HAGEREDSKAP:Denne trillebåren trenger du ikke skyve

Moderne trekkdyr: Denne elektriske trillebåren med trekk på forhjulet kommer frem over alt. Foto: vanning.no
Moderne trekkdyr: Denne elektriske trillebåren med trekk på forhjulet kommer frem over alt. Foto: vanning.no
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hagenytt for dingsofile - her er et lite utvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med trillebåren Sherpa slipper du å skyve og balansere. Trillebåren har tre hjul - med elektrisk fremdrift på forhjulet.

Og tipp, selvfølgelig, som på en lastebil.

Har du lang vei fra parkeringsplassen til hytta er et slikt moderne fraktdyr kanskje løsningen?

Fleksibel er den også. Bakhjulene kan byttes ut med støtter og båren kan byttes mot høyvolumbeholder, flatt plan med karmer, eller noe du finner på selv.

Test av Sonos lydplanke: En drøm for alle som får angst av kabler

Hvorfor klippe selv?

Gressklipping er blitt en arena for roboter. For noen år siden kostet klipperoboter typisk 25.000 kroner og var ganske enkle. Nå har prisen halvert seg og robotene er blitt mye bedre.

Bosch nye klipperobot Indego kommer med det de kaller Logicut, som i praksis går ut på at den klipper plenen omtrent som et menneske ville ha gjort det. Frem og tilbake.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kan jo høres veldig logisk ut, men skiller seg sterkt fra konkurrentene som klipper etter et kaotisk mønster. Det er ikke lurt, hevder Bosch fordi det tar så forbasket mye lenger tid og det betyr mindre klippe og mye mer slitasje på robotene.

BOSCH-ROBOT: Den elektriske slaven gjør jobben, Foto: Marianne Majerus (MMGI)

Indego gjør som alle slike klippere: Den kartlegger hagen innenfor den periferien du markerer med kabel. Så durer den i vei. På én ladning klipper den i ca. 50 minutter og barberer rundt 200 m2 plen. Så stikker den tilbake til ladestasjonen og fyller opp batteriet i de neste 50 minuttene, før den er klar til å ta fatt på de neste to hundre kvadratene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om den klipper i rette linjer, blir det ikke overlapp. Neste gang plenen skal klippes, beregner den et nytt linjemønster før den setter av gårde. Som alle slik klippere har den et alarmsystem og en pinkode som gjør at en tyv som forsyner seg med den elektriske sauen ikke får noe glede av den. Klipperen takler bakker opp til 35 grader.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik er nye Xbox One

La plenen puste

Det å holde gresset nede er ikke nok, i følge Gardena og flere andre som har oppdaget et nytt marked for nok et motordrevet redskap vi gresseiere må ha: En planlufter.

Mosemorder: Gardenas elektriske plenlufter EVC 1000 favoriserer gress og gjør livet surt for andre vekster. Foto: GardenaMosemorder: Gardenas elektriske plenlufter EVC 1000 favoriserer gress og gjør livet surt for andre vekster. Foto: Gardena

Den ser ut som en gammel manuell gressklipper, men denne karen nøyer seg ikke med å stusse gresset. Den går dypere til verks.

Gardenas elektriske plenlufter EVC 1000 er et roterende pinnsvin med en knivbesatt tommel som roterer over gressmatten. Det korter ned livet til mose og andre mindre velkomne vekster ekstremt raskt og lar gressrøttene får litt lebensraum.

Les også: Teknikkene for å tilberede perfekt kaffe

Leiemorder for vegetabiler

Stadig flere bytter ut grusen og asfalten med betongstein. Det er flott inntil grønnsværet tyter opp mellom stenene. Det var jo ikke planen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da er det ingen ting som stål.

I Gardenas kombisystem, det vil si skaft du kan sette på alskens verktøy, får du fugebørsten M. Det er ganske enkelt en børste med V-formet stålbust.

Stakkers de mosedotter og løvetann som har valgt å bli fastboende i din oppkjørsel når du tropper opp med M-en din.

Les også: Dette blir nytt på Netflix