Gode sparetips

- Det er de små lommetyvene som er verst

UTGIFTER: Vi har alle faste utgifter vi må betale på hver måned, men det er de små utgiftene som kan gå mest utover økonomien slik at det blir vanskelig å betale større utgifter. © Illustrasjonsfoto: CRESTOCK.
UTGIFTER: Vi har alle faste utgifter vi må betale på hver måned, men det er de små utgiftene som kan gå mest utover økonomien slik at det blir vanskelig å betale større utgifter. © Illustrasjonsfoto: CRESTOCK.

Her er grunnen til at du blir blakk hver måned.

Unngå tabbene

Magne Gundersen ved Sparebank 1:

 • Ikke bruk opp alt du tjener hver måned. Vend deg til alltid å legge noen penger til side hver måned.
 • Ikke lån til forbruk
 • Fnn ut hva vanene og uvanene dine koster:
 • Bestem deg for hvor mye du vil/har råd til å bruke på luksus og kos hver måned. Og så bruker du ikke mer enn du har bestemt deg for.
 • ikke kjøp noe før du vet hva det virkelig vil koste deg, typisk bolig, bil, avbetalingskjøp, mobil med abonnement, treningsabonnement, osv.
 • Unngå fristelsene: ikke gå på byen/shopping når du er blakk eller vil spare litt penger, ikke skaff deg mer enn ett kredittkort.

Silje Sandmæl ved DNB:

 • Å ha oversikt og prioritere er nøkkelen. Prioriter alltid regningene først og sett av penger til regninger som ikke kommer hver måned.
 • NRK-lisensen er en gjenganger på inkassolistene. Men den bør ikke komme som et sjokk på folk fordi den kommer på samme tid hvert år.
 • Mange har ikke tålmodighet til å vente med å kjøpe seg det de vil ha. Løsningen blir gjerne å bruke lånte penger. Tanken for de fleste er nok å betale tilbake så fort som mulig. Men med høye renter blir varen du engang kjøpte, eller ferien du tok mye dyrere.
 • Skal du bruke lånte penger bør du derfor tenke hvor mye det faktisk koster deg før du handler. Da klarer du kanskje å motstå fristelsen, og sparer i stedet til du faktisk har råd til det.

Mange kjenner seg igjen i situasjonen; hver måned går lønna raskt ut igjen på nødvendige utgifter som bolig-og studielån, fellesutgifter eller husleie til borettslaget, strømregning, treningsabonnement, sparing,mathandling, kredittkort og noe til fritid.

Plutselig sitter man der med særdeles lite penger igjen på konto.

Les også: Kvitt deg med denne gjelden først

Små utgifter blakker deg

Men visste du at det faktisk ikke er de store utgiftene som er mest negativt for din økonomi?

- En undersøkelse fra TNS Gallup viser at pengene fort smuldrer bort hvis man er ubevisst sløseforbruket. Sløseforbruket, eller lommetyvene om man vil, er alle de småsummene som forsvinner fra kontoen hver eneste dag, forteller Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea, til Kvinneguiden.

Hver og én av disse «lommetyvene» virker uskyldige; kaffen på hjørnet her, pølsen på kiosken der. Men over tid vokser dette impulsstyrte forbruket seg til store summer.

- Unge med lav inntekt er spesielt sårbar for denne type forbruk. Og det verste er at det er de som er de største sløserne. Kaffe latten har blitt symbolet på sløseforbruket. Men undersøkelsen her viser at det er flere typer ubevisst forbruk man bør være på vakt for, sier Warloe videre.

Men slik kan du forhandle deg til høyere lønn.

Også Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1, mener at småutgiftene er verstingene:

- Småutgiftene du ikke tenker på, men også dyre merkeklær og vesker, billige klær og tilbehør som man kjøper uten å tenke seg om, sier Gundersen til Kvinneguiden.

Han mener at man lett havner i knipa dersom man ikke skrur ned forbruket, levestandard og utgifter ved samlivsbrudd siden mange ikke er klar over hvor mye dårligere økonomi de får etter samlivsbrudd.

- I tillegg er det dumt om man låner penger til forbruk: drar kortet uten en plan for å betale tilbake eller tar opp dyre forbrukslån, andelkredittter og avbetaling i stedet for å vente med å kjøpe til man har spart, sier Gundersen videre.

En annen vanlig glipp er at mange ser på feil prislapp: for eksempel at man sjekker hva bilen, båten eller hytta koster - altså prisen, men ikke hva det koster å eie og kjøre dette.

- Mange ender opp med å bruke mye mer penger på særlig bil enn de trodde og kanskje ennå ikke er klar over, sier han.

Les også: Spar en månedslønn

God økonomi

FORBRUKERØKONOMER: F.V: Christine Warloe i Nordea, Magne Gundersen i Sparebank 1, Silje Sandmæl i DNB. © Foto: PROFILBILDER.

- Unge havner i fella

Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, understreker også at det er hverdagsluksusen som tar knekken på de flestes økonomi.

- Mens tidligere «Luksusfellen»-deltakere gikk i fella fordi de handlet luksusting, flotter ikke dagens deltakere seg så mye. Det går på at man rett og slett bruker over evne på de hverdagslige tingene. Alle småbeløpene blir til sammen store, og med minus på konto hver måned låner gjerne folk penger for å få ting til å gå rundt, noe som fører til en gjeldsfloke som bare krøller seg mer og mer, sier Sandmæl til Kvinneguiden.

Samtidig opplyser hun, som Gundersen, om at unge deltakere tabber seg ut gjennom kjøp av bil;

- Ikke bare fordi de kanskje kjøper en dyrere bil enn de i utgangspunktet har råd til, men fordi det følger så mange kostnader med bil man ikke har tenkt over som igjen går utover at hverdagsbudsjettet går i kraftig minus. Å eie bil er dyrt, sier hun.

Les også: Morsommere å spare penger?

Bruk feriepengene til hjelp

Warloe mener at når det gjelder kredittkort og forbrukslån, så bør alle ha en regel for seg selv om å ikke bruke dette til forbruk:

- Et kredittkort er et nyttig «hjelpemiddel» på utenlandsreise eller til sikker betaling ved internettkjøp. Bruker man kortet, bør man alltid ha som mål å betale regningen ved første forfall for å unngå renter. Å benytte kredittkort eller fobrukslån for å "lappe sammen" en dårlig økonomi, gjør at det fort bli uoversiktlig og at man hele tiden ligger på etterskudd, advarer Warloe.

- For den som vil komme på rett kjøl, så er anledninger som utbetaling av skattepenger eller feriepenger en gylden mulighet til å gi økonomien sin en frisk start. Så jeg vil på det varmeste anbefale at man prioriterer nedbetaling fra forbruksgjeld fremfor å bruke alt på ferie, sier forbrukerøkonomen videre.

Her er Gundersen enig:

- Du kan ta smellen med en gang og bli kvitt kortgjelda fortest mulig. Da blir det kanskje en litt kjipere sommerferie enn du hadde tenkt deg, men så er du til gjengjeld kjapt økonomisk oppe på fote igjen.

- Eller du kan sette opp en plan for målbevisst nedbetaling i løpet av året - med 2.500 kroner per måned er hele gjelden betalt på åtte måneder dersom du har en gjeld på 20.000 kroner, sier Gundersen.

Han mener det er fordeler og ulemper med begge strategiene:

- Men du må ha en plan for nedbetaling, ellers kommer du til å ha gjelda - med skyhøye renter og en endeløs rekke med krav om betaling i årevis fremover, advarer han.

Sandmæl forklarer at jo lenger du utsetter å betale gjeld, jo mer vokser beløpet på grunn av rentene.

- Og lån til forbruk har gjerne høye renter. Betal derfor ned så mye du kan i måneden, og når du eventuelt får igjen på skatten eller får feriepenger, bør du prioritere å betale ned resten. Har du kredittkortgjeld må du prioritere å nedbetale det før du unner deg noe ekstra som en ferie, sier Sandmæl videre.

Les også: Nygifte kan spare skatt med felles ligning

Verstingsesongene

Selv om det føles som om pengene renner ut hver måned, er det likevel en spesiell sesong som er verre enn annen tid på året:

- Jeg vil tro at desember er en måned hvor mange opplever en utgiftstopp og hvor det er lett å ty til kredittkort for å få det til å gå rundt. Også i juli og august med ferie og mye fritid er det fort gjort at pengene fyker unna. Det at myndighetene har innført halv skatt i desember og feriepengeloven er et bevis på at dette er et fenomen som gjelder mange, mener Warloe.

Sandmæl mener at fristelsene kan være størt i begynnelsen av hver sesong:

- Da er butikkene fyllt med nye varer. Kjøpepresset er størst rundt merkedagene som Valentines, morsdag, farsdag påske, Halloween, jul og nyttår. Ikke kjøp for mer enn du har råd til. Og tenk at det er alltid salg etter en sesong, tipser hun.

Les også: Dette bestemmer hvordan du skal spare

Gode råd trenger ikke være dyre

Har du tabbet deg ut må du ta deg selv i nakkeskinnet, mener Sandmæl:

- Mange utsetter problemet til det vokser seg så stort at det blir uhåndterlig. Begynner purringene å komme, må du sette deg ned å få oversikt. Det første du må gjøre er å sette opp et budsjett, sier hun og tipser:

1. Ta utgangspunkt i SIFOs referansebudsjett som viser alminnelige forbruksutgifter for ulike typer hushold. I tillegg til forbruksutgiftene må du sette opp boligutgifter. Har du andre utgifter må de spesifiseres. Etter du har trukket utgiftene fra inntekten din vil du få beløpet du kan betale til kreditorene dine.

2. Få oversikt over kreditorene dine. Gå igjennom papirbunken av regninger å se på saksnummeret, slik at du ikke skriver opp dobbelt, du kan også sjekke selvangivelsen din. Den beste måten å gå frem på er å tilby kreditorene en felles nedbetalingsplan. Det betyr at du tilbyr alle lik rente og samme antall nedbetalingsår.

3. Sett opp alle kreditorene dine i et excelark. Her setter du opp hvor mye du skylder, samt forslag til hvor mye renter du kan betale og over hvor lang tid gjelden må strekkes. Renten varierer fra krav til krav, men start gjerne med å tilby en forsinkelsesrente på 8,5 prosent for inkassokrav.

4. Har du for eksempel noen små kreditorer og avtalen skal gå over 5 år ville jeg tilbudt dem et kontantoppgjør. Å få et par kroner i måneden er et tilbud kreditor fort kan si nei til og da blir avtalen ødelagt. Nøkkelen med en frivillig nedbetalingsplan som dette er at alle kreditorene må være enige for at det skal gå i boks. Tenk derfor på at dette er en avtale som blir bra for kreditorene, samt levbar for deg.

Huskeliste

Warloe har flere tips til deg som ønsker å få kontroll på økonomien igjen:

Innfør regler: Lag deg noen handlingsregler for hvor mye og hvor ofte du vil unne deg ting som kaffe latte, lunsj på kafé eller bytur. Da har du mer kontroll og kan nyte med god samvittighet.

Bruk nettbanken: Sjekk ut hva banken din har av løsninger når det gjelder regnskapsverktøy som sorterer transaksjonene. Sjekk minst en gang i måneden hvordan du ligger an.

Full impulsstopp: Prøv en måned uten impulskjøp og taxi. Noter hver gang du får lyst til å kjøpe noe, og se hva du sparer på en måned.

Planlegging: Skal du ut å gjøre ærend må du regne med at du blir både tørst og sulten. Medbrakt vann på flaske er gratis. En matpakke er både sunnere og billigere enn pølser og burgere.

Kutt unødvendige utgifter: Gå kritisk gjennom alle medlemskap og abonnementer og si opp dem du ikke utnytter.

For mer hjelp:

Du kan kontakte:

NAV: Har en gratis telefontjeneste du kan ringe på 800 45 353

Alle kommuner skal ha tilbud om økonomisk rådgivning til sine innbyggere. Les mer på Norge.no.

Er du alvorlig rammet av gjeldsproblemer, kan du få gjeldsordning fra det offentlige. Les mer om gjeldsordningsloven i Barne- og Likestillingsdepartementets veileder.

Gjennomsnittlig forbruk

Her er en oversikt over de ulike "lommetyvene"; hvor mye man i snitt bruker i uken og hva dette utgjør på et år:

 • Kaffe (fra kaffebar, kafé eller kiosk) : ukesforbruk: 53 kr, årsforbruk: 2755 kr.
 • Brus (fra kaffebar, kafé eller kiosk) : ukesforbruk: 45 kr, årsforbruk: 2332 kr.
 • Godteri/snacks (fra kaffebar, kafé eller kiosk) : ukesforbruk: 67 kr, årsforbruk: 3480 kr.
 • Mat i farta (fra kiosk, bensinstasjon eller lignende) : ukesforbruk: 84 kr, årsforbruk: 4366 kr.
 • Tobakksprodukter (inkludert snus) : ukesforbruk: 318 kr, årsforbruk: 16.552 kr.
 • Øl/vin på utested: ukesforbruk: 167 kr, årsforbruk: 8702 kr.
 • Aviser (ikke abonnement) : ukesforbruk: 45 kr, årsforbruk: 2320 kr.
 • Blader (ikke abonnement) : ukesforbruk: 50 kr, årsforbruk: 2508 kr.
 • Taxi: ukesforbruk: 45 kr, årsforbruk: 7920 kr.

(Kilde: Undersøkelse utført av TNS Gallup for Nordea i oktober-november 2012. Totalt 1010 respondenter i alderen 18-65 år deltok.)

Kom deg på bena igjen

Magne Gundersen i Sparebank 1:

 • Lag en plan for nedbetaling, enten gjennom et skippertak og bli kvitt forbruksgjelden raskt. Eller en litt mer langsiktig plan med faste beløp som går til betaling av gjeld.
 • Endre innstillingen din til penger og forbruk. Dette er ofte det mest krevende. Du må prioritere annerledes og være tøff mot deg selv. Du må si nei der du før sa ja. Og planlegge innkjøpene der du før handlet på impuls.

Silje Sandmæl i DNB:

 • Lån som bil, bolig og studielån bør føres opp i et excelark, men her følger du de rentene og nedbetalingsavtalen som er avtalt. Du kan eventuelt prøve å få avdragsfrihet på boliglånet, renteutsettelse på studielånet og forlenget billånet. Dette er de lånene som har lavest rente så det beste er om du får betalt mest mulig ned på inkassogjelden først.
 • Vær også oppmerksom på at statlige krav har første prioritet, eksempler som NRK-lisens, bøter, skyldig skatt og moms. Det kan derfor være greit å høre hvilken avtale de blir med på før du sender ut forslaget ditt til alle kreditorene.
 • Skriv et felles brev til kreditorene dine hvor du begrunner hvorfor du har havnet i betalingsproblemer, samt forslaget ditt til løsning, legg ved budsjett og excelarket med oversikt over kreditorene dine.
 • Hvis du ser at inkassogjelden din vil ta mer enn 5 år å nedbetale, kan du høre om du kan få betale ned rentefritt, eller få ettergitt noe gjeld. Får du det, men det vil ta deg mer enn 8 år å nedbetale ville jeg kontaktet namsmannen for å høre om du kan få en offentlig gjeldsordning.
 • Å sette opp et budsjett er et godt verktøy for å skrelle bort unødig forbruk og sørge for at man ikke bruker over evne. Det kan enkelt gjøres i nettbanken din. De fleste banker har nå automatiserte budsjettmodeller som sortere transaksjonene dine i poster.


Les også:

Spar en månedslønn

Slik klarer du deg på halve lønna

Begynn pensjonssparingen nå

Derfor bør dere ha samboerkontrakt

Test deg selv: Har du kontroll på økonomien?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet og to andre nettsteder stengt: – Svært alvorlig18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35 Italiensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 NASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten
Siste nytt
19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17NorgeDagbladet og to andre nettsteder stengt: – Svært alvorlig18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35ReiseItaliensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02VerdenNASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus