Meny

«Slå opp»-app

Har du tenkt å gjøre det slutt med kjæresten, men er litt redd for konfrontasjoner, kan du ty til en ny mobil-app, som «hjelper» deg. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Det finnes app'er for alt, nå også en som hjelper deg å slå opp med kjæresten. Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Har du tenkt å gjøre det slutt med kjæresten? Men er litt redd for konfrontasjoner, og vil helst ikke gjøre noe stort nummer av det? Vel, nå finnes det en applikasjon som kan hjelpe deg. «BreakupText» gjør omtrent akkurat det du tror den gjør.

Ved å svare på noen spørsmål om deg selv og bruddet, lager appen en melding du kan sende til din kommende ekskjæreste.

– Nå slipper du å ha pinlige diskusjoner og telefonsamtaler. Med «BreakupText» kan du avslutte forholdet med bare et par klikk, forklarer utviklerne.

Nå er appen selvfølgelig ment som en spøk. Et tydelig hint om det er for eksempel at du kan huke av for at et bjørneangrep er årsaken til bruddet. «Sorry, jeg ble spist av en bjørn.» Troverdig?

Les også: Ny app skal erstatte bankkort

Smileregister på nett

De fleste har fått med seg at smilefjes og ikoner, såkalte emojis, blir stadig mer populære i sosiale medier. I motsetning til vanlige smilefjes er emojis som et helt alfabet bestående av hundrevis av ikoner, ansikter og symboler. Det gjør bruken lettere å systematisere, og nå har noen tatt ansvar for å overvåke alle emojis som blir brukt på Twitter. Resultatet er emojitracker.com, en dynamisk nettside som viser vår ivrige ikonbruk. Du ser hvilke som er populære, og hvilke som nesten ikke brukes. På toppen av haugen rager det røde hjertet med hvit bakgrunn, som ved inngangen til august var brukt 67 millioner ganger siden tellingen startet. Ikonet for gledestårer er også populært.

Myggklistremerke

Sommer og sol er herlig, men ikke alt som følger med. For eksempel ikke mygg. Nå har tre forskere hos Olfactor Laboratories i USA utviklet et lite klistremerke som skal gjøre deg «usynlig» for myggen, skriver iO9. Klistremerket Kite Patch kan ifølge forskerne slette luktsporene av mennesker, som er det myggen følger når den jakter på oss. Akkurat hvordan produktet fungerer, vil de ikke røpe. Men de lover at klistremerket består av ikke-giftige kjemikalier, og at det kan festes på både klær og hud. Prosjektet ligger ute på folkefinansieringsnettstedet Indiegogo, og nådde fort målet om å samle inn 75.000 dollar. Olfactor Laboratories har også mottatt støtte fra nasjonalinstituttet for helse i USA og fra Bill Gates' eget fond.

Les også: Spray mobilen vanntett

Nye Nexus 7

Nye Nexus 7 nettbrett selges i USA fra 30. juli. Flere land vil følge etter, men det er foreløpig ukjent når nettbrettet kommer til Norge. Google og Asus lanserte første utgave av nettbrettet Nexus 7 i fjor. Oppfølgeren byr på mer av alt. Eller – det er kanskje ikke helt presist. Nye Nexus har nemlig blitt hele 50 gram lettere, og veier nå bare 290 gram. Den har også blitt 6 millimeter smalere. Den 7 tommer store skjermen hadde en oppløsning på 1280 x 720 piksler, men er nå oppgradert til 1920 x 1200 piksler. Det gir en punkttetthet på 323 punkter per tomme. Nye Nexus 7 vil bli tilgjengelig med Android 4.3. Det betyr at hver bruker får sin egen konto og sin egen del av lagringsplassen. Det er fortsatt Asus som produserer nettbrettet, og dermed håper vi at den nye Nexus-en raskt blir tilgjengelig i Norge, der Nexus 7 selges fra før.

Ny billig-iPhone?

Det har ikke akkurat vært mangel på bilder og rykter som tyder på at Apple vil lansere en billig-iPhone til høsten. Nå har nok et bilde dukket opp, og denne gangen på det kinesiske forumet WeiPhone forums. Bildet viser en kasse full av det som ligner «iPhone 5C»-emballasjer. Nå er på ingen måte dette et sikkert bevis – både bildet og varene på bildet kan være uekte. Tidligere rykter har hevdet at navnet på billigtelefonen skal være «iPhone Lite», og bildet er første tegn på et annet navn.

Ingen vet hva «5C» står for, men noen tror det kan stå for «Color», «plastiC», «polyCarbonate», «China», «Cheap» eller «Consumer».

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus