Bryllup på budsjett

Neida, bryllupet trenger ikke å koste en formue

DRØMMEDAG: Det går an å få til et vakkert og unikt bryllup - helt uten å sette seg i gjeld. © FOTO: Thinkstockphotos
DRØMMEDAG: Det går an å få til et vakkert og unikt bryllup - helt uten å sette seg i gjeld. © FOTO: Thinkstockphotos

Ikke la budsjettet stå i veien for drømmebryllupet.

Bryllupsfakta

23.000 ekteskap inngås hvert år

11.000 par skiller seg hvert år.

Gjennomsnittlig bruker hvert norske brudepar 100.000 kroner i forbindelse med bryllupet.

(Kilde SSB)

Verdens dyreste brylluper

Bryllup kan altså fint blir både vakre og rørende selv om man holder seg til et stramt budsjett. Og som en trøst; selv om budsjettet både overskrides og sprenges, så skal det godt gjøres at drømmedagen din kommer opp i summene som disse kjendisbryllupene kostet:

1. Elizabeth Taylor og Larry Fortensky

Giftet seg: 6. oktober 1991

Bryllupsfest: Michael Jackson sin Neverland Ranch i California.

Pris for dagen: $3,8 millioner (ca. 22 millioner kroner)

Skilt: 1996

2. Liza Minelli og David Gest

Giftet seg: 16. mars 2002

Bryllupsfest: New York City

Pris for dagen: $4,3 millioner (ca. 27 millioner kroner)

Skilt: 2007

3. Wayne Rooney og Colleen McLoughlin

Giftet seg: 12. juni 2008

Bryllupsfest: Maskeradeball på en luksus-yacht og Middelaldervilla i Genoa i Italia

Pris for dagen: $7,7 millioner (ca. 45 millioner kroner)

4. Prince William og Kate Middelton

Giftet seg: 29. april 2011

Bryllupsfest: Buckingham Palace, London

Pris for dagen: $33 millioner (ca. 193 millioner kroner)

5. Prince Charles og Lady Diana

Giftet seg: 29. juli 1981

Bryllupsfest: Buckingham Palace, London

Pris for dagen: $115 millioner (ca. 673 millioner kroner)

Skilt: 1996

6. Sheik Mohammed bin Rashid al Maktoum og Sheika Hind Bint Maktoum

Giftet seg: 1979

Bryllupsfest: En ny spesialbygget hall i Dubai som skulle ha plass til alle 20,000 gjestene

Pris for dagen: $137 millioner (ca. 801 millioner kroner)

(Kilde: Huffington Post)

Det er uten tvil en av livets aller største og viktigste dager - men også gjerne den absolutt dyreste. Å gifte seg involverer jo nemlig ikke bare ring på fingeren og drømmekjolen, men også en hel masse utgifter som middag, fest, musikk, blomster, fotografering, invitasjoner, takke-kort og bordpynt - blant annet.

For mange er det budsjettet som skaper utfordringer når man innser at økonomien kanskje ikke strekker til dagen man drømmer om. Og når man må bekymre seg for penger og budsjett, så er det kanskje ikke uten grunn at stress, krangling og søvnløse netter blir et problem for mangt et vordende brudepar.

Men slapp av sier ekspertene; det trenger ikke være sånn. Du kan nemlig på alle måter få til en bryllupsdag som er både vakker, unik og minneverdig - helt uten å måtte ta knekken på verken sparekonto eller budsjett. Her er rådene du trenger:

Dyr dag

Ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) svir nordmenn av stadig mer penger på bryllupsfeiring, og det spekuleres i at vi lar oss påvirke av både storslåtte kjendisbryllup og glossy brudemagasiner når den store dagen skal planlegges.

Faktisk var gjennomsnittssummen for bryllupet for nordmenn som giftet seg i 2012 på hele 100 000 kroner - og mange innrømmet til og med å ha tatt opp lån for å dekke herligheten. Og vi er ikke alene. Ifølge den amerikanske nettavisen Huffington Post bruker amerikanske brudepar hele $28,000 (ca. 163 000 kroner) i gjennomsnitt på den store dagen.

Slik kutter du kostnader

Men ifølge ekspertene Huffington Post har snakket med, trenger man faktisk verken ta opp lån eller miste nattesøvnen for å få en bryllupsdag dere sent vil glemme. Det finnes nemlig en hel del gode råd som redder budsjettet - helt uten å ta fra dere drømmedagen.

1. Vær streng med gjestelisten

- Ved å kutte i gjestelisten kan du spare store penger når det gjelder mat og drikke, forklarer bryllupsplanlegger Marcy Blum til avisen.

- Du vil også oppdage at du kanskje kan benytte deg av færre serveringshjelper, og vil om mulig kunne klare deg med et mindre lokale eller rom.

2. Unngå ferie- og høytider

Ikke bare vil det være dyrere å leie lokale eller hoteller i høysesonger som jul eller sommerferie, men det vil også ofte bety at det blir dyrere for gjestene dine å skulle reise og oppholde seg der hvor bryllupet skal finne sted. Mange har også oppdaget at det kan være penger å spare på å gifte seg på en ukedag som ikke er lørdag, da dette som oftest er den absolutt mest populære dagen for brylluper.

3. Vær smart på sosiale medier

Alle nå til dags har både Facebook profiler og også gjerne en Twitter eller Pinterest konto. Dette gjelder også hoteller, restauranter, butikker og leverandører. Er du smart i planleggingsfasen av bryllupet ditt, skynder du deg å følge alle involverte leverandører og organisasjoner på deres sosiale medie-sider. Mange opererer med konkurranser, tilbud og diverse gi-bort premier som del av sine markedsføringskampanjer, og følger du ikke med på hva de driver med på sidene sine, ja så går du glipp av disse mulighetene.

4. Ikke prøv å imponere andre

- Ikke føl at du er nødt til å bruke penger på ting og detaljer du tror folk forventer å finne i bryllupet ditt, forklarer økonomiekspert Kendal Perez til den populære nettavisen.

- Hold hodet kaldt og husk at det er deres bryllup, ikke gjestene sitt.

Eksperten anbefaler å hoppe over ting som smågaver til gjestene, såkalte party favors, om budsjettet er stramt.

- Det samme gjelder å få trykket opp program for dagen til alle og enhver. Da fungerer det helt fint å ha en flott tavle ved inngangen til kirken eller festlokalet som forklarer gjestene når de ulike delene av dagen skal finne sted.

5. Tenk utenfor boksen

Det er ingen som sier at en bryllupsmiddag MÅ bety en tre-retters middag for dere og gjestene deres.

- Så lenge du gir gjestene dine noe å spise og drikke, er det jo en fest og en feiring, forklarer bryllupsplanlegger Xochtil Gonzalez til Huffington Post.

- En bryllupsfest kan jo like godt være en lekker brunch eller et elegant cocktail-party.

Derfor krangler mange før bryllupet.

SKAPER KRANGEL: Mange vordende brudepar bekymrer seg om det økonomiske aspektet ved å gifte seg. © FOTO: cheapweddingphotographer.co.uk


Tenk utenfor boksen og spar penger.

HAGEFEST: Bryllupsfesten kan bli akkurat like flott som te-selskap i hagen som den ville blitt på byens dyreste hotell. © FOTO: Notonthehighstreet.com

Pris er ikke avgjørende

Bryllupsplanlegger daglig leder av It's Happening, Annette Elvhaug, tror absolutt at et bryllup med stramt budsjett kan være like fantastisk som et som er svært påkostet.

- Det som jo ofte er den store forskjellen er jo at man i de dyre bryllupene betaler for tjenester og hjelp, mens i de rimeligere får hjelp fra venner og familie til alt fra musikkinnslag til kakebaking, forklarer Elvhaug til Kvinneguiden.

- God planlegging og research, og kanskje bare litt hjelp til å komme i gang, er derfor et must for å holde kostnadene nede. Det finnes jo for eksempel mange flotte inspirasjonsblogger og nettsteder man kan bruke for å få gode tips til flotte og unike løsninger.

Eksperten forklarer at én av de viktigste jobbene til en bryllupsplanlegger er å hjelpe det vordende brudeparet med å holde logistikken i sjakk.

- De fleste som gifter seg har jo allerede en jobb de skal forholde seg til på dagtid, forklarer Elvhaug.

- Og faktum er at det tar mye tid å planlegge den store dagen. En bryllupsplanlegger trenger ikke å koste mye, og kan i mange sammenheng faktisk være med på å redde budsjettet.

Det kan være smart å hyre en bryllupsplanlegger.

LEI INN PROFF-HJELP: Annette Elvhaug er bryllupsplanlegger og kan bistå deg med gode råd og tips i planleggingsfasen. © FOTO: Sigbjørn Borud

Bruk kreativiteten og be om hjelp

Redaktør i magasinet Ditt Bryllup, Mona Grudt, tror også det er fullt mulig å få til et flott bryllup uten å verken knuse budsjettet eller sette seg i gjeld.

- Det er klart at det på mange måter raskt kan bli en kostbar affære å arrangere bryllup, forklarer Grudt.

- Men det finnes helt klart måter å holde kostnadene nede på.

Eksperten foreslår å tenke nøye gjennom hvilke områder du kan spare på når du går i gang med å planlegge bryllupet - og ikke minst ikke være redd for å be om hjelp.

- Bruk venner og familie der du kan, råder Grudt.

- Kanskje kjenner du noen som kan spille eller er flink til å ta bilder. Andre igjen kan sikkert hjelpe til med å både arrangere blomster og pynte bord. Vær kreativ og tenk utenfor boksen.

Bryllupseksperten tipser også om at det kan være gode penger å spare når det kommer til en av bryllupsfestens absolutt viktigste detaljer - nemlig brudekjolen.

- Det kan lønne seg å vente til slutten av sesongen, like før de nyeste kolleksjonene kommer inn, forklarer Grudt.

- Da kan man nemlig gjøre et kupp på kjoler som er på vei ut av sortimentet.

Slik gifter du deg uten å blakke deg.

UNIK DEKOR: Du kan fint få tak i masse flott pynt og unike detaljer til den store dagen uten at det trenger å koste de store summene. © FOTO: Etsy

Flere gode råd som holder budsjettet i sjakk

Den populære amerikanske bryllupsnettstedet The Knot har også gode råd om hvordan du kan få til drømmebryllupet på budsjett.

1. Hold gjestelisten nede

Du får et mer intimt bryllup, og sparer penger på mat, drikke, invitasjoner og til og med bordpynt.

2. Gift deg når ingen andre gjør det

Brylluper på høsten og vinteren vil være billigere enn de som holdes på våren og sommeren - når etterspørselen etter lokaler og hoteller er som størst.

3. Ha seremoni og middag på samme sted

På denne måten sparer du transportkostnader både for deg selv og gjestene.

4. Bruk færre og større bord til middag

Smart måte å spare penger på bordpynt, duker og blomster på.

5. Kutt blomsterbudsjettet

Bruk mer grøntfyll i blomsterbukettene, enten dette gjelder brudebuketten eller blomstene du bruker som bordpynt.

Sjekk også hva som er i sesong av blomster når du skal gifte deg. Det er mye dyrere om blomsterbutikken må få flydd inn peoner til deg om disse ikke er i sesong.

6. Begrens deg

Hold deg til én eller to typer blomster som dekor.

7. Bruk lys og lykter

Det koster mye mindre å dekorere bordene med lamper og lanterner enn det gjør med friske blomster - men kan være minst like flott.

8. Hopp over 3-retters middag

Det går helt fint å servere fingermat og cocktail-drinker.

9. Dropp fri bar

Server én valgfri drink til middagen, samt vin til hver rett. Etter dette kan gjestene selv benytte baren for å kjøpe drinker.

10. Vær kreativ med maten

Det trenger ikke være dyrt og luksuriøst. Hva med å servere retro burgere? Eller grillmat om du har satset på en uformell hagefest?

11. Dropp Champagnen

Det går like fint å skåle med musserende vin.

12. Få hjelp til kaker

Få hjelp av flinke familiemedlemmer til å bake kaker til desserten.

13. Spar på pynt

Bestill kakefat, pynt og dekor i nettbutikker med gode priser

14. Dropp Hold-av-denne-datoen kort

Send heller en e-post med denne informasjonen når dere har satt en dato.

15. Spar på invitasjoner

Få trykket invitasjoner med skrift bare på den ene siden. Benytt deg av nettmarkeder som Etsy eller Not on the Highstreet.

16. Dropp party favor-gaven

17. Lag egne menyer og bordkort

Eller få hjelp av en venn som er flink med fonter og fotoprogrammer.

18. Forhandle med fotografen

Finnes det kanskje en lærling som vil gjøre jobben billigere?

Slik gifter du deg uten at budsjettet sprekker.FINN KULE TING: Ta i bruk internett og utenlandske nettbutikker når du handler inn til bryllupet. Det kan du spare store penger på. © FOTO: Etsy

Finn unik dekor og hold kostnadene nede

Det er ikke bare middagen og kjolen som gir pengene bein å gå på når det kommer til bryllupsdagen. Ofte er det minst like mye de mange små detaljene, som invitasjoner, bordkort, menyer og lignende som presser budsjettet dere har satt for feiringen.

Da kan det være fint å vite at man kan få tak i både håndlaget og helt unik pynt og detaljer på det store internettet - og da spesielt nettmarkeder som gigantiske Etsy , eller den norske versjoner Epla.

Men også her gjelder det å vite hva du er på jakt etter før du begynner å søke, for utvalget, og da spesielt på Etsy, er enormt. Bruk søkefeltet flittig, og lær deg hvilke søkeord som brukes for de forskjellige kategoriene av bryllup eller temaer for dagen. For det er store forskjeller i det som dukker opp dersom du varierer søkeord fra "rustic" til "glamour" for eksempel. Etsy har også en egen bryllupsblogg, hvor du kan finne både inspirasjon, tips og råd til planlagging, og forslag til forhandlere på siden som selger nettopp den typen detaljer som du er på jakt etter.

Mange som selger på denne typen nettmarkeder har laget produktene de selger selv - noe som både forklarer de overkommelige prisene og som ikke minst gjør produktene mer unike.

- Vi har jo sett at flere og flere har begynt å synes det er både spennende og flott med ekte håndverk igjen, forklarer grunnleggeren av nettmarkedet Epla, Siw Boine, till Kvinneguiden.

- Og det er nok absolutt blitt en større fokus på varer og ting med bedre kvalitet og som er mer unike enn masseproduserte varer.

På Epla finnes det i dag over 6000 kunstnere, designere, håndverkere og andre kreative som har åpnet "butikk", og selger ting de har laget selv.

Handler du fra USA, vil du jo i tillegg dra nytte av den gunstige dollar-kursen på pynte til bryllupet ditt. Se spesielt etter flotte papirvarer, som invitasjoner, bordkort, menyer, og dekor til baren og festbordet, som papirsugerør, servietter, løpere, konfetti og mye mye annet.

Smarte økonomiråd til bryllupet.

VÆR KREATIV: Enten kan du lage mye selv, eller be flinke og kreative venner eller familiemedlemmer om hjelp til bryllupet og det du trenger. © FOTO: Etsy

Les også:

Sjekk om du tjener på å gifte deg

Så stor er faren for at du skiller deg

Du trenger ikke bruke tusenvis på en lekker brudekjole

Her er bryllupsfilmene som får deg til å le og gråte


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:48 Russland vil frigi ukrainske marineskip01:46 Florø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10 Donald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00 NHO mener tariffsystemet må fornyes00:59 Politi stormer universitet i Hongkong00:52 Politiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45 Norsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04 Enormt prishopp på legemidler i Danmark22:42 Nordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28 To personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40 Feiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40 NRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30 Venezia rammet av ny flom20:12 Maren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40 Ny snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41 Politiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22 To personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21 Ingen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48 Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02 Kongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48 Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47 Sverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59 Thingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09 Lagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45 245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35 Beklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26 Cuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12 Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00 Ringvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58 Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30 Langrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55 Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32 Irans leder forsvarer økte bensinpriser07:12 Fotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45 Florø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43 Unntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41 NRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08 Dette skjer i dag06:06 14-åring slått og ranet i Stavanger05:37 Dette skjedde i natt05:28 Savnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22 Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15 Brann i leilighet i Kongsberg slukket05:05 Tilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52 Pence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45 Antall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44 Nytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33 Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29 Nissan tilbakekaller 400.000 biler02:17 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38 Kina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15 Bergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58 Boris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53 Forsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51 Statsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21 Frode Berg tilbake på norsk jord22:45 Uventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05 Den siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42 Frode Berg tilbake i Norge21:16 Obama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52 90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13 Ekspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38 Fly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18 Mysteriet i vikinggraven19:01 – Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11 Anklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04 Verden er et skumlere sted for Norge17:49 Trond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27 Kinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39 John (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29 Sp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52 Ny norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17 Flere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16 Koran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56 Bjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54 Brochmann sikret poeng for Sandviken14:53 Adserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52 Historisk sølvmedalje til Vålerenga14:52 Vålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52 Fart ble ydmyket av Klepp14:37 Etterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30 Bale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55 Thingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52 «Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38 Danmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52 Store mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet
Siste nytt
01:48VerdenRussland vil frigi ukrainske marineskip01:46NorgeFlorø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10VerdenDonald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00NorgeNHO mener tariffsystemet må fornyes00:59VerdenPoliti stormer universitet i Hongkong00:52VerdenPolitiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45NorgeNorsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04VerdenEnormt prishopp på legemidler i Danmark22:42NorgeNordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28NorgeTo personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40VerdenFeiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40NorgeNRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30VerdenVenezia rammet av ny flom20:12SportMaren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40NorgeNy snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41VerdenPolitiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22NorgeTo personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21Helse og livsstilIngen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48VerdenBritisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02NorgeKongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48VerdenProfessor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47VerdenSverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59SportThingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09SportLagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45Verden245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35NorgeBeklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26VerdenCuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12NorgeHalsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00SportRingvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58VerdenDemonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30SportLangrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55VerdenRajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32VerdenIrans leder forsvarer økte bensinpriser07:12NorgeFotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45NorgeFlorø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43VerdenUnntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41NorgeNRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08NorgeDette skjer i dag06:06Norge14-åring slått og ranet i Stavanger05:37NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeSavnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22VerdenKina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15NorgeBrann i leilighet i Kongsberg slukket05:05NorgeTilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52VerdenPence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45VerdenAntall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44NorgeNytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33NorgeStatsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29MotorNissan tilbakekaller 400.000 biler02:17VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38VerdenKina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15NorgeBergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58VerdenBoris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53NorgeForsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51VerdenStatsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21VerdenFrode Berg tilbake på norsk jord22:45VerdenUventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05VerdenDen siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42NorgeFrode Berg tilbake i Norge21:16VerdenObama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52Norge90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13VerdenEkspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38NorgeFly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18VerdenMysteriet i vikinggraven19:01Helse og livsstil– Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11PolitikkAnklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04NorgeVerden er et skumlere sted for Norge17:49Helse og livsstilTrond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27VerdenKinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39VerdenJohn (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29PolitikkSp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52SportNy norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17VerdenFlere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16NorgeKoran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56SportBjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54SportBrochmann sikret poeng for Sandviken14:53SportAdserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52SportHistorisk sølvmedalje til Vålerenga14:52SportVålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52SportFart ble ydmyket av Klepp14:37NorgeEtterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30SportBale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55SportThingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52Norge«Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38VerdenDanmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52NorgeStore mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus