Norges drømmehytte 2013:

Her er Norges drømmehytte

VINNERHYTTA: Hytta i Fyresdal ligger i Telemark vakkert til ved et tjern, med multemyr utenfor hytteveggen. Foto: Gunhild Momrak
VINNERHYTTA: Hytta i Fyresdal ligger i Telemark vakkert til ved et tjern, med multemyr utenfor hytteveggen. Foto: Gunhild Momrak

En knøttliten hytte i Telemark vant konkurransen Norges drømmehytte i 2013.

Norges største hytteblad Hytteliv, har vært på jakt etter Norges koseligste og mest inspirerende hytte.

Bloggere, abonnenter og andre hytteglade nordmenn landet over meldte seg på konkurransen.

Leserne, gjennom en avstemning på hytteliv.no, har sammen med en fagjury kåret en vinner.

Personlighet og særpreg, materialbruk, interiør og historien til hytta, er vektlagt. Vinneren ble Gunhild Momrak med hytte i Fyresdal i Telemark.

Gunhild har selv bygget vinnerhytta. Det gjorde hun i 1994, etter å ha gått to laftekurs. Materialene ble fraktet opp med helikopter. Resten av innredningen bar hun selv opp i omtrent 40 etapper samme høst.

Les også: Ser lysning i hyttemarkedet

Hytta ligger vakkert til ved et tjern, med multemyr utenfor hytteveggen. Juryen falt pladask for beskrivelsen av hvordan hytta ble til. Den er liten, bare 15 kvadratmeter, men elsket og den har fått utvikle seg over tid. Blant annet har Gunhild bygget et anneks. Selvgjorte løsninger gir hytta personlighet og særpreg. Den har en eventyrlig beliggenhet, fint tilpasset terrenget. Dette er en ekte, norsk hytte.

NORGES DRØMMEHYTTE: Juryen i Norges drømmehytte 2013 består av redaktør Mette K. Stene-Johansen, Hyttelivs arkitekt Kjersti Thoen, interiørekspert Signe Schineller og Hyttelivs ekspert Øivind Lie. NORGES DRØMMEHYTTE: Juryen falt blant annet for beskrivelsen av hvordan hytta ble til. Fagjuryen består av redaktør Mette K. Stene-Johansen, Hyttelivs arkitekt Kjersti Thoen, interiørekspert Signe Schineller og Hyttelivs ekspert Øivind Lie. Foto: Gunhild Momrak

PREMIERT: Gunhild Momraks hytte ligger vakkert til i Fyresdal. Hun vinner en Jøtul ovn F 473 SHD, en Nespresso Pixie kaffemaskin og Aeroccino melkeskummer samt åtte sitteputer i saueskinn fra Shepherd. Premien har en totalverdi på 31 230 kroner. PREMIERT: Gunhild Momraks hytte ligger vakkert til i Fyresdal. Hun vinner en Jøtul ovn F 473 SHD, en Nespresso Pixie kaffemaskin og Aeroccino melkeskummer samt åtte sitteputer i saueskinn fra Shepherd. Premien har en totalverdi på 31.230 kroner. Foto: Gunhild Momrak

BLIR PRESENTERT: Gunhild Momrak og hytta hennes presenteres i en større reportasje i Hytteliv nr. 7. Bladet vil også besøke flere av de andre hyttene som deltok i konkurransen, og presentere dem i egne reportasjer. BLIR PRESENTERT: Gunhild Momrak og hytta hennes presenteres i en større reportasje i Hytteliv nr. 7. Bladet vil også besøke flere av de andre hyttene som deltok i konkurransen, og presentere dem i egne reportasjer. Foto: Gunhild Momrak

2. Plass: Ragnar Osnes med hytte i Valdres

Hytteanlegget er forbilledlig tilpasset tomt og natur rundt, og hyttene er små og gjennomtenkte med gode rom og løsninger inne. Her ser vi utradisjonelle og samtidig funksjonelle løsninger. Det er god stemning inne, med vinduer som gir lyset fritt spillerom, samtidig som de utnytter utsikten til de vakre omgivelsene. En hytte som er full av overraskelser.

2. PLASS: Ragnar Osnes med hytte i Valdres vinner et gavekort fra Kid Interiør på 10 000 kroner og en dokkingstasjon Geneva fra Neby HiFi. Premien har en totalverdi på 15 500 kroner.2. PLASS: Ragnar Osnes med hytte i Valdres vinner et gavekort fra Kid Interiør på 10.000 kroner og en dokkingstasjon Geneva fra Neby HiFi. Premien har en totalverdi på 15.500 kroner. Foto: Ragnar Osnes

2. Plass: Ragnar Osnes med hytte i Valdres2. Plass: Ragnar Osnes med hytte i Valdres. Foto: Ragnar Osnes

2. Plass: Ragnar Osnes med hytte i Valdres2. Plass: Ragnar Osnes med hytte i Valdres. Foto: Ragnar Osnes

3. Plass: Anne Blyseth med hytte i Kvanndal i Rana

Skogshytta har det enkle hyttelivets sjarm over seg. Hytta pusses opp med respekt for tidligere historie og generasjoner. Her finner familien seg til rette og lever et annerledes liv enn hjemme. «Hytta vår har verken innlagt vann eller strøm. Vi har brønn og aggregat. Målet er ikke å få den flotteste hytta, men å få det praktisk og hyggelig», skrev Anne i sitt bidrag. Juryen falt også for jobben hun har gjort med interiøret. Her er det atmosfære, med gamle ting som får nytt liv.

3. PLASS: Anne Blyseth med hytte i Kvanndal i Rana vinner en 40 tommers Bravia tv fra Sony og en gavepakke fra R8 design med bl.a. ostebrett, ostekniver, knivholder, smørefjøler, salatbestikk og olivenskje. Premien har en totalverdi på 14 500 kroner.3. PLASS: Anne Blyseth med hytte i Kvanndal i Rana vinner en 40 tommers Bravia tv fra Sony og en gavepakke fra R8 design med bl.a. ostebrett, ostekniver, knivholder, smørefjøler, salatbestikk og olivenskje. Premien har en totalverdi på 14.500 kroner. Foto: Anne Blyseth

3. Plass: Anne Blyseth med hytte i Kvanndal i Rana3. Plass: Anne Blyseth med hytte i Kvanndal i Rana. Foto: Anne Blyseth

Blant alle bidragene er det også valgt ut tre hytter som fortjener hederlig omtale.

HEDERLIG OMTALE I: Sjøhytta til Lene Thorsen på Fiskeskjær i Flekkefjord fortjener hederlig omtale mener juryen. HEDERLIG OMTALE I: Sjøhytta til Lene Thorsen på Fiskeskjær i Flekkefjord fortjener hederlig omtale mener juryen. Foto: Lene Benedicte Hagen Thorsen

HEDERLIG OMTALE: I denne vakre hytta stemmer det meste; innredning, beliggenhet, stemning. Juryen lot seg forføre av det frodige sommerstedet.HEDERLIG OMTALE I: I denne vakre hytta stemmer det meste; innredning, beliggenhet, stemning. Juryen lot seg forføre av det frodige sommerstedet. Foto: Lene Benedicte Hagen Thorsen

HEDERLIG OMTALE II: Hytta til Vibeke Reigstad på Tyin ligger fantastisk til i høyfjellet. Den er enkel, robust, og praktisk.HEDERLIG OMTALE II: Hytta til Vibeke Reigstad på Tyin ligger fantastisk til i høyfjellet. Den er enkel, robust, og praktisk. Foto: Vibeke Reigstad

HEDERLIG OMTALE II: Det meste av innvendig arbeid er selvgjort. Se mer på bloggen byggehytte.blogspot.no.HEDERLIG OMTALE II: Det meste av innvendig arbeid er selvgjort hos Vibeke Reigstad. Se mer på bloggen byggehytte.blogspot.no. Foto: Vibeke Reigstad

HEDERLIG OMTALE III: Flest stemmer på nettet fikk hytta til Gro Myrvang Rørvik på Vikerfjell. Familiehytta har koselig, personlig innredning, harmonisk stil og representerer den norske folkehytta.HEDERLIG OMTALE III: Flest stemmer på nettet fikk hytta til Gro Myrvang Rørvik på Vikerfjell. Familiehytta har koselig, personlig innredning, harmonisk stil og representerer den norske folkehytta. Foto: Gro Myrvang Rorvik

Her er de andre finalistene:

FINALIST: Hytta til Ann Kristin Hatletvedt på Åkerøya i Blindleia var blant finalistene. FINALIST: Hytta til Ann Kristin Hatletvedt på Åkerøya i Blindleia var blant finalistene. Foto: Ann Kristin Hatletved

FINALIST: Hytta i Folldal til Kari Rudi var blant finalistene.FINALIST: Hytta i Folldal til Kari Rudi var blant finalistene. Foto: Kari Rud

FINALIST: Hytta til Keeley Johansson i Trysil var blant finalistene. FINALIST: Hytta til Keeley Johansson i Trysil var blant finalistene. Foto: Keeley Johansson

FINALIST: Hytta til Anita Ødegård Høgh ved Osensjøen var blant finalistene. FINALIST: Hytta til Anita Ødegård Høgh ved Osensjøen var blant finalistene. Foto: Anita Ødegård Høgh

Les også:

Sjekk det frekke tilbygget på hytta i Hedalen

Steinrøysa ble arkitekthytte

Slik bor de rikeste i Norge

I denne hytta får du nærkontakt med fjellet på 1100 moh.

Saken er opprinnelig skrevet for Hytteliv og publisert på klikk.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus