– Korte avbrekk er mer avslappende enn lange ferier

En kort helgeutflukt kan gjøre mer for å senke skuldrene dine enn en lang ferie som involverer mengder av planlegging. Foto: Colourbox
En kort helgeutflukt kan gjøre mer for å senke skuldrene dine enn en lang ferie som involverer mengder av planlegging. Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Å dra på langturer er ikke det beste man kan gjøre for å senke stressnivået, ifølge en amerikansk forsker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Korte avbrekk fra hverdagens slit og mas kan gi mer avslapning enn lange ferier.

Det mener i alle fall Christopher Robinson, assisterende professor i psykologi ved Universitetet i Alabama, ifølge PsychCentral.

– Selv om ferier i seg selv rangeres ganske lavt på listen over stressfaktorer, inneholder de ofte elementer som reise, søvnforstyrrelser og kostholdsendringer, som i seg selv kan være stressende, sier Robinson.

Les også: Unngå stress bak ferierattet

Regelmessige pauser

Han anbefaler at man regelmessig tar seg tid til aktiviteter som for eksempel turer i skog og mark, spillkvelder med familien, golf, strandturer eller å få en barnevakt slik at man kan ta en tur ut.

– Jeg stresser mer ned ved å regelmessig tilbringe tid sammen med venner rundt et bål, enn jeg gjør på ferier som involverer massevis av planlegging. Hva som er avslappende varierer fra person til person, men ethvert avbrekk som gir en flukt fra dagliglivet kan hjelpe, sier Robinson.

Les også: Dropp stresset i ferien

Forventninger gir lykke

Forskning viser at forventningen om en ferie gjør folk i bedre humør, og Robinson gir tre tips til hvordan man kan maksimere kortidsøkningen av lykke:

  1. Reis på flere kortere turer gjennom året i stedet for å ta bare én lang ferie.
  2. Gjør rom i kalenderen for spontane helgeturer.
  3. Be om morgenen fri etter at du har vært borte kvelden før for å forlenge jobbpausen.

Les også: Så lang tid tar det før du nyter ferien