Her tar ørnen fisken

Her tar ørnen fisken
Her tar ørnen fisken
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk det blinkskuddet!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Naturfotograf David Gibbon fikk et virkelig blinkskudd da han fikk øye på den majestetiske fuglen ved Isle of Mull i Skottland, Storbritannia. David klarte å ta disse flotte bildene til tross for at han var ombord på en liten båt i sterk vind og store bølger.

Se bildene:

Her tar ørna det som ser ut til å være en makrell! Foto: David Gibbon/Rex Features - All Over Press.Her tar ørna det som ser ut til å være en makrell! Foto: David Gibbon/Rex Features - All Over Press.

Havørna ble utryddet fra Storbritannia i 1916 og har ikke vært å finne i naturen på over 50 år. Det var ikke før i 1975 at man begynte å sette ut havørner igjen. Foto: David Gibbon/Rex Features - All Over Press.Havørna ble utryddet fra Storbritannia i 1916 og har ikke vært å finne i naturen på over 50 år. Det var ikke før i 1975 at man begynte å sette ut havørner igjen. Foto: David Gibbon/Rex Features - All Over Press.

Totalt har 140 fugler blitt satt ut i naturen. Det har gitt resultater. Det er nå 80 hekkende par langs kysten av Skottland. Det er imidlertid sjelden at man får se dem på så nært hold. Foto: David Gibbon/Rex Features - All Over Press.Totalt har 140 fugler blitt satt ut i naturen. Det har gitt resultater. Det er nå 80 hekkende par langs kysten av Skottland. Det er imidlertid sjelden at man får se dem på så nært hold. Foto: David Gibbon/Rex Features - All Over Press.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har også havørn i Norge. Det er Nord-Europas største rovfugl og den fjerde største ørnen i verden. Den er i slekt med den hvithodede havørna, som er USAs nasjonalfugl og nasjonaldyr.

En liten hvithodet havørn blir holdt av forskere som skal måle den som en del av et studie i California. Foto: Damian Dovarganes/AP - NTB scanpix.En liten hvithodet havørn blir holdt av forskere som skal måle den som en del av et studie i California. Foto: Damian Dovarganes/AP - NTB scanpix.

I USA og Canada kan man lett en del feil av den hvithodede havørna og denne fiskeørna (Oppdatert navn på fuglen etter lesertips.). Den er ganske lik i fargene, men kan I USA og Canada kan man lett en del feil av den hvithodede havørna og denne fiskeørna (Oppdatert navn på fuglen etter lesertips.). Den er ganske lik i fargene, men kan "bare" bli 180 cm over vingene mot ørnas 250 cm. Foto: Rob Griffith/AP Photo - NTB scanpix.

Denne hvitbukhavørna er også en fetter av vår hjemlige havørn. Men denne typen lever i India, Sri Lanka, Sørøst-Asia og Australia. Denne er fanget på film i Malaysia i et naturverservat. Foto: Mark Baker/AP Photo - NTB scanpix.Denne hvitbukhavørna er også en fetter av vår hjemlige havørn. Men denne typen lever i India, Sri Lanka, Sørøst-Asia og Australia. Denne er fanget på film i Malaysia i et naturverservat. Foto: Mark Baker/AP Photo - NTB scanpix.