Meny

Her får du gratis møbler

Eggers gamle servise ble gitt bort etter fem minutter. Foto: Finn.no/Per Ervland
Det trenger ikke koste mye å utstyre ditt første hjem.
Søk smart

Let i kart: Finns kartfunksjon er praktisk. Her kan du se hva som er gratis, akkurat nå, der du bor.

Ikke begrens deg til én kategori: Er det noe spesielt du trenger, for eksempel et bord, søk etter det, ikke på måfå i kategorien "møbler". Plutselig dukker det opp under antikviteter, eller som tilleggsvare i kategorien for hvitevarer.

Prøv også "til salgs": Det er en egen kategori for "gis bort", men noen glemmer å bruke denne kategorien, mens andre slenger på en gratis ting eller to i en annonse for noe som selges.

Gode søkeord: De opplagte søkeordene er gratis og gis bort. Da får du filtrert unna mye. Det kan også være smart å krysse ut forhandlere, da "gratis" ofte gir flest treff på gratis frakt. Et annet smart søkeord kan være "med på kjøpet". Om selger gir noe med på kjøpet, betyr det stort sett at han ønsker å bli kvitt det.

– Fem minutter etter jeg hadde lagt ut serviset på Finn, hadde jeg fire tapte anrop, sier Siv Elizabeth Egger til DinSide.

Ripete servise? Slik forsvinner flekkene på 1-2-3

Hun kunne ha kastet eller solgt sitt gamle servise. I stedet valgte hun å gi det bort på Finn-torget. Men at så mange hadde lyst på hennes gamle Ikea-servise hadde hun ikke regnet med.

– Én hadde ringt meg tre ganger på rappen. Jeg trodde det var jobb, og noe som virkelig brant, ler Egger.

Det var for så vidt det, selv om det ikke var en jobbkrise. Det var en som virkelig ville ha serviset. Nå bor det hos en kvinne som startet på nytt. Hun hadde skaffet seg hus og måtte ha alt nytt. Da var gratis-torget mer enn kjekt å ha.

Ikke vent for lenge før du slår til: Se hvor fort brukte varer selger unna på Finn

Møblér gratis

Du trenger slett ikke ruinere deg for å utstyre ny hybel eller hus. Men som historien over viser: Du bør være rask på labben. Akkurat nå er det 4.906 annonser for ting som gis bort på Finn.no. 315 innen kategorien for elektronikk og hvitevarer, 1.794 annonser for møbler og interiør, 846 for hage, oppussing og hus - og 30 for antikviteter og kunst.

Hvor aktuelt det er, kommer selvsagt an på hvor i landet du bor. Du kan søke på fylke og kommune - eller bruke Finn-torgets kartfunksjon, der du enkelt kan finne relevante annonser der du bor. Det enkleste og billigste er om du selv kan hente varene - selv om det kan være verdt å betale for å få fraktet enkelte møbler. Da må du imidlertid huske å be om prisoverslag! Rita Hansen fikk sjokkregning fra Bring da hun hyret dem til å frakte bruktsofaen hun hadde kjøpt på Finn.

Aktuelle kategorier for deg som skal flytte eller stifte bo er elektronikk og hvitevarer, møbler og interiør, hage, oppussing og hus, samt antikviteter og kunst. I disse kategoriene er det til sammen 2.985 ulike annonser fra hele landet.

I fotoalbumet under kan du se et utvalg gratis møbel- og interiørvarer som har blitt publisert 6. august 2013. NB! Vi tar forbehold om at noen har klart å snappe dem opp før deg!

Klikk for å se stort bilde

KLIKK HER FOR Å SE ALLE 11 BILDENE

Er Ikea-møblene litt slitt? Bemz gir Ikea-møblene en ny vår

Gis bort øker mest

Gjenbruk, å gi bort ting vi ikke trenger i stedet for å kaste det, er en økende trend. Fra januar til og med utgangen av juli i år ble det lagt ut 157.705 privatannonser for saker som gis bort, en økning på 23 prosent fra samme periode i fjor, viser ferske tall fra Finn.no. Til sammenligning ble det publisert 969.083 privatannonser for ting som er til salgs. Dette er en økning på 1,5 prosent fra samme periode året før.

Lene Kallum i Finn.no Foto: Caroline RokaLene Kallum i Finn.no Foto: Caroline Roka

– Det kan blant annet henge sammen med at mange har god råd, slik at en del velger å gi bort fremfor å selge. Det er også en praktisk måte å rydde og bli kvitt saker raskt på, uten av man trenger å gjøre mer enn å være hjemme når folk kommer for å hente tingene, sier Lene Kallum, PR- og informasjonssjef i Finn.no til DinSide.

Hun forteller at i skrivende stund er det rundt 1,3 millioner unike brukere innom torget hver uke. Dette gjelder både gis bort og til salgs. Mange er innom fra smartmobil eller nettbrett, og om trafikkutviklingen følger tidligere år vil antall besøkende øke utover i august og september.

– Når det gjelder fritekstsøk, er det aller mest interesse for ulike møbler. Sofa spesielt, men også kjøkken, kommode, spisestue, seng og så videre. Teknologiartikler (iPhone og iPad), sesongting (sykkel, bunad, hagemøbler, et cetera.) og bildeler (bmw, mercedes, volvo, audi, osv.), forteller Kallum.

I tillegg er «retro» et utrolig populært søkeord. Det samme er «harley», «acne», «rolex», «chihuahua», «snøfreser» og «vitrineskap» (!).

Les også: – Living får flest klager av alle

Pass på at du ikke får med disse på kjøpet ...

En liten advarsel til slutt. Når du kjøper brukte møbler, enten det er privat, i bruktbutikk eller på loppemarked: Pass på at du ikke får med mer enn du har bedt om.

Sjekk brukte myke møbler som sofaer og rammemadrasser godt. Slik ser veggedyrekskrimentene ut. Foto: Håvard Øyrehagen/FolkehelseinstituttetSjekk brukte myke møbler som sofaer og rammemadrasser godt. Slik ser veggedyrekskrimentene ut. Foto: Håvard Øyrehagen/Folkehelseinstituttet

Én av måtene veggedyr sprer seg på, er gjennom bruktmøbler.

Operasjonen med å bli kvitt dem, kan bli en svært kostbar affære - langt dyrere enn å kjøpe seg et nytt møbel i utgangspunktet.

– [Å rydde boligen for veggedyr] for under 15.000 kroner seriøst og ordentlig lar seg nok vanskelig gjøre, har Arne Nese, teknisk sjef og opplæringsleder i Rentokil tidligere sagt til DinSide.

Det er ganskelig å sette en nøyaktig prislapp på dette, men Rentokil gjennomfører befaring og kommer med nøyaktig pris på hvert enkelt tilfelle.

Skaden allerede skjedd? Slik blir du kvitt veggedyrene

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus