YouTube-appen igjen blokkert på Windows Phone

Google er ikke fornøyd med Microsofts forsøk på å lage en YouTube-app for Windows Phone. (Foto: Loftås, DinSide.no)
Google er ikke fornøyd med Microsofts forsøk på å lage en YouTube-app for Windows Phone. (Foto: Loftås, DinSide.no)

Nok en gang gang stikker Google kjepper i hjulene for Microsoft.

Skal man ha suksess på mobilmarkedet i 2013 må man kunne levere apper som folk ønsker å bruke. Om man har en iPhone eller en Android-basert mobil spiller sjeldnere og sjeldnere noen rolle, de mest brukte appene finnes nesten alltid for begge plattformer.

Men i skyggen av de to markedslederne finner vi Windows Phone fra Microsoft, med Nokia-mobiler i fronten. Her er ikke situasjonen alltid like lys når det gjelder app-utvalget, men Microsoft og partnere jobber iherdig for å tette hullene.

Les også: Ring gratis med disse appene

Blokkert

Det er imidlertid ikke bare enkelt, spesielt når en av de mest populære appene er knyttet til en av konkurrentenes tjenester, nemlig Googles YouTube.

Microsoft laget først en YouTube-app som Google blokkerte, fordi den ikke inneholdt reklame. Derfor laget Microsoft en ny app med reklame, som Google nå nettopp har blokkert igjen, skriver ITavisen.

Begrunnelsen skal være at appen fortsatt ikke helt tilfredsstiller Googles lisenskrav, men detaljene er litt uklare.

Sabotasje?

Microsoft raser nå over stengingen, og hevder blant annet at beslutningen strider mot Googles eget engasjement for åpenhet.

De tror Google gjør dette kun for at Windows Phone-eiere ikke skal få samme gode YouTube-opplevelsen som i Android og iOS.

Mer om saken i ITavisen.

Les også: Nå forsvinner fasttelefonen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus