Økt risiko for hjerteproblemer om du dropper frokosten
Menn som dropper frokosten kan øke risikoen for å få hjerteproblemer, ifølge amerikansk studie.
Frokosten har fått ord på seg for å være dagens viktigste måltid. En amerikansk studie tyder på at det kan være noe i det.
Omlag 27.000 menn deltok i undersøkelsen som konkluderte med at menn som droppet frokosten hadde 27 prosent høyere sjanse for å få hjerteinfarkt eller dø av hjerterelaterte problemer sammenlignet med menn som spiste frokost.
Det skriver AFP relaxnews tirsdag.
Les også: Hjerteinfarkt kan ligne på influensa
Mennene som deltok i studien var i alderen 45 til 82 år, og det var først og fremst de yngste mennene som hoppet over morgenmåltidet. I tillegg var sjansen større for at de røykte, hadde fulltidsjobb, var ugifte, mindre fysisk aktiv samt at de drakk mer alkohol.
– Det er mye risiko forbundet med å hoppe over frokosten. For eksempel overvekt, høyt blodtrykk, høyt kolesterolnivå og diabetes - som igjen kan føre til hjerteinfarkt, sier Leah Cahill, hovedforfatter bak studien og forsker ved Harvard School of Public Health.
Les også: 10 myter om kosthold