Meny

Går 100 meter per «like»

Runa Bjugan ta med familien på vandring, for å samle inn penger til vanskeligstilte. Her sammen med Stella (5). Foto: Privat/pappalykke.com

Med Facebook-likes som drivstoff, vandrer familien Bjugan for vanskeligstilte barn.

Rune Bjugan (30), forloveden Ruby Hansen (29) og deres to døtre Stella (5) og Thyra (2) har lovet å gå 100 meter for hver «like» de får på Facebook-siden Bjugan har opprettet.

Det som kan ende opp med å bli tidenes lengste søndagstur for den lille familien, begynte med at de ønsket å gjøre noe godt for andre.

Vil hjelpe andre

Hensikten er nemlig å samle inn penger til Blå Kors-ferie, et tiltak for vanskeligstilte barnefamilier som har hatt rusproblemer nært inn på livet.

Bjugan og forloveden jobber begge i barnehage, og har selv erfart hvor vanskelig det kan være for barn som ikke har mulighet til å dra på ferie, når de andre barna forteller om storslåtte turer til Syden eller Disneyland.

– Ville det ikke vært lettere å bare donere en pengesum til Blå Kors selv?

– Jo, for en bemidlet familie ville det kanskje det. Men for oss kan vi klare å gi mye mer på denne måten, sier Rune Bjugan til ABC Nyheter.

Les også: Tur i helgen? La veien være målet

Engasjerer barna

Dessuten ønsker Bjugan å vise barna at det går an å gjøre noe stort, som er slitsomt og tar lang tid å gjennomføre, utelukkende for at andre skal få det bra.

Engasjementet har smittet over til barna, forteller småbarnsfaren.

– Her om dagen sto femåringen og plukket bringebær utenfor blokken der vi bor. Da utbrøt hun plutselig: «Disse bringebærene skal barna som ikke får dra på ferie, få!». Så hun har fått med seg at vi skal hjelpe noen, og det synes hun er veldig stas, sier småbarnsfaren.

Saken fortsetter under bildetStella (5) og Thyra (2) er blitt flinke til å gå langt, sier faren, og de to jentene gleder seg til den forhåpentligvis lange turen. Foto: Privat/pappalykke.comStella (5) og Thyra (2) er blitt flinke til å gå langt, sier faren, og de to jentene gleder seg til den forhåpentligvis lange turen. Foto: Privat/pappalykke.com

Inspirert av Youtube

Det hele startet med en Youtube-video paret så, der en rik mann ga middag, klær og overnatting til en hjemløs person. Det inspirerte paret til å gjøre noe for andre.

Først var tanken at han skulle gå alene. Men så spurte kjæresten om de ikke kunne gå alle sammen.

– Nå handler det like mye om at vi skal gjøre dette for å vise jentene at det kan være fint å gjøre noe for andre, uten å få noe igjen for det selv.

– Hvordan skal denne vandringen generere penger til Blå Kors?

– Vi har fått ordnet med noen bøsser vi kan gå med, men det kommer sikkert til å bli mest SMS-innsamling, sier Bjugan.

Les også: Blå Kors feirer 100 år

Håper på langtur

For å treffe på folk på veien, legger de derfor ruten i retning Drammen, fra hjemmet deres i Oslo, så de kan gå innom flest mulig tettsteder og småbyer på veien.

– Har dere tatt hensyn til hvor langt jentene klarer å gå?

– Ja, selvfølgelig. Først og fremst løser vi det ved å bruke akkurat så lang tid som vi trenger. Vi skal ikke gå fort, og vi skal ikke gå veldig mange timer hver dag. Vi har tenkt til å se på det som en slags ferie for familien.

– Har du satt deg en maksgrense for hvor lang turen kan bli?

– Nei! Vi håper den blir lang, og at vi kan få samlet inn mye penger til Blå Kors. Vi har begge mulighet til å ta ut en del ferie, så vi skal nok klare det, avslutter Bjugan.

Nå jobber Bjugan med å få sponset mat og drikke på veien, samt overnatting hvis det blir nødvendig. «Like»-kampanjen fortsetter frem til 31. august, men selve turen tar de ikke fatt på før til våren.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus