RENGJØRING AV KJØKKENDINGSER

Når vasket du disse sist?

BEDRE TE: Det hjelper godt på smaken på te-vannet om du husker på å vaske vannkokeren en gang i blant. © FOTO: Trine Jensen
BEDRE TE: Det hjelper godt på smaken på te-vannet om du husker på å vaske vannkokeren en gang i blant. © FOTO: Trine Jensen

Vi bruker dem daglig, både én og to og tre ganger, men når fikk egentlig disse kjøkkendingsene en vask sist?

At det er viktig å holde kjøkkenet både ryddig og rent er heldigvis noe de aller fleste har fått med seg. Ikke bare er det lite apetittelig å skulle lage mat på et skittent kjøkken, det kan faktisk også ha betydning for både helse og hygiene å slurve med renholdet.

Men om du klapper deg selv på skulderen når du har gjort rent både kjøleskap og kjøkkengulv, har du også rengjort disse mye brukte kjøkkendingsene?

1. Mikrobølgeovn

Hvem har vel ikke varmet noe i mikrobølgeovnen, åpnet døren og oppdaget at det drypper saus fra både tak og vegger inne i ovnen? Alle som har forsøkt å gjøre ren en tilgriset mikrobølgeovn, vet at dette er en jobb som ofte krever både svette og frustrasjon, og matsøl på vegger og tak inne i mikrobølgeovnen er ofte vanskelig å komme til med en børste eller klut.

Heldigvis finnes det gode råd som får jobben gjort.

Se også: Fjern vond lukt fra kjøkkenet med enkle midler

- Det beste er å bruke en mikrofiberklut og varmt vann, forklarer Charlotte Sagvik hos Citymaid Hjemmeservice AS til Klikk Bolig.

- Det beste er å ta tak i dette med en gang du har sølt noe. Dersom sølet har fått tid til å stivne, kan det nok hende at du trenger noen dråper med oppvaskmiddel for å få gjort helt rent i maskinen.

Ta fatet og ringen det sitter på ut og rengjør dette separat.

- De fleste av disse kan vaskes i oppvaskmaskin, forklarer Sagvik.

- Og når du er i gang med å vaske maskinen på innsiden, kan du fint huske på å vaske både støv og fett av utsiden på mikrobølgeovnen også. Mange glemmer nemlig denne når de gjør rent.

Ifølge det amerikanske interiør- og bolignettstedet Apartment Therapy finnes det nok en smart måte å gjøre ren en skitten mikrobølgeovn på - som verken krever svette eller slit.

- Tørk ut det som måtte være av smuler og biter inne i maskinen, forklarer nettstedet.

- Så setter du en liten skål med vann inn i maskinen, og la denne stå på full varme i mellom 3 og 5 minutter.

Vil du ha litt ekstra drahjelp, kan du tilsette litt ferskpresset sitronjuice i skålen før du setter maskinen på.

- Ikke bare vil dette gjøre at mikroen lukter friskt og godt, men sitron har også en naturlig antibakteriell effekt.

Dampen vil løse opp søl og gris inne i maskinen, og gjøre det til en lett jobb å tørke over tak og vegger når du tar skålen ut.

Se også: Sjekk om du vasker for mye

Saken fortsetter under bildetRENT PÅ 1-2-3: Neida, det trenger ikke være et ork å vaske inne i mikrobølgeovnen. © FOTO: Trine JensenRENT PÅ 1-2-3: Neida, det trenger ikke være et ork å vaske inne i mikrobølgeovnen. © FOTO: Trine Jensen

2. Brødrister

Mange av oss synes brødet er best ristet. Og visste du at brødristeren også er perfekt om du vil hurtig-tine deg et par rundstykker eller kanske en bagel?

Mange tenker nok ikke at brødristeren ikke krever så mye rengjøring, da det jo sjelden dreier seg om søl, men mest smuler man må fjerne. Men ifølge nettstedetThe Kitchn kan det faktisk være brannfarlig å unngå å tømme og rengjøre denne regelmessig. Slik gjør du det:

1. Plugg fra brødristeren og vent til den er helt kald før du går i gang. Gjør det enkelt for deg selv ved å legge et kjøkkenhåndkle på benken og jobb over dette. På denne måten kan du bare riste håndkleet ut i vasken etterpå, og spare deg litt opprydningsjobb.

2. Trekk ut smulebrettet på undersiden av brødristeren, og tøm dette. De aller fleste nyere brødristere har et slik brett, som samler opp smuler som samles i bunnen av brødristeren.

3. Trenger dette brettet en vask, kan du rengjøre det med varmt vann og en dråpe oppvasksåpe. En myk børste om det trenges kan også benyttes.

4. Bruk en myk liten børste til å fjerne smuler som sitter fast i rillene på innsiden av brødristeren. En myk tannbørste, eller en annen liten børste, er perfekt til denne jobben.

6. Snu brødristeren opp-ned og rist forsiktig. Bruk tannbørsten igjen om du ser smuler som sitter fast.

7. Bruk en myk fuktig klut til å rengjøre utsiden av brødristeren. En dråpe eddik kan også være fint å bruke på kluten for å ta vekk fettflekker, spesielt om brødristeren er av rustfritt stål.

Se også: Vasking av saueskinn

Saken fortsetter under bildetHUSK UTSIDEN: Det kan samles mye støv og fett på knottene til mikrobølgeovnen. © FOTO: Trine JensenHUSK UTSIDEN: Det kan samles mye støv og fett på knottene til mikrobølgeovnen. © FOTO: Trine Jensen

3. Vannkoker

Ikke glem vannkokeren heller når du gjør rent. Sjansene er nemlig store for den trenger en vask - spesielt om du bruker den daglig. Hardt vann og kalkbelegg kan nemlig gjøre at tevannet ditt slett ikke smaker like godt som det egentlig skal.

Men heldigvis krever det ifølge nettstedet Real Simple ikke så mye å gjøre vannkokeren så god som ny igjen.

- Kok opp en kjele med vann og ha i en måleskje med mateddik, forklarer nettstedet.

- Eddiken vil løse opp kalkbelegget som helt sikkert finnes på innsiden av vannkokeren din, og vil i tillegg gjøre at den lukter rent og friskt.

Før du koker vann til te eller kaffe igjen, bør du koke en runde med bare rent vann som du slår i vasken.

- Dette er bare for å fjerne restene av eddiken.

Se også: Har du hørt om dette supermiddelet?

Saken fortsetter under bildetEDDIK: EN dråpe eddik i vannkokeren løser raskt opp kalk-belegget. © FOTO: Trine JensenEDDIK: EN dråpe eddik i vannkokeren løser raskt opp kalk-belegget. © FOTO: Trine Jensen

4. Kaffetrakteren

Nordmenn elsker kaffe, det hersker det liten tvil om. Faktisk sier statistikkene at ingen steder i verden drikkes det mer kaffe per innbygger enn her i lille Norge. Så der engelskmenn er avhengige av sin elskede "cup of tea", så er det kaffe som renner gjennom årene på oss frosne nordboere.

Og det betyr ikke bare at det dukker opp en kaffebar på hvert et gatehjørne, men også at det knapt finnes et hjem i vårt landstrakte hvor det ikke står en kaffetrakter på kjøkkenbenken. Men når vasket du egentlig kaffetrakteren sist?

- Å ikke rengjøre kaffetrakteren regelmessig, vil gjøre noe med den gode kaffesmaken, røper Marit Lynes hos Norsk Kaffeinformasjon til Klikk Bolig.

- Det er klart det er viktig å ha en god kaffetrakter som er konstruert for å lage best mulig kaffe, men det er også viktig å ikke slurve med rengjøringen, å ødelegge det som kunne blitt en god kaffeopplevelse. Rent kaffeutstyr er viktig for god kaffesmak.

Ifølge nettstedet Kaffe.no skyldes besk og bitter kaffe ofte urenheter innvendig i trakteren, espressomaskinen eller serveringskannen.

- Når det gjelder trakteren, danner det seg et belegg fra kaffe og vann som setter bismak på kaffen og som etter hvert tetter igjen de tynne vannrørene i trakteren, forklarer Lynes.

- Fettstoffer sammen med humus i vannet gir avleiringer alle steder den kommer i kontakt med utstyret. Kaffepartikler som setter seg fast i filter, rør og pakninger, harskner og avgir negative smaksstoffer til kaffen. Derfor er det viktig at alle beholdere og hele maskinen rengjøres, både innvendig og utvendig.

Se også: Rengjøring av filter i tørketrommelen

Men det er ikke likegyldig hva du bør gjøre ren kaffetrakteren med.

- Såpe, klor og syntetiske vaskemidler bør være bannlyst fordi de setter smak, forklarer eksperten, som anbefaler et spesialrengjøringsmiddel til jobben.

- Selve glasskannen til kaffetrakteren kan du med fordel kjøre i oppvaskmaskinen. Men bruk spesialmidler for å rense apparatene innvendig.

Lynes og Norsk Kaffeinformasjon anbefaler produktet Clean Drop, som er et basisk rensemiddel som ikke setter smak på kaffen etter skylling.

- Dette er å få kjøpt i de fleste dagligvareforretninger, forklarer Lynes.

- Faktisk er det å anbefale at du rengjør kaffetrakteren så ofte som hver 14.dag.

Saken fortsetter under bildetPASS PÅ KAFFESMAKEN: Ekspertene råder deg til å gjøre denne ren hver 14.dag. © FOTO: ProdusentenPASS PÅ KAFFESMAKEN: Ekspertene råder deg til å gjøre denne ren hver 14.dag. © FOTO: Produsenten


5. Blender

Vi er blitt mer og mer opptatte av sunn mat i de norske hjem. Det forventes at man forer barna med mat laget fra bunnen av, og vi lar oss stadig inspirere av kjendiser og bloggere som promoterer både raw-food og rensekurer med bare flytende føde. Resultatet er at det har dukket opp dyre og flotte blendere på mang en norsk kjøkkenbenk.

Men en smoothie her eller en suppe der, det krever ofte litt innsats å gjøre blenderen ren og klar til dyst igjen etter at den har vært i bruk.

- Svært mange som kjøper blendere er snare med å spørre hvor kompliserte de forskjellige modellene er å rengjøre, får Klikk Bolig forklart fra kundeservice hos kjøkkenutstyrsbutikken Kitchn.

- For mange har fått med seg at det faktisk er store forskjeller fra modell til modell på hvor lett det er å gjøre dette. En tommelfingerregel er at det bør være mulig å skru glassmugga og knivenheten fra hverandre, det gjør absolutt jobben mye enklere.

Et annet smart tips er å sjekke at selve muggen bør tåle oppvaskmaskin.

- Gjør den dette, er det jo lett å gjøre muggen ren. Sjekk også nøye hvor enkel motorenheten er å vaske etter bruk. Husk på at jo mer sporer eller riller, dess mer pirkete blir arbeidet med å gjøre rent.

På bloggen Imperfecthomemaking.com fant vi et tips som visstnok skal gjøre blenderen ren i en fei - helt uten svette og tårer.

Slik gjør du:

1. Ha et par dråper oppvaskmiddel i muggen på blenderen. Ikke overdriv, da kommer det bare til å skumme over når du kjører blenderen i gang.

2. Fyll blenderen 1/3 full med varmt vann.

3. Ha lokket på og hold gjerne en hånd på mens du starter blenderen.

4. Sett blenderen på og la den surre og gå i 30 sekunder. Litt lengre ved behov.

5. Skyll ut såpeblandingen, rens med rent, lunkent vann og sett til tørk.

Nå er blenderen klar til dyst igjen.

Les også:

Her finner du inspirasjon til interiøret hjemme

Slik rengjør du de skitneste stedene i huset

Slik fjerner du ekle flekker på hodeputen

10 tips til et finere kjøkken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 – Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med high five og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy er saksøkt av Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Forsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Melkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Fastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet
Siste nytt
04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47NorgeStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37NorgeStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58NorgeØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02Verden– Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med high five og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy er saksøkt av Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerForsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerMelkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilFastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30KulturHyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus