17. mai-buffet oppskrifter:17. mai-buffeten

OPPSKRIFTF PÅ GRAVLAKS: Det tar deg under ett minutt å lage gravlaks. Foto: Erik Hannemann
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karbonader, eggerøre, sennepsaus til gravlaks - her er alle oppskriftene du trenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 17. mai buffet har noen obligatoriske innslag, men ellers er denne buffeen slett ikke så rigid som andre tradisjoner. Tenk bare på jul.

Jeg tenkte å samle alle de faste innslagene i 17. mai buffeen her og så komme med noen andre forslag.

Les også: Fire av ti dropper barnetoget i Oslo

17. mai-buffee - faste innslag og oppskrifter

Det blir ikke 17. mai buffet uten røkelaks og eggerøre. Trenger du tips til hvordan eggerøren blir perfekt kan du sjekke her.

Jeg lager også min egen gravlaks. Det tar meg et par minutter, men det må gjøres tre dager i forveien.

Karbonader er også obligatorisk på en 17. mai buffet. Har du ikke laget før, så er det lurt å se over tipsene her.

Les også: Husker du dette 17. mai-været?

Og så er det brød. Det må du ha. Det beste brødet du kan bake (jo, alle ser ut til å være enige om det ) er ikke-kna-brødet. Men, du kan også bake focaccia eller brioche.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ta vi med litt roastbeef, majones og en waldorfsalat - ja da har vi kommet til en minimum av det som forventes på en 17. mai buffet.

Flere forslag til 17. mai-buffeten

Jeg synes skagenrøre er en god og enkel til å sette på en buffet. Bland sammen crème fraîche, majones, reker, eventuelt krepsehaler og noen litt rogn - så er du i mål.

En potetsalat er også enkelt og vil i alle fall fungere som et sikkerhetsnett for at alle skal bli forsynte.

Les også: Slik blir 17. mai-været

Har du lyst til å servere fisk på 17. mai synes jeg en innbakt laks vil gjøre seg godt. Den pakkes inn i (ferdigkjøpt!) butterdeig og så steker den seg gyllen og fin i ovnen. Og det gjør ingenting om den serveres kald.

Jeg tar også med en pai med kylling, pai med laks og purre og til sist en av de beste salatene jeg vet om, med sellerirot og mango.

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

Ti retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no.