Meny

Bryllup på budsjett

Neida, bryllupet trenger ikke å koste en formue

DRØMMEDAG: Det går an å få til et vakkert og unikt bryllup - helt uten å sette seg i gjeld. © FOTO: Thinkstockphotos

Ikke la budsjettet stå i veien for drømmebryllupet.

Bryllupsfakta

23.000 ekteskap inngås hvert år

11.000 par skiller seg hvert år.

Gjennomsnittlig bruker hvert norske brudepar 100.000 kroner i forbindelse med bryllupet.

(Kilde SSB)

Verdens dyreste brylluper

Bryllup kan altså fint blir både vakre og rørende selv om man holder seg til et stramt budsjett. Og som en trøst; selv om budsjettet både overskrides og sprenges, så skal det godt gjøres at drømmedagen din kommer opp i summene som disse kjendisbryllupene kostet:

1. Elizabeth Taylor og Larry Fortensky

Giftet seg: 6. oktober 1991

Bryllupsfest: Michael Jackson sin Neverland Ranch i California.

Pris for dagen: $3,8 millioner (ca. 22 millioner kroner)

Skilt: 1996

2. Liza Minelli og David Gest

Giftet seg: 16. mars 2002

Bryllupsfest: New York City

Pris for dagen: $4,3 millioner (ca. 27 millioner kroner)

Skilt: 2007

3. Wayne Rooney og Colleen McLoughlin

Giftet seg: 12. juni 2008

Bryllupsfest: Maskeradeball på en luksus-yacht og Middelaldervilla i Genoa i Italia

Pris for dagen: $7,7 millioner (ca. 45 millioner kroner)

4. Prince William og Kate Middelton

Giftet seg: 29. april 2011

Bryllupsfest: Buckingham Palace, London

Pris for dagen: $33 millioner (ca. 193 millioner kroner)

5. Prince Charles og Lady Diana

Giftet seg: 29. juli 1981

Bryllupsfest: Buckingham Palace, London

Pris for dagen: $115 millioner (ca. 673 millioner kroner)

Skilt: 1996

6. Sheik Mohammed bin Rashid al Maktoum og Sheika Hind Bint Maktoum

Giftet seg: 1979

Bryllupsfest: En ny spesialbygget hall i Dubai som skulle ha plass til alle 20,000 gjestene

Pris for dagen: $137 millioner (ca. 801 millioner kroner)

(Kilde: Huffington Post)

Det er uten tvil en av livets aller største og viktigste dager - men også gjerne den absolutt dyreste. Å gifte seg involverer jo nemlig ikke bare ring på fingeren og drømmekjolen, men også en hel masse utgifter som middag, fest, musikk, blomster, fotografering, invitasjoner, takke-kort og bordpynt - blant annet.

For mange er det budsjettet som skaper utfordringer når man innser at økonomien kanskje ikke strekker til dagen man drømmer om. Og når man må bekymre seg for penger og budsjett, så er det kanskje ikke uten grunn at stress, krangling og søvnløse netter blir et problem for mangt et vordende brudepar.

Men slapp av sier ekspertene; det trenger ikke være sånn. Du kan nemlig på alle måter få til en bryllupsdag som er både vakker, unik og minneverdig - helt uten å måtte ta knekken på verken sparekonto eller budsjett. Her er rådene du trenger:

Dyr dag

Ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) svir nordmenn av stadig mer penger på bryllupsfeiring, og det spekuleres i at vi lar oss påvirke av både storslåtte kjendisbryllup og glossy brudemagasiner når den store dagen skal planlegges.

Faktisk var gjennomsnittssummen for bryllupet for nordmenn som giftet seg i 2012 på hele 100 000 kroner - og mange innrømmet til og med å ha tatt opp lån for å dekke herligheten. Og vi er ikke alene. Ifølge den amerikanske nettavisen Huffington Post bruker amerikanske brudepar hele $28,000 (ca. 163 000 kroner) i gjennomsnitt på den store dagen.

Slik kutter du kostnader

Men ifølge ekspertene Huffington Post har snakket med, trenger man faktisk verken ta opp lån eller miste nattesøvnen for å få en bryllupsdag dere sent vil glemme. Det finnes nemlig en hel del gode råd som redder budsjettet - helt uten å ta fra dere drømmedagen.

1. Vær streng med gjestelisten

- Ved å kutte i gjestelisten kan du spare store penger når det gjelder mat og drikke, forklarer bryllupsplanlegger Marcy Blum til avisen.

- Du vil også oppdage at du kanskje kan benytte deg av færre serveringshjelper, og vil om mulig kunne klare deg med et mindre lokale eller rom.

2. Unngå ferie- og høytider

Ikke bare vil det være dyrere å leie lokale eller hoteller i høysesonger som jul eller sommerferie, men det vil også ofte bety at det blir dyrere for gjestene dine å skulle reise og oppholde seg der hvor bryllupet skal finne sted. Mange har også oppdaget at det kan være penger å spare på å gifte seg på en ukedag som ikke er lørdag, da dette som oftest er den absolutt mest populære dagen for brylluper.

3. Vær smart på sosiale medier

Alle nå til dags har både Facebook profiler og også gjerne en Twitter eller Pinterest konto. Dette gjelder også hoteller, restauranter, butikker og leverandører. Er du smart i planleggingsfasen av bryllupet ditt, skynder du deg å følge alle involverte leverandører og organisasjoner på deres sosiale medie-sider. Mange opererer med konkurranser, tilbud og diverse gi-bort premier som del av sine markedsføringskampanjer, og følger du ikke med på hva de driver med på sidene sine, ja så går du glipp av disse mulighetene.

4. Ikke prøv å imponere andre

- Ikke føl at du er nødt til å bruke penger på ting og detaljer du tror folk forventer å finne i bryllupet ditt, forklarer økonomiekspert Kendal Perez til den populære nettavisen.

- Hold hodet kaldt og husk at det er deres bryllup, ikke gjestene sitt.

Eksperten anbefaler å hoppe over ting som smågaver til gjestene, såkalte party favors, om budsjettet er stramt.

- Det samme gjelder å få trykket opp program for dagen til alle og enhver. Da fungerer det helt fint å ha en flott tavle ved inngangen til kirken eller festlokalet som forklarer gjestene når de ulike delene av dagen skal finne sted.

5. Tenk utenfor boksen

Det er ingen som sier at en bryllupsmiddag MÅ bety en tre-retters middag for dere og gjestene deres.

- Så lenge du gir gjestene dine noe å spise og drikke, er det jo en fest og en feiring, forklarer bryllupsplanlegger Xochtil Gonzalez til Huffington Post.

- En bryllupsfest kan jo like godt være en lekker brunch eller et elegant cocktail-party.

Derfor krangler mange før bryllupet.

SKAPER KRANGEL: Mange vordende brudepar bekymrer seg om det økonomiske aspektet ved å gifte seg. © FOTO: cheapweddingphotographer.co.uk


Tenk utenfor boksen og spar penger.

HAGEFEST: Bryllupsfesten kan bli akkurat like flott som te-selskap i hagen som den ville blitt på byens dyreste hotell. © FOTO: Notonthehighstreet.com

Pris er ikke avgjørende

Bryllupsplanlegger daglig leder av It's Happening, Annette Elvhaug, tror absolutt at et bryllup med stramt budsjett kan være like fantastisk som et som er svært påkostet.

- Det som jo ofte er den store forskjellen er jo at man i de dyre bryllupene betaler for tjenester og hjelp, mens i de rimeligere får hjelp fra venner og familie til alt fra musikkinnslag til kakebaking, forklarer Elvhaug til Kvinneguiden.

- God planlegging og research, og kanskje bare litt hjelp til å komme i gang, er derfor et must for å holde kostnadene nede. Det finnes jo for eksempel mange flotte inspirasjonsblogger og nettsteder man kan bruke for å få gode tips til flotte og unike løsninger.

Eksperten forklarer at én av de viktigste jobbene til en bryllupsplanlegger er å hjelpe det vordende brudeparet med å holde logistikken i sjakk.

- De fleste som gifter seg har jo allerede en jobb de skal forholde seg til på dagtid, forklarer Elvhaug.

- Og faktum er at det tar mye tid å planlegge den store dagen. En bryllupsplanlegger trenger ikke å koste mye, og kan i mange sammenheng faktisk være med på å redde budsjettet.

Det kan være smart å hyre en bryllupsplanlegger.

LEI INN PROFF-HJELP: Annette Elvhaug er bryllupsplanlegger og kan bistå deg med gode råd og tips i planleggingsfasen. © FOTO: Sigbjørn Borud

Bruk kreativiteten og be om hjelp

Redaktør i magasinet Ditt Bryllup, Mona Grudt, tror også det er fullt mulig å få til et flott bryllup uten å verken knuse budsjettet eller sette seg i gjeld.

- Det er klart at det på mange måter raskt kan bli en kostbar affære å arrangere bryllup, forklarer Grudt.

- Men det finnes helt klart måter å holde kostnadene nede på.

Eksperten foreslår å tenke nøye gjennom hvilke områder du kan spare på når du går i gang med å planlegge bryllupet - og ikke minst ikke være redd for å be om hjelp.

- Bruk venner og familie der du kan, råder Grudt.

- Kanskje kjenner du noen som kan spille eller er flink til å ta bilder. Andre igjen kan sikkert hjelpe til med å både arrangere blomster og pynte bord. Vær kreativ og tenk utenfor boksen.

Bryllupseksperten tipser også om at det kan være gode penger å spare når det kommer til en av bryllupsfestens absolutt viktigste detaljer - nemlig brudekjolen.

- Det kan lønne seg å vente til slutten av sesongen, like før de nyeste kolleksjonene kommer inn, forklarer Grudt.

- Da kan man nemlig gjøre et kupp på kjoler som er på vei ut av sortimentet.

Slik gifter du deg uten å blakke deg.

UNIK DEKOR: Du kan fint få tak i masse flott pynt og unike detaljer til den store dagen uten at det trenger å koste de store summene. © FOTO: Etsy

Flere gode råd som holder budsjettet i sjakk

Den populære amerikanske bryllupsnettstedet The Knot har også gode råd om hvordan du kan få til drømmebryllupet på budsjett.

1. Hold gjestelisten nede

Du får et mer intimt bryllup, og sparer penger på mat, drikke, invitasjoner og til og med bordpynt.

2. Gift deg når ingen andre gjør det

Brylluper på høsten og vinteren vil være billigere enn de som holdes på våren og sommeren - når etterspørselen etter lokaler og hoteller er som størst.

3. Ha seremoni og middag på samme sted

På denne måten sparer du transportkostnader både for deg selv og gjestene.

4. Bruk færre og større bord til middag

Smart måte å spare penger på bordpynt, duker og blomster på.

5. Kutt blomsterbudsjettet

Bruk mer grøntfyll i blomsterbukettene, enten dette gjelder brudebuketten eller blomstene du bruker som bordpynt.

Sjekk også hva som er i sesong av blomster når du skal gifte deg. Det er mye dyrere om blomsterbutikken må få flydd inn peoner til deg om disse ikke er i sesong.

6. Begrens deg

Hold deg til én eller to typer blomster som dekor.

7. Bruk lys og lykter

Det koster mye mindre å dekorere bordene med lamper og lanterner enn det gjør med friske blomster - men kan være minst like flott.

8. Hopp over 3-retters middag

Det går helt fint å servere fingermat og cocktail-drinker.

9. Dropp fri bar

Server én valgfri drink til middagen, samt vin til hver rett. Etter dette kan gjestene selv benytte baren for å kjøpe drinker.

10. Vær kreativ med maten

Det trenger ikke være dyrt og luksuriøst. Hva med å servere retro burgere? Eller grillmat om du har satset på en uformell hagefest?

11. Dropp Champagnen

Det går like fint å skåle med musserende vin.

12. Få hjelp til kaker

Få hjelp av flinke familiemedlemmer til å bake kaker til desserten.

13. Spar på pynt

Bestill kakefat, pynt og dekor i nettbutikker med gode priser

14. Dropp Hold-av-denne-datoen kort

Send heller en e-post med denne informasjonen når dere har satt en dato.

15. Spar på invitasjoner

Få trykket invitasjoner med skrift bare på den ene siden. Benytt deg av nettmarkeder som Etsy eller Not on the Highstreet.

16. Dropp party favor-gaven

17. Lag egne menyer og bordkort

Eller få hjelp av en venn som er flink med fonter og fotoprogrammer.

18. Forhandle med fotografen

Finnes det kanskje en lærling som vil gjøre jobben billigere?

Slik gifter du deg uten at budsjettet sprekker.FINN KULE TING: Ta i bruk internett og utenlandske nettbutikker når du handler inn til bryllupet. Det kan du spare store penger på. © FOTO: Etsy

Finn unik dekor og hold kostnadene nede

Det er ikke bare middagen og kjolen som gir pengene bein å gå på når det kommer til bryllupsdagen. Ofte er det minst like mye de mange små detaljene, som invitasjoner, bordkort, menyer og lignende som presser budsjettet dere har satt for feiringen.

Da kan det være fint å vite at man kan få tak i både håndlaget og helt unik pynt og detaljer på det store internettet - og da spesielt nettmarkeder som gigantiske Etsy , eller den norske versjoner Epla.

Men også her gjelder det å vite hva du er på jakt etter før du begynner å søke, for utvalget, og da spesielt på Etsy, er enormt. Bruk søkefeltet flittig, og lær deg hvilke søkeord som brukes for de forskjellige kategoriene av bryllup eller temaer for dagen. For det er store forskjeller i det som dukker opp dersom du varierer søkeord fra "rustic" til "glamour" for eksempel. Etsy har også en egen bryllupsblogg, hvor du kan finne både inspirasjon, tips og råd til planlagging, og forslag til forhandlere på siden som selger nettopp den typen detaljer som du er på jakt etter.

Mange som selger på denne typen nettmarkeder har laget produktene de selger selv - noe som både forklarer de overkommelige prisene og som ikke minst gjør produktene mer unike.

- Vi har jo sett at flere og flere har begynt å synes det er både spennende og flott med ekte håndverk igjen, forklarer grunnleggeren av nettmarkedet Epla, Siw Boine, till Kvinneguiden.

- Og det er nok absolutt blitt en større fokus på varer og ting med bedre kvalitet og som er mer unike enn masseproduserte varer.

På Epla finnes det i dag over 6000 kunstnere, designere, håndverkere og andre kreative som har åpnet "butikk", og selger ting de har laget selv.

Handler du fra USA, vil du jo i tillegg dra nytte av den gunstige dollar-kursen på pynte til bryllupet ditt. Se spesielt etter flotte papirvarer, som invitasjoner, bordkort, menyer, og dekor til baren og festbordet, som papirsugerør, servietter, løpere, konfetti og mye mye annet.

Smarte økonomiråd til bryllupet.

VÆR KREATIV: Enten kan du lage mye selv, eller be flinke og kreative venner eller familiemedlemmer om hjelp til bryllupet og det du trenger. © FOTO: Etsy

Les også:

Sjekk om du tjener på å gifte deg

Så stor er faren for at du skiller deg

Du trenger ikke bruke tusenvis på en lekker brudekjole

Her er bryllupsfilmene som får deg til å le og gråte


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:29 Skogbranner i Rogaland og Agder – evakuering i Sokndal18:55 Skogbranner både i Rogaland og Vest-Agder18:47 – En bukse koster 3800-7000 liter vann å lage18:43 Kushner vil legge fram fredsplan for Midtøsten etter ramadan18:17 Skogbranner både i Rogaland og Vest-Agder18:17 Oslo Børs opp på første handledag etter påske18:16 RBK avlyste planlagt medlemsmøte17:32 Erna Solberg: IS-mødrene må bli igjen i Syria17:26 Resett: – Vi er blokkert av Googles annonsetjeneste17:01 – Nå må Siv Jensen få fingeren ut16:46 Ropstad: – Mest krevende halvår for KrF noensinne16:39 Trump klar for ny tur til Europa16:23 FN-panel: En million arter kan bli utryddet16:16 Nord-Koreas Kim møter Putin i Vladivostok15:52 Norsk-tamiler redde for å reise hjem15:35 Sri Lankas statsminister frykter flere bomber15:10 Saudi-Arabia henrettet 37 terrordømte15:10 Twitter tredoblet overskuddet14:56 Flere bøker gis ut, men færre selges14:55 De Bruyne mister United-kampen14:34 To hentet ut fra brannområde i Sokndal i Rogaland14:31 Venter milliardunderskudd i Norwegian14:28 Turistene rømmer Sri Lanka14:09 Mobbeoffer vant fram mot kommune – får 1,2 millioner i erstatning13:54 Trump møter dronning Elizabeth13:53 Ønsker kraftig poengstraff for rasisme13:52 Amundsen: Uklokt og skuffende av Solberg13:43 Gerhardsen innstilt som ny utdanningsdirektør13:42 Over 50 savnet i gruve i Myanmar13:30 Tor-Kristian Karlsen utsatt for grov vold på åpen gate13:12 IS hevder å stå bak Sri Lanka-terror12:55 Klare posisjoner foran lønnsoppgjøret i staten12:43 Indias statsminister avla stemme12:42 Europa kvitter seg med gjeld12:42 Macron skal presentere reformer12:33 Aksjonist anmeldt under demonstrasjon mot vindkraftverk12:32 Mann skadd i arbeidsulykke i tunnel12:10 Trond Giske og Haddy N'jie snakker ut på TV 212:00 Solskjær: – Spillerne har det vondt11:44 Eksperter: Lokal islamistgruppe fikk trolig bistand utenfra11:36 Tom Tvedt fortsatt i tenkeboksen: – Må vurdere nøye11:20 Kristoffersen-dom kommer trolig neste uke11:12 – Kirkeangrepet var hevn for moskéangrep10:59 NHL tenker grønt og kjøper klimakvoter10:33 Forsvaret: Militær kapasitet redusert etter fregattforlis10:25 Kasakhstans midlertidige president kan få fortsette10:24 Kvinne pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:01 Ble antatt før noen hadde lest manuset09:59 Program for malariavaksiner for barn rulles ut i Afrika09:55 Stenger en rekke tjenester denne uken09:21 Fansen gir styret og spillerne skylden for United-kollaps09:19 Helland etter nytt RBK-poengtap: – Vi er litt i slutten av oppkjøringa09:19 Regjeringen vil hente hjem foreldreløse barn av norske IS-krigere08:48 Bolig i Østfold er overtent08:33 Nytt jordskjelv på Filippinene07:58 New York Red Bulls avfeier Henry-samtaler07:57 Normal trafikk på Østfoldbanen etter avsporing07:52 Erna Solberg kritiserer Aps innvandringspolitikk07:41 Sabler ned det norske fagmiljøet07:35 Flere hundre barn bor på hemmelig adresse i Norge07:31 – Syrer tatt inn til avhør om terroren på Sri Lanka07:29 Pogba om Everton-tapet: – Respektløst overfor laget og fansen07:21 BT: Kampflyregningen har steget med 16 milliarder kroner07:03 Ola Hobber Nilsen dømmer toppoppgjør i Egypt06:46 Liverpool-legende presentert som ny Brisbane-trener06:34 Påskefreden over for May06:13 Zuccarello og Dallas til kvartfinale etter sudden death06:08 Norske barn om oppholdet i Syria: Det var kuler og krig06:04 Sørgedag, unntakstilstand og soldater i gatene på Sri Lanka06:02 Dødstallet på Sri Lanka har steget til 31006:01 Låvebrann i Buskerud slukket06:00 Alle alvorlige småbåtulykker i fjor under lupen i ny rapport05:55 Myanmars Høyesterett avviser journalisters anke05:50 Dette skjer i dag05:39 Muslimsk Dialognettverk fordømmer Sri Lanka-terroren05:38 Chelseas stortalent røk akillesen05:30 Dette skjedde i natt05:29 Katolske norsktamiler i sorg etter Sri Lanka-terroren05:18 Studie viser «skremmende rask» smelting av Grønlandsisen04:37 Savnet helikoptermannskap funnet i god behold på New Zealand04:21 Konsernsjef ville beholde navnet NSB03:49 Elleve døde etter jordskjelv på Filippinene03:28 Kontroll på boligbrann i Askim03:18 Jøder protesterer mot brenning av Judas-figur i Polen02:43 Tungvektere forlater KrF02:33 Nye IRA innrømmer og beklager drap på journalist02:07 30 års fengsel for drap på journalist i Bulgaria02:03 Mann til sykehus etter bilulykke i Rogaland01:47 Seks døde da småfly styrtet i Texas01:34 Staten krever 30 millioner i tilleggsskatt fra Sats01:28 Gavepakke for Solskjær og United da Chelsea bare klarte uavgjort01:21 Forlenget fengsling for Chelsea Manning00:52 Vietnams tidligere president Le Duc Anh er død00:49 ESA gransker utbyggingen av Trondheim Spektrum00:38 Nord-Korea bekrefter Kims Russland-besøk00:11 Sri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert23:44 Ti drept da politimann kjørte inn i folkemengde i Nigeria22:58 Algeries rikeste mann pågrepet22:56 Forskere tror tareoppdrett kan gjøre Norge klimanøytralt22:18 Tyrkia nekter å rette seg etter USAs Iran-sanksjoner
Siste nytt
19:29NorgeSkogbranner i Rogaland og Agder – evakuering i Sokndal18:55NorgeSkogbranner både i Rogaland og Vest-Agder18:47Verden– En bukse koster 3800-7000 liter vann å lage18:43PolitikkKushner vil legge fram fredsplan for Midtøsten etter ramadan18:17NorgeSkogbranner både i Rogaland og Vest-Agder18:17PengerOslo Børs opp på første handledag etter påske18:16SportRBK avlyste planlagt medlemsmøte17:32PolitikkErna Solberg: IS-mødrene må bli igjen i Syria17:26PolitikkResett: – Vi er blokkert av Googles annonsetjeneste17:01Penger– Nå må Siv Jensen få fingeren ut16:46PolitikkRopstad: – Mest krevende halvår for KrF noensinne16:39PolitikkTrump klar for ny tur til Europa16:23PolitikkFN-panel: En million arter kan bli utryddet16:16PolitikkNord-Koreas Kim møter Putin i Vladivostok15:52VerdenNorsk-tamiler redde for å reise hjem15:35VerdenSri Lankas statsminister frykter flere bomber15:10VerdenSaudi-Arabia henrettet 37 terrordømte15:10KulturTwitter tredoblet overskuddet14:56KulturFlere bøker gis ut, men færre selges14:55SportDe Bruyne mister United-kampen14:34NorgeTo hentet ut fra brannområde i Sokndal i Rogaland14:31PengerVenter milliardunderskudd i Norwegian14:28ReiseTuristene rømmer Sri Lanka14:09NorgeMobbeoffer vant fram mot kommune – får 1,2 millioner i erstatning13:54PolitikkTrump møter dronning Elizabeth13:53SportØnsker kraftig poengstraff for rasisme13:52PolitikkAmundsen: Uklokt og skuffende av Solberg13:43NorgeGerhardsen innstilt som ny utdanningsdirektør13:42VerdenOver 50 savnet i gruve i Myanmar13:30SportTor-Kristian Karlsen utsatt for grov vold på åpen gate13:12VerdenIS hevder å stå bak Sri Lanka-terror12:55PengerKlare posisjoner foran lønnsoppgjøret i staten12:43PolitikkIndias statsminister avla stemme12:42PengerEuropa kvitter seg med gjeld12:42PolitikkMacron skal presentere reformer12:33NorgeAksjonist anmeldt under demonstrasjon mot vindkraftverk12:32NorgeMann skadd i arbeidsulykke i tunnel12:10PolitikkTrond Giske og Haddy N'jie snakker ut på TV 212:00SportSolskjær: – Spillerne har det vondt11:44VerdenEksperter: Lokal islamistgruppe fikk trolig bistand utenfra11:36SportTom Tvedt fortsatt i tenkeboksen: – Må vurdere nøye11:20SportKristoffersen-dom kommer trolig neste uke11:12Verden– Kirkeangrepet var hevn for moskéangrep10:59SportNHL tenker grønt og kjøper klimakvoter10:33NorgeForsvaret: Militær kapasitet redusert etter fregattforlis10:25PolitikkKasakhstans midlertidige president kan få fortsette10:24VerdenKvinne pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:01KulturBle antatt før noen hadde lest manuset09:59Helse og livsstilProgram for malariavaksiner for barn rulles ut i Afrika09:55MotorStenger en rekke tjenester denne uken09:21SportFansen gir styret og spillerne skylden for United-kollaps09:19SportHelland etter nytt RBK-poengtap: – Vi er litt i slutten av oppkjøringa09:19PolitikkRegjeringen vil hente hjem foreldreløse barn av norske IS-krigere08:48NorgeBolig i Østfold er overtent08:33VerdenNytt jordskjelv på Filippinene07:58SportNew York Red Bulls avfeier Henry-samtaler07:57NorgeNormal trafikk på Østfoldbanen etter avsporing07:52NorgeErna Solberg kritiserer Aps innvandringspolitikk07:41Helse og livsstilSabler ned det norske fagmiljøet07:35NorgeFlere hundre barn bor på hemmelig adresse i Norge07:31Verden– Syrer tatt inn til avhør om terroren på Sri Lanka07:29SportPogba om Everton-tapet: – Respektløst overfor laget og fansen07:21NorgeBT: Kampflyregningen har steget med 16 milliarder kroner07:03SportOla Hobber Nilsen dømmer toppoppgjør i Egypt06:46SportLiverpool-legende presentert som ny Brisbane-trener06:34PolitikkPåskefreden over for May06:13SportZuccarello og Dallas til kvartfinale etter sudden death06:08VerdenNorske barn om oppholdet i Syria: Det var kuler og krig06:04VerdenSørgedag, unntakstilstand og soldater i gatene på Sri Lanka06:02VerdenDødstallet på Sri Lanka har steget til 31006:01NorgeLåvebrann i Buskerud slukket06:00NorgeAlle alvorlige småbåtulykker i fjor under lupen i ny rapport05:55VerdenMyanmars Høyesterett avviser journalisters anke05:50NorgeDette skjer i dag05:39NorgeMuslimsk Dialognettverk fordømmer Sri Lanka-terroren05:38SportChelseas stortalent røk akillesen05:30NorgeDette skjedde i natt05:29NorgeKatolske norsktamiler i sorg etter Sri Lanka-terroren05:18VerdenStudie viser «skremmende rask» smelting av Grønlandsisen04:37VerdenSavnet helikoptermannskap funnet i god behold på New Zealand04:21PengerKonsernsjef ville beholde navnet NSB03:49VerdenElleve døde etter jordskjelv på Filippinene03:28NorgeKontroll på boligbrann i Askim03:18VerdenJøder protesterer mot brenning av Judas-figur i Polen02:43PolitikkTungvektere forlater KrF02:33VerdenNye IRA innrømmer og beklager drap på journalist02:07Verden30 års fengsel for drap på journalist i Bulgaria02:03NorgeMann til sykehus etter bilulykke i Rogaland01:47VerdenSeks døde da småfly styrtet i Texas01:34PengerStaten krever 30 millioner i tilleggsskatt fra Sats01:28SportGavepakke for Solskjær og United da Chelsea bare klarte uavgjort01:21VerdenForlenget fengsling for Chelsea Manning00:52VerdenVietnams tidligere president Le Duc Anh er død00:49NorgeESA gransker utbyggingen av Trondheim Spektrum00:38VerdenNord-Korea bekrefter Kims Russland-besøk00:11VerdenSri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert23:44VerdenTi drept da politimann kjørte inn i folkemengde i Nigeria22:58VerdenAlgeries rikeste mann pågrepet22:56NorgeForskere tror tareoppdrett kan gjøre Norge klimanøytralt22:18PolitikkTyrkia nekter å rette seg etter USAs Iran-sanksjoner
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus