øker med mannens alder, og ofte mister man hår i vikene og på toppen. Også mange kvinner får tynnere hårmanke med årene.

De fleste kvinner vil dessuten oppleve perioder med midlertidig tap av hår (diffust hårtap) i løpet av livet. Vi mister normalt rundt 100 hårstrå i døgnet. Ved diffust hårtap kan du miste så mye som 500–1000 hår hver dag. Da blir det raskt glissent i toppen.

Diffust hårtap forårsakes som regel av forbigående hormonelle endringer, perioder med stress eller endringer i kostholdet. Håret vil som regel vokse tilbake igjen.

Les også: Han slanket seg aldri

Håret røper deg

- Håret avslører deg, sier Anita Pedersen, frisør og daglig leder i frisørsalongen Headmasters på Rygge Storsenter, til bladet Bedre Helse.

Med 31 års erfaring innen frisøryrket har hun god erfaring i å gi kunder råd, og ikke bare om hårpleie.

Alvorlig sykdom har i noen tilfeller vært årsaken til hårproblemene.

- Jeg har beordret mange kunder å gå til legen. Da har jeg gitt dem streng beskjed om at de ikke får komme tilbake til meg før de har sjekket seg. Flere har takket meg etterpå for at jeg ga dem et spark bak, noen har ment at jeg har reddet livet deres. En kunde oppdaget for eksempel at han hadde kreft, forteller Pedersen.

- Mange er så trege med å oppsøke lege. De overser helt signalene kroppen gir dem. Jeg er selvsagt ingen lege, men jeg kan ofte se på hodebunnen når noe er galt, og spesielt hos kundene jeg ser regelmessig. Skjer det noen endringer hos dem, legger jeg merke til det og sender dem videre slik at de finner ut hva som er galt, sier frisøren, og legger til:

- Heldigvis er det sjelden noe alvorlig, men heller et tegn på at de må ta det mer med ro.

Les også:

Derfor røyter kvinner

Angrer ikke på silikonet

Kan skyldes sykdom

- Hårtap på mer enn 150 hårstrå pr. døgn regnes som unormalt, men folk har forskjellig terskel for å oppsøke lege, forteller dr.med. Cato Mørk ved Akershus Hudlegesenter i Lørenskog.

- Oppsøk lege dersom du opplever hårtapet som problematisk. Der det haster, er ved sykdommer som kan gi et hårtap: arrdannende sykdommer som lupus erythematosus, lichen planus, og dype infeksjoner. Sopp i hodebunnen er godt eksempel på en tilstand som krever rask behandling for ikke å gi permanent hårtap. Dette rammer gjerne barn, forteller Mørk.

Smitte og hårkvalitet

- Hvorfor enkelte rammes av hodebunnssykdommer og sopp, er avhengig av hvor mye smitte man blir eksponert for, men det har nok også å gjøre med egenskaper ved selve håret, forteller Mørk.

- De fleste sykdommer som gir hårtap (blant annet androgen alopesi, alopecia areata og telogent effluvium) kan ikke forebygges, opplyser Mørk.

Bilde

BELASTNING: - Vi må ikke bagatellisere håravfall, det kan være en stor belastning for dem det gjelder, sier hudlege Ylva Ohlsson. Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Les også: Renser du ørene riktig?

Håravfall – den store skrekken

Er hårbørsten unormalt full av hår etter bruk?

Da skal du tenke på hva som skjedde i livet ditt for omtrent tre måneder siden. Var du syk? Stresset? Tok du noen spesielle medisiner?

- Det som uroer kvinner mest, er når de merker at de mister mye hår. De kan for eksempel stå i dusjen og vaske håret, og oppdage at de får neven full av løse hår, sier hudlege Ylva Ohlsson ved Hudlegeklinikken i Oslo til Norsk Ukeblad.

Som spesialist på hudsykdommer får hun mange pasienter som bekymrer seg over stort hårtap og problemer med hodebunnen.

- Folk bryr seg mye om håret sitt, slår Ohlsson fast.

- Og når det skjer noe med håret – som at man mister mer enn normalt – blir man naturligvis engstelig.

Les også:

Ti usunne negl-tegn

Sjekk om du kan være en supersmaker

Sjekk om huden din er sensitiv

Svært vanlig

Håravfall er ofte veldig plagsomt og stressende for pasienten, og må tas alvorlig.

Om du er kvinne og mister mye hår, eller opplever flekkvis håravfall, må du oppsøke hudlege for å finne årsaken til problemet, slik at du kan få riktig behandling.

Ohlsson forklarer at det er helt normalt å miste hår. I gjennomsnitt mister vi rundt 100 hårstrå daglig.

Vanligvis vokser det ut nye hår, og vi merker lite til dette håravfallet. Men i perioder opplever en del kvinner at de mister mer hår enn ellers. Også dette er svært vanlig, og skyldes en forbigående forandring i hårets vekstsyklus som vil normalisere seg selv etter hvert.

Les også: Håret forteller hvordan det står til med helsa di

Ulike årsaker

Men noen ganger faller det av så mye hår at det blir synlig.

Når det gjelder hårtap hos kvinner, finnes det flere ulike typer:

- Det vanligste er at man har et tilbakevendende, diffust håravfall (alopecia diffusa), der håret vokser ut igjen etter noen måneder. Mange opplever dette i perioder i større eller mindre grad, forteller hudlegen.

Med diffust håravfall menes at håret faller jevnt av over hele hodet, og ikke for eksempel i flekker. Man blir aldri helt skallet.

Seks omstendigheter som kan forsterke eller utløse håravfallet:

1.Hormoner: Etter en fødsel, ved bruk av p-piller eller hormontilskudd i forbindelse med overgangsalder.

2. Feber: Høy feber, over 39 grader.

3. Jernmangel.

4. Alvorlige infeksjoner.

5. Blodfortynnende medisiner (antikoagulantia).

6. Psykisk stress og depresjon – ved for eksempel en skilsmisse.

Det som kan skje, er at mange hårsekker går inn i en hviletilstand, slik at man får et kraftig, merkbart hårtap. Denne typen diffust håravfall kalles telogent håravfall og kommer tre–seks måneder etter at man for eksempel har vært syk eller stresset.

- Prognosene er heldigvis gode. Håret kommer vanligvis tilbake etter tre–seks måneder, sier Ylva Ohlsson.

Hun opplyser at det ikke finnes noen vekststimulerende, reseptbelagt medisin som hjelper, men en del kvinner med langvarige problemer opplever at hårveksten bedres av Priorin, tabletter de får kjøpt i helsekostforretninger.

Les også: Derfor får du leamus

Mannlig hårtap

- Diffust hårtap med håravfall jevnt over hele hodet, er det vanligste hos kvinner. Men det er også andre årsaker til at man mister hår, forteller hudlege Ylva Ohlsson.

Også kvinner kan rammes av androgen alopeci, som er den typen håravfall som er typisk hos menn.

Det finnes to typer: Den ene er den mannlige varianten som er arvelig og der man har forhøyde androgennivåer (mannlige kjønnshormoner) i blodet. Dette kan i noen tilfeller behandles med minoxidil (Regain) og antiandrogener.

Det finnes også en vanligere, kvinnelig variant som ofte begynner i 30–40-årsalderen (iblant allerede etter puberteten). Håret tynnes da gradvis ut på issen slik at man kan se hodebunnen. Man har normale androgennivåer. P-piller og hormonell klimakteriebehandling kan spille en rolle.

Les også: Dette kan forsinke skallethet

Flekkvis hårtap

Alopecia areata kalles denne lidelsen som er svært psykisk belastende.

Det er en autoimmun sykdom, som betyr at kroppens eget immunsystem av en eller annen grunn har gått til angrep på hårsekkene, slik at disse slutter å produsere hår. Cirka 75 prosent får håret tilbake etter fem år, men man kan få tilbakefall.

Hårstråene våre består av lange proteinfibrer, så det er viktig at du får i deg nok proteiner av god kvalitet for å danne nytt hår.

- Denne typen protein får du fra fisk, magert kjøtt, egg og magre meieriprodukter samt soyabønner og tofu. Andre matvarer du bør spise er frukt, bær, grønnsaker, belgvekster, grove brød- og kornvarer, nøtter, frø og soyaprodukter. Da får du også i deg nok av mineralene kobber, sink og jern som håret trenger, forteller ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky til Bedre Helse.

Les også: Syndene som gir tynt hår

I tillegg til variert kosthold er det, ifølge ernæringsfysiologen, også viktig at du får i deg nok mat. Et lavt kaloriinntak kan nemlig føre til hårtap.

- En vanlig bivirkning hos mennesker som går raskt og mye ned i vekt, er at de mister mye hår. I en slik situasjon merker kroppen at næringsinntaket er lavt over tid, og den begynner å prioritere mellom oppgavene internt. Å lage hår står ikke så høyt på prioriteringslisten som for eksempel å opprettholde kroppstemperaturen eller å bevare en puls. Mister du mye hår i forbindelse med slanking, bør du derfor bremse hastigheten på vektnedgangen, eller ta en multivitamin- og mineraltablett for å sikre et minimumsinntak uansett kaloriinntak, sier ernæringsfysiologen.

- Det er heldigvis ikke mer hokus pokus enn å spise «ordentlig» mat for å få et sunt hår. Spis litt av alt. Du skal rett og slett velge variert, næringsrik mat som gleder både kroppen og håret, sier ernæringsfysiolog Camilla Andersen, daglig leder i helsenettstedet www.SomeBody.no til Norsk Ukeblad.

«Ordentlig mat» vil si at du prioriterer næringsrik mat fremfor tomme kalorier som boller, brus, kjeks, kaker – i alle fall til hverdags. Men en liten utskeielse i ny og ne skader hverken håret eller helsen.

Saken er tidligere publisert på klikk.no.

Les også:

Sjekk føflekken på apoteket

Sjekk din biologiske alder

Slik blir du kvitt pigmentflekkene

Forum: - Kan jeg spre hudkreft med fingrene?

Forum : - Jeg vil ikke undersøkes av min mannlige fastlege

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:34 Folk på Vestlandet bes holde seg innendørs22:23 Legendarisk Porsche opp i flammer ved Tusenfryd21:28 Britisk politi på jakt etter stjålet gulltoalett21:24 Hundebutikkeier: – Hvis det fortsetter sånn her, må jeg ta nye grep for å overleve21:05 Ung mann knivstukket i Sandnes, to pågrepet20:42 Ødegaard matchvinner da Real Sociedad slo serielederen20:21 Frp reagerer på Raja-karakteristikk: – Det er spinnvilt20:20 To personer pågrepet i Oslo for vold mot bussjåfør20:16 Johnsen frelste Rosenborg med to perlescoringer19:41 Flytende russisk atomkraftverk på plass i Sibir19:22 MDG vil ha samtaler med Venstre i Oslo18:55 – Saudi-Arabias oljeproduksjon kan være halvert18:36 Fire til arresten etter supporterbråk i Trondheim18:08 Etterlengtet opptur for Solskjær: United slet seg til 1-0-seier over Leicester17:51 Angrende Cameron bekymret for hva som vil skje videre med Storbritannia17:24 Høyre-statsråd om klimamål han selv har styrket: – Aldri vært fan16:10 Trump: Hamza bin Laden er død15:57 Bonde tok seg ut på jordet – møtt av skrekksyn15:56 Vålerenga spilte seg inn i gullkampen da Sandviken misbrukte sjansen til å legge press på LSK15:53 Øvrevoll Hosle ydmyket Byåsen15:52 Seks omkom i uværet i Spania15:50 Spitse-dobbel for Vålerenga15:49 Stortap for Snøgg15:48 Poengdeling mellom Trondheims-Ørn og Lyn15:22 Mané prikket inn Liverpools perfekte seriestart15:20 Dødsulykke i garasjeanlegg i Oslo14:56 Real Madrid slapp med skrekken14:53 Elyounoussi debuterte med målgivende da Celtic befestet tabelltoppen14:53 Ny leder for Frihetspartiet i Østerrike14:49 Grei-seier over Kaupanger14:45 Barneskoleelever har fått påvist smittsom tarminfeksjon14:43 Afrikanske ledere tar farvel med Mugabe14:39 Ruud sendte Norge videre i Davis Cup14:30 Europa holder ledelsen, Tutta får ny sjanse i Solheim14:27 To asteroider passerer Jorden14:26 Uværshelg i Sør-Norge: Varsler flom, jordskred, kraftig regn, vind og snø14:18 Kjempesmell for Høyre i Norges mest folkerike kommuner13:46 Telenor-feil er rettet13:36 Person i omsorgsbolig glemt på do i flere timer13:19 Motocrossfører til sykehus etter ulykke i Oppdal13:16 Han så ni personer dø i sin celle. Nå vil han hjelpe ungdommen13:16 Skiftet barnas navn for å unngå hets - det utløste mer hat12:59 Død mann i Båtsfjord identifisert12:52 Kvinne hardt skadd i eksplosjon i Sverige12:19 Solskjær hissig på kjapp De Gea-avklaring12:04 Tine-bygg i Trondheim ble evakuert etter ammoniakk-lekkasje11:58 USAs avsluttet sitt svakeste basket-VM noen gang11:53 Migranter på Ocean Viking får gå i land i Italia11:35 Extinction Rebellion-aktivister for retten11:19 Amerikaner tangerte birderekord på PGA-touren10:58 «Verdens viktigste oljeanlegg» i brann etter droneangrep10:11 Vegvesenet har bygget ned mer dyrket jord enn planlagt de siste ti årene09:51 Reuters: Erdogan vil diskutere kjøp av amerikanske raketter med Trump09:43 Politiet jakter gjerningsmann etter masseslagsmål i Oslo09:40 Professor: – Demokrati krever for mye av folk09:16 Oliver Solberg dominerer i USA-rally09:00 Varemerket Storbritannia kan bli svekket av brexitbråk08:29 Pondus fikk øl-nei av Helsedirektoratet08:04 Bjørnebinne med unger skutt under lisensjakt i Hedmark08:00 Johaug om framtida: – OL-gull er ikke altavgjørende06:41 Guaidó nekter for bånd til colombianske kriminelle06:40 Bondetopper vil ikke reversere melkekutt06:01 Dette skjer i dag05:36 Nesten 9.000 blanke stemmer i kirkevalget05:30 Dette skjedde i natt04:01 Elvestuen taus om gjenvalg av Grande04:01 Prest dømt til fengsel etter overgrep03:16 Nesespray har reversert 2.100 overdoser02:42 Etterretningstopp siktet for spionasje i Canada02:38 Fylkesleder i Trøndelag Venstre tar Grande i forsvar01:52 Reineier gir bort flokken for å unngå tvangsslakt01:50 Amerikansk domstol slo ned på økt pris på frimerker01:14 Hovland gikk to slag under par til tross for dobbel bogey01:14 Politiet avhører mannskapet på oljetankeren Dubai Harmony00:42 Innsamlingsaksjon for omkommet helikopterpilot i Alta-ulykken00:12 Brann i brakkerigg på Lørenskog slukket23:23 Bilbrann i Oslo22:50 Denne nesesprayen har hindret 2.100 mulige dødsfall22:45 Sykling: Matthews spurtet til seier i Canada22:38 NRK får bot for gullfiskdrap22:20 Mikromåne på fredag den 13. – 13 år til neste gang22:17 Hollywood-kjendis dømt til fengsel21:58 Padling: Sterk fjerdeplass på Ullvang i prøve-OL21:29 MDG-topp åpner for forhandlinger om oljepolitikken21:25 FN innleder etterforskning av angrep nordvest i Syria21:25 Mye jobb gjenstår for Bjørndalen: – Per dags dato er det ingenting21:24 Greta Thunberg demonstrerte utenfor Det hvite hus20:47 Rører en hel verden: Gamle fiender tar et siste farvel20:28 Byåsen vant med 27 mål i EHF-cupen20:24 Tutta roste partneren etter seier i Solheim Cup19:57 Jean-Marie Le Pen siktet for misbruk av EU-midler19:32 EU-trio vil ha mer dialog for å trappe ned konflikten med Iran19:26 Norge har utvist 15 personer med IS-tilknytning18:55 Morten (53) om værkaoset i Spania: – Sykeste jeg noen gang har opplevd18:51 Mikkelsen ut av tetkampen etter dekk-tabbe18:40 Rolig lysdemonstrasjon i Hongkong18:38 Gresk politi slo til mot smuglerliga på flyplassen i Aten18:33 MDG på tråden med Venstre18:09 Cavagna vant i Spania – Hagen beholder åttendeplassen17:37 Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen kan ha blitt drept hjemme
Siste nytt
22:34NorgeFolk på Vestlandet bes holde seg innendørs22:23NorgeLegendarisk Porsche opp i flammer ved Tusenfryd21:28VerdenBritisk politi på jakt etter stjålet gulltoalett21:24NorgeHundebutikkeier: – Hvis det fortsetter sånn her, må jeg ta nye grep for å overleve21:05NorgeUng mann knivstukket i Sandnes, to pågrepet20:42SportØdegaard matchvinner da Real Sociedad slo serielederen20:21PolitikkFrp reagerer på Raja-karakteristikk: – Det er spinnvilt20:20NorgeTo personer pågrepet i Oslo for vold mot bussjåfør20:16SportJohnsen frelste Rosenborg med to perlescoringer19:41VerdenFlytende russisk atomkraftverk på plass i Sibir19:22PolitikkMDG vil ha samtaler med Venstre i Oslo18:55Verden– Saudi-Arabias oljeproduksjon kan være halvert18:36SportFire til arresten etter supporterbråk i Trondheim18:08SportEtterlengtet opptur for Solskjær: United slet seg til 1-0-seier over Leicester17:51PolitikkAngrende Cameron bekymret for hva som vil skje videre med Storbritannia17:24PolitikkHøyre-statsråd om klimamål han selv har styrket: – Aldri vært fan16:10VerdenTrump: Hamza bin Laden er død15:57VerdenBonde tok seg ut på jordet – møtt av skrekksyn15:56SportVålerenga spilte seg inn i gullkampen da Sandviken misbrukte sjansen til å legge press på LSK15:53SportØvrevoll Hosle ydmyket Byåsen15:52VerdenSeks omkom i uværet i Spania15:50SportSpitse-dobbel for Vålerenga15:49SportStortap for Snøgg15:48SportPoengdeling mellom Trondheims-Ørn og Lyn15:22SportMané prikket inn Liverpools perfekte seriestart15:20NorgeDødsulykke i garasjeanlegg i Oslo14:56SportReal Madrid slapp med skrekken14:53SportElyounoussi debuterte med målgivende da Celtic befestet tabelltoppen14:53VerdenNy leder for Frihetspartiet i Østerrike14:49SportGrei-seier over Kaupanger14:45NorgeBarneskoleelever har fått påvist smittsom tarminfeksjon14:43VerdenAfrikanske ledere tar farvel med Mugabe14:39SportRuud sendte Norge videre i Davis Cup14:30SportEuropa holder ledelsen, Tutta får ny sjanse i Solheim14:27VerdenTo asteroider passerer Jorden14:26NorgeUværshelg i Sør-Norge: Varsler flom, jordskred, kraftig regn, vind og snø14:18NorgeKjempesmell for Høyre i Norges mest folkerike kommuner13:46NorgeTelenor-feil er rettet13:36NorgePerson i omsorgsbolig glemt på do i flere timer13:19NorgeMotocrossfører til sykehus etter ulykke i Oppdal13:16VerdenHan så ni personer dø i sin celle. Nå vil han hjelpe ungdommen13:16NorgeSkiftet barnas navn for å unngå hets - det utløste mer hat12:59NorgeDød mann i Båtsfjord identifisert12:52VerdenKvinne hardt skadd i eksplosjon i Sverige12:19SportSolskjær hissig på kjapp De Gea-avklaring12:04NorgeTine-bygg i Trondheim ble evakuert etter ammoniakk-lekkasje11:58SportUSAs avsluttet sitt svakeste basket-VM noen gang11:53VerdenMigranter på Ocean Viking får gå i land i Italia11:35NorgeExtinction Rebellion-aktivister for retten11:19SportAmerikaner tangerte birderekord på PGA-touren10:58Verden«Verdens viktigste oljeanlegg» i brann etter droneangrep10:11NorgeVegvesenet har bygget ned mer dyrket jord enn planlagt de siste ti årene09:51VerdenReuters: Erdogan vil diskutere kjøp av amerikanske raketter med Trump09:43NorgePolitiet jakter gjerningsmann etter masseslagsmål i Oslo09:40PolitikkProfessor: – Demokrati krever for mye av folk09:16SportOliver Solberg dominerer i USA-rally09:00VerdenVaremerket Storbritannia kan bli svekket av brexitbråk08:29NorgePondus fikk øl-nei av Helsedirektoratet08:04NorgeBjørnebinne med unger skutt under lisensjakt i Hedmark08:00SportJohaug om framtida: – OL-gull er ikke altavgjørende06:41VerdenGuaidó nekter for bånd til colombianske kriminelle06:40NorgeBondetopper vil ikke reversere melkekutt06:01NorgeDette skjer i dag05:36NorgeNesten 9.000 blanke stemmer i kirkevalget05:30NorgeDette skjedde i natt04:01NorgeElvestuen taus om gjenvalg av Grande04:01VerdenPrest dømt til fengsel etter overgrep03:16NorgeNesespray har reversert 2.100 overdoser02:42VerdenEtterretningstopp siktet for spionasje i Canada02:38NorgeFylkesleder i Trøndelag Venstre tar Grande i forsvar01:52NorgeReineier gir bort flokken for å unngå tvangsslakt01:50VerdenAmerikansk domstol slo ned på økt pris på frimerker01:14SportHovland gikk to slag under par til tross for dobbel bogey01:14NorgePolitiet avhører mannskapet på oljetankeren Dubai Harmony00:42NorgeInnsamlingsaksjon for omkommet helikopterpilot i Alta-ulykken00:12NorgeBrann i brakkerigg på Lørenskog slukket23:23NorgeBilbrann i Oslo22:50NorgeDenne nesesprayen har hindret 2.100 mulige dødsfall22:45SportSykling: Matthews spurtet til seier i Canada22:38NorgeNRK får bot for gullfiskdrap22:20NorgeMikromåne på fredag den 13. – 13 år til neste gang22:17VerdenHollywood-kjendis dømt til fengsel21:58SportPadling: Sterk fjerdeplass på Ullvang i prøve-OL21:29PolitikkMDG-topp åpner for forhandlinger om oljepolitikken21:25VerdenFN innleder etterforskning av angrep nordvest i Syria21:25SportMye jobb gjenstår for Bjørndalen: – Per dags dato er det ingenting21:24VerdenGreta Thunberg demonstrerte utenfor Det hvite hus20:47VerdenRører en hel verden: Gamle fiender tar et siste farvel20:28SportByåsen vant med 27 mål i EHF-cupen20:24SportTutta roste partneren etter seier i Solheim Cup19:57VerdenJean-Marie Le Pen siktet for misbruk av EU-midler19:32VerdenEU-trio vil ha mer dialog for å trappe ned konflikten med Iran19:26NorgeNorge har utvist 15 personer med IS-tilknytning18:55ReiseMorten (53) om værkaoset i Spania: – Sykeste jeg noen gang har opplevd18:51SportMikkelsen ut av tetkampen etter dekk-tabbe18:40VerdenRolig lysdemonstrasjon i Hongkong18:38VerdenGresk politi slo til mot smuglerliga på flyplassen i Aten18:33PolitikkMDG på tråden med Venstre18:09SportCavagna vant i Spania – Hagen beholder åttendeplassen17:37NorgePolitiet tror Anne-Elisabeth Hagen kan ha blitt drept hjemme

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus