PCen som lar foreldrene overvåke barna

FORELDRESTYRT: Denne PCen til barn lar foreldrene ha full kontroll. Foto: Produsenten
FORELDRESTYRT: Denne PCen til barn lar foreldrene ha full kontroll. Foto: Produsenten

Ved hjelp av smarttelefon kan foreldre overvåke barnas aktivitet på denne PCen i sanntid. Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Selskapet ZeroDesktop har lansert en mini-PC som skal appellere til foreldre som vil gi barn en «trygg» PC-hverdag. Maskinen,«MiiPC», er en kompakt Android-PC som kjører en modifisert utgave av operativsystemet Jelly Bean 4.2.

Operativsystemet er optimalisert for bruk med tastatur og mus, slik at brukeropplevelsen tilsvarer det man får med en vanlig PC. ZeroDesktop har imidlertid utviklet en egen, gratis applikasjon som gir foreldre mulighet til å fjernstyre PC-aktiviteten til barna ved hjelp av smarttelefon.

Slik kan foreldre blant annet stille inn antallet minutter barna får lov til å drive med hver enkelt aktivitet. Man kan dessuten overvåke aktiviteten i sanntid, ha full oversikt over all programvare som er installert, samt tilgang til å deaktivere enkeltprogrammer.

Les også: Denne lar deg trene mens du jobber

Ny Windows

En tidlig versjon av Microsofts neste operativsystem, kjent som Windows Blue, skal være lekket på det polske nettforumet «Winforum».

De første bildene viser at operativsystemet får en overhaling som vil merkes: Innholdsflisene blir mindre, startskjermen får en egen skrivebordsmodus, og en rekke nye funksjoner skal gjøre systemet mer berøringsvennlig.

Nye Windows får også en haug med småforbedringer, som ny kalkulator, opptaksfunksjon, deling av bilder og mye mer. Det er forventet at Windows Blue vil bli tilgjengelig som en åpen betalingsløsning før sommeren.

Spotify ser på video

Den populære strømmetjenesten for musikk, Spotify, vurderer nå å satse på strømming av video. Det hevder det New York-baserte «Business Insider», som har snakket med to kilder som skal ha kjennskap til planene.

Om dette stemmer, kan Spotify, med sin kjente merkevare og flere titalls millioner brukere verden over, gå rett i strupen på giganter som Netflix og HBO. Spotify har på forespørsel ikke ønsket å kommentere påstandene ovenfor Business Insider.

Les også: Denne PCen kan du kjøre over med en bil

Mobil betalingsløsning

Forbrukerombudet har lenge jobbet med å få mobilselskaper til å skille mellom abonnementskostnader og mobile betalingstjenester, som innholdstjenester eller parkering.

Nå vil operatørene opprette et fellesselskap som skal ivareta forbrukernes rettigheter på en ryddigere måte i forbindelse med mobile betalingstjenester.

– Jeg er glad for at vi nå får på plass ulike avtaler for de ulike måtene å bruke telefonen på. Dette synliggjør at mobilen er et betalingsinstrument på lik linje med kort, og forbrukerne blir sikret de rettighetene de har krav på når de betaler via mobilen, sier forbrukerombud Gry Nergård i en pressemelding.

Kamera kan hackes

Det blir stadig lettere å dele bilder eller styre kameraer trådløst. Flere digitalkameraer har innebygd Wi-Fi, og det er også mulig å bruke eksterne enheter og SD-kort med trådløs sender. Det produsentene foreløpig ikke har utviklet tilstrekkelig, er sikkerheten til disse funksjonalitetene.

Sikkerhetsforskerne Daniel Mende og Pascal Turbing ved den tyske forskningsgruppen ERNW har funnet ut at de trådløse mulighetene har mange sikkerhetshull, og at de slett ikke er vanskelige å hacke.

Kameraene kan bli gjort om til overvåkingsenheter som sender bilder, video og annen tilgjengelig informasjon til hackerne.

(Kilde: Tek.no)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus