Vis mobilvett i påsken

Ikke stol på at du kan bruke mobilen som vanlig i kaldt vær på fjellet, råder fagdirektør Petter Ravne Bugten hos Forbrukerombudet.
Ikke stol på at du kan bruke mobilen som vanlig i kaldt vær på fjellet, råder fagdirektør Petter Ravne Bugten hos Forbrukerombudet.

Visste du at mobiltelefonen oppfører seg annerledes i kulda på fjellet? Her er flere mobiltips til ferieturen.

Påskeferien er rett rundt hjørnet. Skal du på fjelltur bør du merke deg at dårlig dekning og kulde kan gjøre at batteriet tappes fortere enn vanlig.

Derfor kan du ikke stole på at du kan bruke den som vanlig, råder fagdirektør Petter Ravne Bugten hos Forbrukerombudet.

– Forbered deg til skituren som du ville gjort dersom du ikke hadde med mobilen, sier han i en pressemelding.

Les også: - Ditt problem om du svindles på mobil

Han har også råd til dem som skal utenlands i ferien.

Sjekk priser før du drar og undersøk om din operatør har en maksgrense for datatrafikk. Fordi det er dyrere å bruke telefonen i utlandet, bør du legge igjen det vanlige bruksmønsteret ditt hjemme:

– Hvis forbrukeren ikke er oppmerksom, kan mobiltelefonen sørge for en dyr overraskelse når utenlandsturen er over, sier Bugten.

Les også: Dette har du krav på ved reklamasjon

Før du drar, bør du også sjekke hvordan du kan få sperret telefonen, hvis den skulle forsvinne mens du er på tur.

Husk at du bør lagre nummeret til sperretjenesten et annet sikkert sted enn på selve telefonen - ellers er det jo borte når du trenger det, råder han.

På samme sted bør du også lagre både PIN-kode og PUK-kode. Når du skal fly må du skru av telefonen, og hvis du gjør dette sjelden, kan det hende du ikke husker PIN når den skal skrus på igjen.

– Det kan også være vanskelig å få fatt i en ny kode når du befinner deg langt hjemmefra, sier fagdirektør Bugten i Forbrukerombudet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus