Meny

Hvorfor blir vi forelsket?

Frykt kan utløse forelskelse

BERUSENDE: Frykt kan ifølge forskere utløse de samme følelsene som ved forelskelse. © Illustrasjonsfoto: THINKSTOCK.

Hjernen blir forvirret og du lar deg lure.

Gal av forelskelse

Donatella Marazzitis, professor i psykiatri og leder av Psykofarmakologisk laboratorium ved Universitá di Pisa i Italia, har behandlet mennesker med Obssesive Compulsive Disorder (OCD), det som man tidligere kalte tvangsnevroser.

Etter hvert oppdaget hun likhetstrekk mellom mennesker med OCD og folk som er forelska. Personer med OCD føler seg tvunget til å utføre handlinger på en bestemt måte, selv om det ikke gir noen mening. Dette kan være tvangsmessige handlinger som å telle ting eller gjøre ting i en spesiell rekkefølge.

(Kilde:NHI.no)

Går ned i vekt

  • Marazziti oppdaget også at forelskede mennesker hadde et langt høyere nivå av stresshormonet kortisol i blodet enn kontrollgruppen som enten var enslig eller var i et eldre forhold.
  • Høye mengder kortisol kan få appetitten til å forsvinne. Dette tror hun blant annet kan forklare hvorfor forelskede par spiser lite og gjerne går ned i vekt.

- Det lave serotoninnivået sørger for at vi holder fokus på den eneste ene. Vi blir forelsket for at vi skal holde sammen og oppfostre avkommet vårt sammen, sier hun til Videnskap.

(Kilde: NHI.no)

Kjenner du at det kribler litt ekstra i magen nå som våren kommer snikende?

Da kan det hende at du føler deg klar for å forelske deg.

Har du allerede kjæreste, kan det også hende at gode, gamle følelser også vekkes til live.

Men visste du at det ikke bare er sol og lysere tider som kan utløse forelskelses-hormoner i kroppen?

Frykt kan utløse forelskelse

Illustrert Vitenskap har tidligere skrevet om Amy Bowles ved George Washington University i USA som har forsket seg frem til at vi lettere forelsker oss når vi er i situasjoner der vi allerede er ”tent”, blant annet i demonstrasjoner, på en idrettstribune eller om bord i et fly i sterk turbulens.

Det forklarer de tette relasjonene – og forelskelsene – som kan oppstå mellom ellers fremmede mennesker som opplever en ulykke eller en naturkatastrofe sammen.

Joar Vittersø, lykkeforsker ved Det helsevitenskapelige fakultet ved Universitetet i Tromsø, mener at det finnes noe sannhet i dette.

- Årsaken er at når kroppen er aktivert eller “tent” kan hjernen tolke dette som et uttrykk for at man er følelsesmessig involvert i noe. Den leter derfor etter en “mental” årsak til den kroppslige reaksjonen. Og siden vi vet at forelskelser kan gi kroppslige reaksjoner, tenker hjernen at forelskelsen må være forklaringen på den kroppslige reaksjonen, sier Vittersø til Kvinneguiden og forklarer videre:

- Dette snur hjernen til det omvendte og man tenker at "siden jeg ser en attraktiv person og siden jeg føler en kroppslig reaksjon, må det bety at jeg begynner på bli forelska".

- Like følelser

Ole André Sivertsen, naturviter, forfatter og formidler kjent for sin programlederrolle i NRKs vitenskapsprogram Newton, har gjort en del research på vitenskapen om forelskelse og holder flere foredrag om tematikken, men han presiserer at han ikke er noen fagmann på området.

LYKKEFORSKER: Joar Vittersø ved Universitetet i Tromsø. © Foto: PRIVAT. LYKKEFORSKER: Joar Vittersø ved Universitetet i Tromsø. © Foto: PRIVAT.

Likevel har han noen betraktninger rundt temaet.

- Bankende hjerte, blussende kinn, svette armhuler - som sender ut massevis av feromoner (et duftstoff, et kjemisk signalstoff som utskilles fra kjertler. journ.anm) og store pupiller, er alle reaksjoner på adrenalinet som utløses både ved frykt, opphisselse og forelskelse. At det motsatte kjønn kan tolke dette som interesse vil jo kunne utløse en forelskelse, sier Sivertsen til Kvinneguiden.

- Forelskelse er sunt og utløser kjemiske stoffer i hjernen som i det hele gjør deg lykkelig - nærmest euforisk og rusa. Her spiller det amfetaminlignende stoffet fenyletylamin en rolle, sier Sivertsen videre.

Sivertsen nevner samtidig at dersom du ikke er i stand til å bli forelsket naturlig, kan du oppnå litt av det samme ved å spise sjokolade.

- Det sies at 11 kilo sjokolade inneholder like mye fenyletylamin som en middels forelskelse, men det er klart at det er litt mer lettvint med en naturlig forelskelse. Men dette er neppe bevist i forsøk, sier han.

Grunnen til at vi forelsker oss

Aina Westrheim Ravna, Førsteamanuensis ved institutt for medisinsk biologi ved Universitetet i Tromsø, mener at man kan dele forelskelsen inn i to faser basert på hvilke molekyler som er involvert.

Les også: Derfor tenker du ikke klart når du er forelsket

- I den innledende euforiske fasen er det dopamin som i hovedsak er involvert, og når forelskelsen går over i en mer par-dannende fase er det oxytocin som er involvert. I hjernen har vi et lystsenter som styrer urinstinktene våre, og dette lystsenteret er viktig for artens overlevelse. Lystsenteret aktiveres ved aktiviteter som var viktige for urmennesket, som jakt og sex, sier Westrheim Ravna til Kvinneguiden.

Det er i dette senteret dopamin skilles ut som en del av belønningssystemet vårt.

Når dopamin skilles ut i lystsenteret, får vi et “dopaminrush”, og vi får lyst på mer.

Når man er forelsket, øker dopaminnivået i lystsenteret kraftig.

Derfor blir man euforisk av å være forelsket.

LIKHETSTREKK: Ole André Sivertsen mener at frykt og forelskelse har flere likhetstrekk, for eksempel bankende hjerte, blussende kinn og svette armhuler. © Foto: ASCHEHOUG. LIKHETSTREKK: Ole André Sivertsen mener at frykt og forelskelse har flere likhetstrekk, for eksempel bankende hjerte, blussende kinn og svette armhuler. © Foto: ASCHEHOUG.

- Dopamin har nok vært essensielt i menneskenes utvikling med tanke på urmennesket som gjerne måtte gå over lange avstander for å komme seg til den man var forelsket i. Euforien gjorde at man fikk videreført slekta, sier forskeren og forklarer videre:

- I den neste forelskelses-fasen, når den kraftigste dopamindrevne forelskelsen begynner å avta, er det hormonet oxytocin som gjør at man føler seg nært bundet til kjæresten sin. Ved oxytocin-utskillelse knyttes det tette bånd, og hormonet skilles også ut når en mor ammer sitt barn.

- Oxytocin utskilles under kosing, og hormonet er nok kanskje en av årsakene til at de fleste av oss ønsker parforhold og ikke hyppige forelskelser. For mennesker er par-binding og binding til barnet svært viktig for å sikre at avkommet vokser opp.

- Skaper variasjon

Lykkeforsker Vittersø mener at vi forelsker oss grunnleggende sett på grunn av forplanting siden vi er biologiske vesener som helt avhengige av på formere oss.

- Derfor er vi mer eller mindre på konstant utkikk etter en partner. Men det er også evolusjonsmessig lurt at vi er litt forskjellige. I en gruppe mennesker er det derfor bra at noen forelsker seg raskt, mens andre bruker lengre tid. Det skaper variasjon i gruppa og gjør den mer robust, mener Vittersø.

Sivertsen mener det handler mer om den grunnleggende måten vi betrakter følelser og egenskaper på.

- Det som er viktig med "følelsen" er at den utløses når man treffer noen som gir størst mulig sjanse for potensielle barn å overleve. Det betyr at forelskelsesfølelsen utløses når vi ser egenskaper som er attraktive, forståelige og som representerer godt immunforsvar og evne til å overleve.

Les også: Derfor går menn etter yngre kvinner

- Handler om motivasjon

Vittersø mener at forelskelse egentlig handler om motivasjon.

Om å være villig til å inngå et forpliktende fellesskap med en romantisk partner.

- Det høres kanskje litt rart ut, for det føles jo så naturlig å ville være sammen med den man er forelska i. Men dette er altså naturens elegante måte å få oss til å ønske ekstremt sterkt at vi kan bli bedre kjent med et annet, og ofte ukjent, menneske. At vi kanskje kan bli et par, sier han.

Forelskelsen handler derfor om å utvikle en ny forståelse av hvem vi er, en ny identitet der et annet menneske har en veldig sentral plass.

- Det kan være vanskelig nok å organisere seg selv, men i et parforhold må man organisere to mennesker med hver sine viljer og hver sine planer for livet.

Faller raskt

Så hvorfor er det slik at noen klarer å forelske seg tidlig, gjerne etter bare en uke?

MOTIVERTE: Vittersø mener at forelskelse egentlig handler om motivasjon. Om å være villig til å inngå et forpliktende fellesskap med en romantisk partner. © Illustrasjonsfoto: THINKSTOCK. MOTIVERTE: Vittersø mener at forelskelse egentlig handler om motivasjon. Om å være villig til å inngå et forpliktende fellesskap med en romantisk partner. © Illustrasjonsfoto: THINKSTOCK.

- Dersom man føler at man forstår eller kjenner den man har truffet veldig godt, blir man kanskje raskt forelsket. I den situasjonen er det jo lett å tenke at alt man ikke vet om personen også stemmer, så da er kanskje følelsen ganske intens også, sier Sivertsen og fortsetter:

- Skuffelsene står jo dermed i kø når man gang etter gang innser at den man er forelsket i ikke innfrir på "alle punkter". Dermed er det stor fare for at slike forhold med dårlig fundament fort går over.

Asta Kristine Håberg, professor ved Institutt for nevromedisin ved NTNU, tror at noen forelsker seg etter kort tid etter at de treffer en person for første gang fordi det "passer" å forelske seg.

- Jeg tror det har både med personkjemi, med sitasjonen om det passer å forelske seg, nivået av "action" og så videre, og egenskaper hos individet som impulsivitet, åpenhet, kjønnsdrift, sier Håberg til Kvinneguiden.

Hun mener også at det er åpenhet og nysgjerrighet på andre, samt at det kan føles risikofylt å vise sin interesse for andre som gjør at man gjerne forelsker seg raskt.

- Mange har stort behov for kontroll, det må man la fare, man må tillate seg at hormonene styrer av og til, sier Håberg videre.

Westrheim Ravna mener at mennesker svært forskjellige når det gjelder dopamin-nivå i hjernen, og dette kan skyldes både genetiske og miljømessige faktorer:

- Noen mennesker har i utgangspunktet lavere dopaminnivåer i hjernen, for å si det på en enkel måte, og disse søker gjerne spenningsfylte situasjoner oftere enn andre for å øke dopaminnivået. Slike personer har gjerne lett for å kjede seg.

- Promiskuøs atferd kan skyldes at vedkommende i utgangspunktet har et lavere dopamin-nivå i hjernen, ifølge studier, sier Westrheim Ravna.

Forelsket åtte ganger i løpet av livet?

Enkelte hevder at et menneske i gjennomsnitt forelsker seg åtte ganger i løpet av livet.

Vittersø kjenner ikke til noe forskning rundt dette, men mener at det kan hende at gjennomsnittet for antall forelskelser iløpet av et liv er åtte ganger.

- Men en person forelsker seg så mange ganger som vedkommende forelsker seg, og det er litt misvisende å snakke om gjennomsnitt her. Vi forelsker oss så mange ganger som vi forelsker oss, hverken mer eller mindre, sier han.

Sivertsen er skeptisk til teorien:

- Dersom dette stemmer, var jeg langt over gjennomsnittet allerede før jeg var ferdig med ungdomskolen, sier Sivertsen.

Håberg tror at denne teorien er mulig:

- Det kan godt hende. De fleste er forelsker mer enn én gang ihvertfall. Men ikke alle er like interessert i andre. Samtidig tror jeg ikke at noen går lykkelig gjennom hele livet uten å være tilknyttet andre, men det kan jo også være famile eller venner, sier hun.

Derfor klarer vi å være monogame

Lykkeforsker Joar Vittersø forteller at vi mennesker er aller lykkeligst når vi er forelsket. Når vi opplever lykkerus skjer det endringer i hjernen, deriblant skilles det ut et molekyl i hjernen som heter dopamin – også kalt for lykkehormon. Jo lykkeligere vi er, jo mer dopamin skiller vi ut.

Hvis det virkelig er sånn at forelskelsesrusen man får av dopamin føles så godt at vi stimuleres til å ønske mer, så er det jo underlig at vi i hovedsak er monogame. Man skulle jo tro at vi jaktet på flere og flere forelskelser for å få nye rush.

– Det er da hormonet oxytocin slår inn. Det gjør at du har lyst til å binde deg. Hormonet skilles også ut når en mor ammer sitt barn. Da knyttes det tette bånd. Oxytocin utskilles under kosing, og er en av årsakene til at vi ønsker parforhold og ikke hyppige forelskelser, beskriver forsker i farmakologi Aina Westrheim Ravna.

(Kilde: Forskning.no)

Les også:

Har du valgt riktig partner?

Den egentlige grunnen til at vi har sex

Disse har et bedre parforhold enn andre

Dette kan være slutten på forholdet

Dette irriterer oss ved partneren vår

Så stor er faren for at du skiller deg

- Partneren føler seg lite verdsatt

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:57 Avis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51 De superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43 Indisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35 Egyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34 Tønnesen klar til dyst i Europa12:07 Russland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05 Norge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve12:04 Skogbrann på byfjellet Løvstakken i Bergen11:57 Kvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50 Equinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49 Solskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28 Fransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16 Protestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08 Hest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00 Fernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53 MLS skal utvides til 30 lag10:44 Taliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17 Capitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13 Macron møter UNESCO om Notre-Dame09:58 FN evakuerer flyktninger fra Libya09:48 Everton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35 13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29 Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13 Ajax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55 Ramsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36 Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34 Folk bes om å samle jervebæsj08:21 Riise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18 Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00 Statue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20 Trump skal møte Japans kommende keiser06:00 Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05 Fange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44 Uber har sikret investeringer i milliardklassen04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg01:33 Mann til sykehus etter MC-ulykke01:19 Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24 Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05 Chelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44 USA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57 Politiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50 Demonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11 Lottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19 – Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08 The North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52 Facebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05 Temperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46 Politiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32 Seks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28 Skrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20 HRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51 Bilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37 To skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17 Mosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41 Over 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31 Kvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26 Rapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10 Båtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25 Isbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16 Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08 Snøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54 Påsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01 Mann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51 Ivanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50 Stortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35 Ajax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26 Jordskjelv ryster Taiwan07:16 Minst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00 Ny meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40 Statlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26 Etappe to i valget i India er i gang06:05 Båt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00 BBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:20 Zuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18 Guatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44 Nye krav til helsearbeidere innføres04:31 Demokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52 340 miljøaktivister pågrepet i London03:46 Luftambulansen mister oftere GPS-signal02:38 29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37 17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30 Nord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40 Brødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22 Mann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46 – Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00 Pochettino: – Mine spillere er helter23:43 Tottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34 Liverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24 Barr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten
Siste nytt
12:57SportAvis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51VerdenDe superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43VerdenIndisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35VerdenEgyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34SportTønnesen klar til dyst i Europa12:07VerdenRussland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05SportNorge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve12:04NorgeSkogbrann på byfjellet Løvstakken i Bergen11:57VerdenKvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50NorgeEquinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49SportSolskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28VerdenFransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16VerdenProtestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08NorgeHest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00VerdenFernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53SportMLS skal utvides til 30 lag10:44VerdenTaliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17SportCapitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13VerdenMacron møter UNESCO om Notre-Dame09:58VerdenFN evakuerer flyktninger fra Libya09:48SportEverton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35Verden13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29VerdenRedd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13SportAjax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55SportRamsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36VerdenElev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34NorgeFolk bes om å samle jervebæsj08:21SportRiise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18VerdenEcuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00VerdenStatue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20VerdenTrump skal møte Japans kommende keiser06:00VerdenSøstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27VerdenStrid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05NorgeFange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44VerdenUber har sikret investeringer i milliardklassen04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg01:33NorgeMann til sykehus etter MC-ulykke01:19NorgeØkning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24VerdenTrump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05SportChelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44VerdenUSA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57NorgePolitiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50VerdenDemonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11NorgeLottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19Verden– Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08VerdenThe North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52VerdenFacebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05NorgeTemperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46VerdenPolitiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32NorgeSeks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28VerdenSkrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20VerdenHRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51NorgeBilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37NorgeTo skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17StemmerMosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41VerdenOver 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31NorgeKvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26VerdenRapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10NorgeBåtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25VerdenIsbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16KulturDiplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08NorgeSnøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54NorgePåsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01VerdenMann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51VerdenIvanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50NorgeStortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35SportAjax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26VerdenJordskjelv ryster Taiwan07:16VerdenMinst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00VerdenNy meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40VerdenStatlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26VerdenEtappe to i valget i India er i gang06:05NorgeBåt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00SportBBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:20SportZuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18VerdenGuatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44NorgeNye krav til helsearbeidere innføres04:31VerdenDemokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52Verden340 miljøaktivister pågrepet i London03:46NorgeLuftambulansen mister oftere GPS-signal02:38Verden29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37Norge17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30VerdenNord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40VerdenBrødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22NorgeMann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46Verden– Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00SportPochettino: – Mine spillere er helter23:43SportTottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34SportLiverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24VerdenBarr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus