Skrivefeil kan koste deg drømmejobben

I enkelte bransjer kan veien til jobbintervjuet bli lenger om du ikke har lest god nok korrektur på søknads dokumentene dine. Foto: Colourbox.com
I enkelte bransjer kan veien til jobbintervjuet bli lenger om du ikke har lest god nok korrektur på søknads dokumentene dine. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heldigvis er det ikke like viktig med rettskrivning i alle bransjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I rekrutteringsbransjen betraktes en velskrevet søknad og en ryddig relevant CV ofte som inngangen til drømme jobben.

Men hvor viktig er det egentlig med godt språk når du skal søke ny jobb? Det kommer helt an på hvilken bransje og hvilket selskap du ønsker å jobbe i.

Les også: Oppsigelse til å spise opp

Korrektur, korrektur, korrektur!

I et intervju med Aftenposten forteller rekrutterings lederne André Steinsett Mathiesen og Kjersti Kværnes i Statoil at en enkelt skrivefeil kan sende kandidatene rett ut av søker bunken.

– Mange tenker kanskje ikke over at små skrivefeil kan være viktige. Men det er fort gjort å tenke at kandidaten er unøyaktig eller utålmodig dersom han eller hun ikke har tatt seg tid til å kjøre stavekontroll, uttalte Steinsett Mathiesen i intervjuet.

I arbeidet med å skrive jobbsøknad og CV kan det derfor være lurt å få en venn til å lese gjennom for deg. Det er lett å se seg blind på sine egne feil. I tillegg er det viktig å sette av nok tid, slik at du rekker å lese gjennom søknaden flere ganger før du sender den av gårde. Hvor typisk er det ikke å oppdage skrivefeilen etter at man har trykket på send?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Hun er toppsjef og digger det

Stillingsavhengig

For Statoil og andre attraktive selskaper som mottar drøssevis av søknader hver dag, kan skrivefeil være et enkelt verktøy for å sortere søkerne fra hverandre. Men det er ingen grunn til å fortvile om du sliter litt med med både skrivefeil og ord deling. Det er nemlig ikke slik at feilfritt skriftlig språk er avgjørende i alle bransjer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Godt språk er først og fremst viktig når det påvirker arbeidsoppgavene den ansatte skal utføre. Skal du publisere informasjon på nettet, jobbe som markedsansvarlig eller jobbe med inn- og utgående dialog er det klart at språket er viktig. I de tilfellene godt språk er relevant for stillingen, er rettskrivning en del av kompetanseprofilen vi ser etter, forteller Kenneth Antonsen, kandidat ansvarlig i Top Temp bemanning til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sjefen kan nekte deg dette

Særskrivningsfeil

Facebook-gruppen Bilder i kampen mot særskrivingsfeil har fått over 129.000 følgere på en måned. Det er tydelig at språk og rettskrivning engasjerer. Men om du skriver «ananas ringer» eller «ananasringer» trenger ikke å bety så mye hvis du først og fremst kommuniserer muntlig på arbeidsplassen din.

– Det er egentlig ganske få stillinger hvor skriftlig språk er av kritisk betydning. Jobber du på lager, i butikk, som sjåfør eller håndverker, er det like mye den muntlige kommunikasjonen og hvordan man fungerer ansikt til ansikt som er viktig, sier Antonsen.

PS! Det er kanskje ikke så farlig å dele ordet på feil sted, og de observante har nok fått med seg at vi med vilje har lagt inn noen typiske orddelingsfeil også i denne artikkelen. Men litt morsomt kan det jo bli, noe denne Twitter-meldingen fra kollega Kirsti Østvang er et godt eksempel på:

Saken fortsetter under bildet

DinSide ønsker leserne våre lykke til videre i jakten på drømme jobben!