Hvordan tilberede blåskjell

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blåskjell er raskt å tilberede og smaker utrolig godt. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan gjøre det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trinn 1: Sjekk blåskjellene

Ha skjellene i kaldt vann og fjern de skjellene som er skadet. Børst hvis de er skitne. De som er åpne må kastes hvis ikke de lukkes når du knakker på dem. Ta også bort

Ha skjellene i kaldt vann og fjern de skjellene som er skadet. Børst hvis de er skitne. De som er åpne må kastes hvis ikke de lukkes når du knakker på dem. Ta også bort "skjegget".

Trinn 2: Putt i en kjele

Ha hakket løk og hvitløk i en kjele. Ha i timian og blåskjell. Tilsett hvitvin.

Ha hakket løk og hvitløk i en kjele. Ha i timian og blåskjell. Tilsett hvitvin.

Trinn 3: Damp skjellene i 5 min

Ha på lokk og rist kjelen av og til slik skjellene åpner seg. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping må kastes.

Ha på lokk og rist kjelen av og til slik skjellene åpner seg. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping må kastes.

Trinn 4: Server med godt brød og aioli