Meny

Sju fotplager du bør vite om

FRIE FØTTER: Vi smører ansiktet og kroppen både morgen og kveld, vasker og kurer håret jevnlig, men de stakkars føttene må ofte pent klare seg selv. Det å overse føttenes pleiebehov kan imidlertid være dumt. © ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock
FRIE FØTTER: Vi smører ansiktet og kroppen både morgen og kveld, vasker og kurer håret jevnlig, men de stakkars føttene må ofte pent klare seg selv. Det å overse føttenes pleiebehov kan imidlertid være dumt. © ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock

Gi føttene dine en velfortjent vårpuss. Her er de beste rådene mot vanlige fotplager

Mange av oss lett for å glemme føttene, til tross for at vi bruker dem hele dagen og er helt avhengige av dem.

Vi smører ansiktet og kroppen både morgen og kveld, vasker og kurer håret jevnlig, men de stakkars føttene må ofte pent klare seg selv. Det å overse føttenes pleiebehov kan imidlertid være dumt.

Tørk deg godt

– Du bør smøre føttene dine hver eneste dag med en god fotkrem. Det vil si at du bør finne en krem som trekker godt inn og gir fuktighet, uten å legge seg som et lag utenpå huden, sier fotterapeut Ana Rosa Døving ved Storo Hud og Fotpleie.

De fleste av oss dusjer ofte og vasker da også føttene. Pass bare på at du tar deg tid til å tørke dem godt etterpå. Også mellom tærne.

– Særlig menn har en tendens til å glemme dette, og da får man fort fotsopp mellom tærne, sier hun. Fotsopp er også et vanlig problem blant personer som trener mye. Svette sokker og sko etterfulgt av raske dusjer og dårlig tørking i garderoben, er ikke noe føttene dine setter så stor pris på. Sørg derfor for luftige sko, og ta deg god tid før du forlater garderoben.

Korte negler

Ikke glem neglene! Det er viktig å sørge for at neglene på føttene holdes korte nok.

Med for lange negler blir plassen i skoene lett snau, og jevnlige slag mot tærne kan lett føre til blå negler. En bra negleklipper er derfor en god investering, det samme er riktig teknikk.

– Tåneglene skal klippes rett over og ikke for korte, og neglebåndene skal vanligvis ikke klippes. Da kan de bli ødelagte, og dette blir en innfallsport til bakterier som kan føre til neglesopp. Neglesopp er ganske utbredt, og det må relativt sterke medisiner til for å bli kvitt problemet, sier Døving.

Selv anbefaler hun alle å gå jevnlig til fotpleie. Ikke bare vil føttene dine da få den pleie de trenger, men du vil også få gode råd underveis.

Ofte vil fotterapeuten oppdage problemer med føttene dine før du selv merker noe, og han eller hun kan da hjelpe deg med å bli kvitt problemet før plagene oppstår.

God hjelp

Vår egen ekspert på Doktor Online, hudlege Jon Langeland, bekrefter at det kan være en grei investering å få hjelp og veiledning hos en fotterapeut, ikke minst for å få vite litt mer om hva man kan ordne selv, og hva det er lurt å få ekspertene til å ta seg av.

– De har både en teoretisk og praktisk utdannelse som gjør at de kan vurdere tilstander, skader og sykdommer på foten. De kan også gi råd og veiledning, sier Langeland. Han forteller at det kan være aktuelt med en tur til hudlegen eller ortopeden for å få kontroll på plagene, og her kan fotpleieren kanskje hjelpe deg med å finne veien videre i systemet.

– Med årene får du redusert følsomhet i føttene, sirkulasjonen blir dårligere og du får lettere hevelser. Dermed øker risikoen for sykdommer og skader lokalt. Det kan dreie seg om soppinfeksjoner, ilker, utslett, eksem og eventuelle sårdannelser. Han påker at når synet blir dårligere med alderen, og musklene og leddene blir stivere, blir det vanskeligere å utføre det daglige vedlikeholdet som du får stadig større behov for.

Deilig fotbad

Hos fotterapeuten vil du gjerne først få et fotbad som mykgjør huden, og deretter klippes neglene dine.

Fotterapeuten skraper bort død og hard hud med en skalpell, og pusser over de stedene det er hard hud med en maskin.

Neglene slipes, og pusses så lett med samme maskin før de renses forsiktig i neglefalsene. Selve behandlingen avsluttes med innsmøring av fotkrem og med påfølgende massasje.

Er ikke dette en luksus du syns du kan unne deg, kan det meste gjøres hjemme, men husk at enkelte ting bør overlates til de profesjonelle.

Man bør aldri skjære bort hard hud selv. Ofte får man for eksempel mye tykk hud på lilletåen, og denne er det en del som prøver å klippe bort. Dette vil imidlertid bare føre til at det produseres mer og mer hud. Så bruk da heller en fil, sier hun.

Når fotterapeuten bruker skalpell på foten din, skjærer vedkommende nemlig ikke bort huden.

Den harde, døde huden skrapes bare forsiktig vekk, og med denne metoden kommer man ikke i kontakt med den friske huden.

Velg skotøy med omhu

Minst like viktig som god pleie er riktige sko.

Den perfekte sommersandalen sitter godt på foten og har støtte foran og bak slik at tærne slipper å jobbe med å holde sandalen på plass.

– I stedet for å anstrenge seg, kan de bidra til at hele foten beveger seg normalt mot underlaget, sier Sigmar Jack, overlege ved ortopedisk avdeling ved NIMI på Helse24, Ullevål i Oslo.

– Det er dessverre ikke lenger slik at skoene som lages, blir tilpasset føttene våre. Snur man en sko, ser man gjerne at sålen nærmest er bananformet og har en helt annen fasong enn en fot, og da er føttene nødt til å tilpasse seg denne formen. Går du slik fra du er liten, vil føttene etter hvert vri seg mot midten, sier Døving.

De fleste av oss går heldigvis gjennom livet uten altfor store plager. En inngrodd negl, liktorn eller sprekker på hælen bør du nok regne med å få i løpet av livet.

– De som har diabetes, bør ha et ekstra fokus på føttene. For dem er det nødvendig å gå til fotterapeuten regelmessig, sier hun.

Svette føtter?

Sterk svetteproduksjon på føttene er ganske vanlig, og mange opplever det som et sjenerende problem.

– Huden blir oppbløtt, særlig mellom tærne, og dette gir en sterk lukt. Ofte forverres tilstanden av feil strømper og for tette sko, sier fotterapeut Ana Rosa Døving.

Årsaken til svette føtter kan være arv, men det kan også skyldes følelser og stress. Ofte blir man også så opptatt av problemet, at det øker av den grunn.

– Det hjelper å bruke sko av naturmateriale som transporterer fukt. Føttene bør vaskes daglig med nøytral såpe og lunkent vann, tørk godt mellom tærne og bruk svettehemmende midler. Døving anbefaler ull- eller bomullssokker og hyppige sokkeskift. Gjerne i løpet av dagen. Det er også viktig å smøre seg med en tilpasset fotkrem for å forebygge sprekker, da dette lett blir en innfallsport for bakterier og sopp.

Liktorn

Hva er det: En fortykning i det ytterste laget av huden som stikker som en kjegle eller torn inn i foten.

Årsak: Liktorn skyldes ofte at man bruker dårlig tilpasset fottøy. Kanskje er skoen for liten, eller den er så stor at foten glir i den. En søm i skoen, som fører til friksjon, eller feilstilling av tærne kan også være årsaken.

Hva gjør man selv?

 • Ta fotbad for å myke opp. Fil så forsiktig på den døde huden.
 • Bruk filtringer fra apoteket som er beregnet på liktorn. Da avlaster du trykket.
 • Bruk tåskiller hvis liktornen sitter mellom tærne.
 • Prøv plastre med salisylsyre, som kan løse opp liktornen, samt applikatorer med virkestoffer som bryter dem ned.
 • Gå til fotterapeuten for å fjerne tornen. Den kommer tilbake dersom man ikke finner årsaken til tilstanden.

Neglesopp

Hva er det: Neglesopp er en soppinfeksjon under neglene. Det fører til at neglene blir misfarget, og de kan bli tykkere, porøse og deformerte.

Årsak: Neglesopp kan skyldes slag eller gnissing fra sko, mye fotsvette eller at neglene blir skadet slik at det kommer luft mellom neglesengen og negl. Bruk av medikamenter kan også være en årsak.

Hva gjør man selv?

 • La legen utføre en bakterieprøve, for å finne ut om det er neglesopp. De reseptbelagte tablettene Lamisil er effektive, men veldig sterke og ikke uten bivirkninger. Tablettene vil fjerne vekstvilkårene for neglesoppen. Det kan imidlertid ta tid å bli kvitt neglesoppen, og neglen må vokse helt ut etter behandling før den blir normal.
 • Unngå neglelakk, da det kan forverre tilstanden og soppen kan spre seg fortere en normalt.

Bilde

NEGLESOPP: Neglesopp er en soppinfeksjon under neglene. Det fører til at neglene blir misfarget, og de kan bli tykkere, porøse og deformerte.

Fotvorter

Hva er det: Vorter er utvekster på huden. Ofte ser man også små svarte punkter i vorten, og disse er rester etter blødninger i vortevevet.

Årsak: Fotvorter, og andre vorter, er forårsaket av virus. Det smitter ofte i gymsaler og svømmehaller. Personer med nedsatt immunforsvar er spesielt utsatt, og det er særlig barn og ungdom som får vorter.

Hva gjør man selv?

 • Kjøp liniment til å smøre på eller frysespray på apoteket
 • Er vortene vonde, bruk ulike myke selvklebende ringer og plastre for å avlaste trykk

Fotsopp

Hva er det: Fotsopp er en smittsom, svært vanlig soppinfeksjon som mange kan pådra seg. Tilstanden smitter lett på offentlige steder som i offentlige dusjer, garderober og i treningssentre. Personer som trener mye og bruker klamme, svette sko er mest utsatt, og menn får det oftere enn kvinner.

Årsak: Sykdommen skyldes at man blir smittet av soppsporer i det ytterste laget av huden. Det kan for eksempel skje når man går barbent i samme garderobe eller dusj som noen som har fotsopp.

Hva gjør man selv:

 • Bruk et soppdrepende preparat, samt produkter som hemmer veksten av sopp. Soppdrepende midler har kortest behandlingstid, men ved bruk av preparater som hemmer veksten i 2–4 uker, vil soppen dø på naturlig måte.

Bilde

FOTSOPP: Pass på å tørke føttene godt etter dusj og bad. Også mellom tærne. Særlig menn har en tendens til å glemme dette, og da får man fort fotsopp mellom tærne.

Hard og sprukken hud

Hva er det: Når huden blir hard under føttene, kan du også få sprekker på hælene når de blir for tykke eller tørker ut. Dette kan være smertefullt, og det kan oppstå sprekker som endrer personens gange.

Årsak: Hard hud indikerer feil belastning. Det oppstår på steder som har økt belastning, har akseendring eller en feilstilling. Hard hud er kroppens eget avlastningsmateriale, og kan for eksempel skyldes feil fottøy.

Hva gjør man selv?

 • Smør huden godt hver kveld. Ikke skjær eller klipp bort hard hud, dette forverrer plagene.
 • Gå til en fotterapeut. En behandling bygger på en helhetsvurdering av hvilke sko man bruker, samt feilstillinger som hulfot eller plattfot og om klienten har hallux valgus eller hammertær. Terapeuten vil så foreslå et behandlingsopplegg som gir godt resultat.

Skjev stortå

Hva er det: Skjev stortå eller hallux valgus, er en feilstilling av stortåen slik at den peker mot lilletåen. Dette er den mest alminnelige deformiteten av første tå.

Årsak: Sko som er spisse og har høye hæler kan ha innvirkning på tåens stilling, og det samme kan vektøkning for eksempel i forbindelse med graviditet. Brudd, forstuing og forkalkning kan også føre til skjev stortå. Tilstanden er ofte arvelig betinget hvis man har skjev stortå allerede som ungdom.

Hva gjør man selv?

 • Hvis tåen og området rundt er ømt, kan du lindre plagene med en ispose.
 • Det kan også være avlastende å bruke et innlegg mellom stortåen og nærmeste tå, eller å bruke trykkbelastende puter under forfoten.
 • Prøv også å tøye og strekke forfoten for å opprettholde leddets bevegelighet.
 • For å forebygge skjev stortå bør man unngå smale, spisse og høyhælte sko.

Inngrodd tånegl

Hva er det: Hjørnet av neglen vokser inn i huden og skaper betennelsesreaksjoner. Dette skjer stort sett med stortåneglen.

Årsak: Inngrodd tånegl kan skyldes feil klipping eller avrivning av negler, trange sko eller gjentatte støt mot stortåen. Noen har antageligvis arvelig anlegg for å få inngrodde tånegler, men man øker også risikoen for å få det hvis man har diabetes, hjertesvikt, nyresvikt, hovne ben eller er overvektig.

Hva gjør man selv?

 • Ta daglige fotbad med grønnsåpe for å rense området.
 • Ta så kontakt med en fotterapeut som kan hjelpe deg med å bli kvitt plagene. Det finnes blant annet plastbuer, som kan lette trykket, og disse kan fotterapeuten hjelpe deg å sette på.

(Kilder: Apotek 1, fotterapeut Ana Rosa Døving)

Les også:

Dette gjør du feil når du vasker hender

- Homeopatisk medisin er bare vann

Cathrine brukte tre år på å fjerne tatovering

Forum: Må kvinner barbere legger og armhuler for å se bra ut?

Eksperten svarer: Sopp og eksem under puppene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:42 Italiensk mafiatopp pågrepet12:22 72 millioner tonn krill i fangstområdet i Antarktis12:21 Brann på elvebåt i St. Petersburg12:17 Iran-minister utløste tumulter i Stockholm – i dag møter han Eriksen Søreide11:49 Kosovos nasjonalforsamling oppløst11:49 Indonesia stenger nettet for å stanse rykteflom11:29 Kallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks11:26 Trailersjåfør gjør livsfarlig manøver: – Fikk sjokk11:10 Vil øke fartsgrensene på flere veier10:36 Blindtarmskirurgi kobles til depresjonsrisko10:14 VAR gjør norsk debut på Lerkendal10:13 Tause om mulige nye bommøter09:50 Israelske styrker åpnet ild mot israelsk fly09:50 Pompeo med utstrakt hånd til Danmark09:20 IS-fange vil hjem: – Jeg ble ved en feiltakelse med i en mafia09:14 Ap stuper i Trøndelag – Sp haler innpå09:13 Ytterligere to menn pågrepet etter København-bombe08:42 Trump vil ikke kutte skatten likevel08:38 USAs budsjettunderskudd passerer 1.000 milliarder dollar08:24 Støre er valgkampens flykonge08:14 Mann i 20-årene siktet for drap på Ronny (43)07:44 Equinor får flere hundre millioner i havvind-støtte fra statlige Enova, ifølge Teknisk Ukeblad07:36 Vanvittig Kamara-mål da Rooney fikk rødt kort og D.C. United tapte07:36 KrF ber regjeringen snu og ta imot migranter fra Ocean Viking07:30 Amerikanske soldater drept i Afghanistan06:30 Hovland hylles før neste PGA-matchball06:25 Eminem saksøker Spotify06:17 Advokat sier norsk UD forhindret hjemtransport av sykt barn fra Syria06:01 Eksiliranere protesterer mot iransk ministerbesøk06:00 Mange fylker taper listetopper i de nye regionene05:55 Trump mener folk som stemmer på demokratene, er illojale mot jøder05:50 Dette skjer i dag05:35 – Regjeringen har satset tungt i Nord-Norge05:35 Dette skjedde i natt05:30 Stresset øker på norsk redningsskip i Middelhavet04:47 Nordmenn kan være mette på matkasser04:37 Evakuerte fra skogbrann på Gran Canaria kan vende hjem03:58 AUF delte ut gratis burgere etter debatt om klima og kjøtt03:56 Frp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte03:43 Jay Inslee trekker seg som presidentkandidat03:20 Færre turister på Cuba etter sanksjoner fra USA03:01 WHO: Mikroplast i vann har lav helserisiko02:46 Guerin blir Zuccarellos sjef02:42 Politiet fikk beskjed om å «ta grep» etter PSTs terrorvarsel02:22 USAs utenriksminister på telefon med Danmark om Grønland01:41 Trump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte01:10 Color Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs00:46 Femte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter00:42 Kan gå mot protestvalg i Kristiansand00:36 Volkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte00:24 Johansen og Fulham i tetstriden23:54 Horneland: – Dette er ikke over23:39 Mette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump23:16 Nye bompengeforhandlinger – Frp deltok ikke23:15 Elabdellaoui på full fart mot mesterligaen23:01 Brutalt utgangspunkt for Rosenborg – tapte 0-2 i Zagreb22:59 Casper Ruud utslått i åttedelsfinale i USA22:52 54-åring dømt for å ha delt bilder av datteren på pornografiske nettsider22:17 Alt du trenger på vite om bompenge-bråket22:13 Islands statsminister avlyser møte med Mike Pence22:04 Venezuela åpner ambassade i Nord-Korea21:56 Regjeringen vil innføre fritt skolevalg i hele landet21:50 Første gang et norsk landslag i basketball har tatt seg til EM-kvartfinale21:04 Jente døde etter å blitt angrepet av tre store pitbullterriere i USA20:37 Lekket rapport: – Nord-Korea har mini-atomvåpen20:16 Fant 50 år gammel flaskepost – sporet opp avsenderen20:04 Omsorgsarbeidere vant ikke fram i søksmål mot Aleris19:44 Nye bompengeforhandlinger – Frp deltar ikke19:22 Johnson: Brexitavtalens betingelser er ikke akseptable19:03 Manshaus observert i over tre timer18:57 Vant pensjonisthjerter med dikt på skarp valgkampdebatt i Oslo18:35 Trump kritiserer Danmarks statsminister18:30 Pararoer døde under trening i VM-anlegget18:18 Åpen strid i regjeringen om bomkutt-avtale17:38 Stortinget vedtok våpenforbud – ingen har trådt i kraft17:08 Elendige tall for Frp i ny måling16:18 Mann tok seg inn i bolighus – dømt for overgrep mot seksåring15:59 Frp nekter å forhandle videre om bompenger15:51 Ropstad avbryter valgkampturné15:45 Venstre sier nei til bom-skisse15:38 En av fem nordmenn kan ha dette syndromet15:27 Mann (79) bitt av krokodille på fest i Stockholm15:16 Frederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast15:04 Kronprinsen besøker Al-Noor-moskeen14:45 Mann tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter14:02 Én av fire i Tyskland har migrantbakgrunn13:57 Norgeshistoriens første skip på Nordpolen13:55 – Viser at Brasil ikke lenger ønsker å stoppe avskogingen13:44 Isabelle Pedersen gir opp VM13:39 Stor razzia mot menneskehandel i Berlin12:34 Flertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33 Mann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27 Valgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22 Sp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03 Solbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34 Kraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32 Open Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31 Ullevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52 Venstre i krisemøte om bompenger10:50 Telenor fullfører kjøp av finske DNA
Siste nytt
12:42VerdenItaliensk mafiatopp pågrepet12:22Norge72 millioner tonn krill i fangstområdet i Antarktis12:21VerdenBrann på elvebåt i St. Petersburg12:17PolitikkIran-minister utløste tumulter i Stockholm – i dag møter han Eriksen Søreide11:49PolitikkKosovos nasjonalforsamling oppløst11:49VerdenIndonesia stenger nettet for å stanse rykteflom11:29PolitikkKallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks11:26MotorTrailersjåfør gjør livsfarlig manøver: – Fikk sjokk11:10MotorVil øke fartsgrensene på flere veier10:36Helse og livsstilBlindtarmskirurgi kobles til depresjonsrisko10:14SportVAR gjør norsk debut på Lerkendal10:13PolitikkTause om mulige nye bommøter09:50VerdenIsraelske styrker åpnet ild mot israelsk fly09:50VerdenPompeo med utstrakt hånd til Danmark09:20VerdenIS-fange vil hjem: – Jeg ble ved en feiltakelse med i en mafia09:14PolitikkAp stuper i Trøndelag – Sp haler innpå09:13VerdenYtterligere to menn pågrepet etter København-bombe08:42PengerTrump vil ikke kutte skatten likevel08:38PengerUSAs budsjettunderskudd passerer 1.000 milliarder dollar08:24PolitikkStøre er valgkampens flykonge08:14NorgeMann i 20-årene siktet for drap på Ronny (43)07:44NorgeEquinor får flere hundre millioner i havvind-støtte fra statlige Enova, ifølge Teknisk Ukeblad07:36SportVanvittig Kamara-mål da Rooney fikk rødt kort og D.C. United tapte07:36NorgeKrF ber regjeringen snu og ta imot migranter fra Ocean Viking07:30VerdenAmerikanske soldater drept i Afghanistan06:30SportHovland hylles før neste PGA-matchball06:25KulturEminem saksøker Spotify06:17VerdenAdvokat sier norsk UD forhindret hjemtransport av sykt barn fra Syria06:01VerdenEksiliranere protesterer mot iransk ministerbesøk06:00PolitikkMange fylker taper listetopper i de nye regionene05:55PolitikkTrump mener folk som stemmer på demokratene, er illojale mot jøder05:50NorgeDette skjer i dag05:35Politikk– Regjeringen har satset tungt i Nord-Norge05:35NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenStresset øker på norsk redningsskip i Middelhavet04:47Helse og livsstilNordmenn kan være mette på matkasser04:37VerdenEvakuerte fra skogbrann på Gran Canaria kan vende hjem03:58Helse og livsstilAUF delte ut gratis burgere etter debatt om klima og kjøtt03:56ReiseFrp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte03:43VerdenJay Inslee trekker seg som presidentkandidat03:20ReiseFærre turister på Cuba etter sanksjoner fra USA03:01Helse og livsstilWHO: Mikroplast i vann har lav helserisiko02:46SportGuerin blir Zuccarellos sjef02:42NorgePolitiet fikk beskjed om å «ta grep» etter PSTs terrorvarsel02:22VerdenUSAs utenriksminister på telefon med Danmark om Grønland01:41PengerTrump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte01:10NorgeColor Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs00:46SportFemte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter00:42PolitikkKan gå mot protestvalg i Kristiansand00:36PolitikkVolkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte00:24SportJohansen og Fulham i tetstriden23:54SportHorneland: – Dette er ikke over23:39VerdenMette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump23:16NorgeNye bompengeforhandlinger – Frp deltok ikke23:15SportElabdellaoui på full fart mot mesterligaen23:01SportBrutalt utgangspunkt for Rosenborg – tapte 0-2 i Zagreb22:59SportCasper Ruud utslått i åttedelsfinale i USA22:52Norge54-åring dømt for å ha delt bilder av datteren på pornografiske nettsider22:17MotorAlt du trenger på vite om bompenge-bråket22:13VerdenIslands statsminister avlyser møte med Mike Pence22:04VerdenVenezuela åpner ambassade i Nord-Korea21:56PolitikkRegjeringen vil innføre fritt skolevalg i hele landet21:50SportFørste gang et norsk landslag i basketball har tatt seg til EM-kvartfinale21:04VerdenJente døde etter å blitt angrepet av tre store pitbullterriere i USA20:37VerdenLekket rapport: – Nord-Korea har mini-atomvåpen20:16Helse og livsstilFant 50 år gammel flaskepost – sporet opp avsenderen20:04NæringslivOmsorgsarbeidere vant ikke fram i søksmål mot Aleris19:44PolitikkNye bompengeforhandlinger – Frp deltar ikke19:22PolitikkJohnson: Brexitavtalens betingelser er ikke akseptable19:03NorgeManshaus observert i over tre timer18:57PolitikkVant pensjonisthjerter med dikt på skarp valgkampdebatt i Oslo18:35VerdenTrump kritiserer Danmarks statsminister18:30VerdenPararoer døde under trening i VM-anlegget18:18NorgeÅpen strid i regjeringen om bomkutt-avtale17:38PolitikkStortinget vedtok våpenforbud – ingen har trådt i kraft17:08PolitikkElendige tall for Frp i ny måling16:18NorgeMann tok seg inn i bolighus – dømt for overgrep mot seksåring15:59PolitikkFrp nekter å forhandle videre om bompenger15:51PolitikkRopstad avbryter valgkampturné15:45PolitikkVenstre sier nei til bom-skisse15:38Helse og livsstilEn av fem nordmenn kan ha dette syndromet15:27VerdenMann (79) bitt av krokodille på fest i Stockholm15:16VerdenFrederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast15:04NorgeKronprinsen besøker Al-Noor-moskeen14:45NorgeMann tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter14:02VerdenÉn av fire i Tyskland har migrantbakgrunn13:57NorgeNorgeshistoriens første skip på Nordpolen13:55Verden– Viser at Brasil ikke lenger ønsker å stoppe avskogingen13:44SportIsabelle Pedersen gir opp VM13:39VerdenStor razzia mot menneskehandel i Berlin12:34PolitikkFlertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33NorgeMann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27PolitikkValgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22PolitikkSp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03SportSolbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34PengerKraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32VerdenOpen Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31SportUllevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52PolitikkVenstre i krisemøte om bompenger10:50PengerTelenor fullfører kjøp av finske DNA

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus