Feil fingerbruk kan koste deg dyrt

UTÅLMODIG? Ikke sikkert at dette er den beste løsningen for å få ut frustrasjonen. Ikke bare er det ubehagelig for den du viser fingeren til - det kan fort bli dyrt hvs du viser den til feil person (eller etat). Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
UTÅLMODIG? Ikke sikkert at dette er den beste løsningen for å få ut frustrasjonen. Ikke bare er det ubehagelig for den du viser fingeren til - det kan fort bli dyrt hvs du viser den til feil person (eller etat). Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Viser du fingeren hvis ting ikke går helt din vei?

Mange bilister er ufine mot veiarbeidere i Trøndelag, mens politiet i Drammen slår hardt ned på folk som viser dem fingeren.

Statens vegvesen i Namdalen i Nord-Trøndelag er lei av utålmodige bilister som kommer med truende oppførsel.

– De må roe seg litt ned

– Uholdbart! Vi får tilbakemeldinger som går på at sjåfører viser finger til dem og er irriterte. Veiarbeiderne jobber for å gjøre veien bedre, og vi forventer at de oppfører seg. Bilistene må roe seg litt ned, sier prosjektleder Dieter Manka i Statens vegvesen til Adresseavisen.

Les også: Viser finger'n på brudebildet

Veistrekningen han snakker om er i ferd med å oppgraderes for at området skal få et bedre dekke og gi bedre trafikkforhold, noe ikke minst tungtransporten som kjører gjennom fylket vil få glede av fremover.

Likevel blir veiarbeiderne til stadighettrakassert av utålmodige bilister som ikke nøler med å vise dem fingeren for å sinke trafikken.

I løpet av sommeren skal 64.700 tonn asfalt legges på strekningen, noe som vil medføre flere perioder med stengte veier og kolonnekjøring.

Bøtelagt for å ha vist fingeren

I Drammen er heller ikke innbyggerne fremmed fra å vise fingeren. I hvert fall gjelder det én av dem.

En 33 år gammel mann som i begynnelsen av februar i år i beruset tilstand viste fingeren til politiet da han ikke kom inn på et utested i byen angrer kanskje på oppførselen sin i dag, melder Drammens Tidende.

Les også: – Noen viser oss finger'n

Etter å stilt krav til politiet om gratis hjemtransport i kjølvannet av en krangel med dørvakter på utestedet, og etter at han deretter dunket i politibilen, fikk han til slutt transport. Men han ble ikke akkurat kjørt hjem, slik han helst ville.

Nektet å flytte seg

Politiet ga ham en siste sjanse og ba ham fjerne seg fra sentrum mens de talte sakte til ti, men mannen nektet å flytte seg, og ble i stedet fraktet til glattcelle der han kunne sove ut rusen.

Men helt gratis ble ikke oppholdet. For den ufine oppførselen må mannen nå ut med 9.600 kroner i bot, samt saksomkostninger pålydende ytterligere 1.000 kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus