Disse nettbutikkene vil lure deg

PASS PÅ: Kjente merkevarer som Mulberry og Nike er populære lokkemidler blant useriøse aktører på internett. (Montasje: Tuva Moflag)
PASS PÅ: Kjente merkevarer som Mulberry og Nike er populære lokkemidler blant useriøse aktører på internett. (Montasje: Tuva Moflag)

Flere nye nettbutikker på listen over useriøse aktører.

Handler du på nett vil du før eller siden komme over useriøse nettbutikker. Noen tilbyr deg særdeles billige merkevarer som fort viser seg å være kopier, mens andre kun er ute etter å svindle til seg pengene dine.

For å hjelpe folk til å styre unna useriøse aktører har Forbrukerombudet laget en egen liste over nettsteder man bør holde seg unna, og listen blir stadig lenger.

Nå har Forbrukerombudet oppdatert listen med hele 17 nye nettbutikker.

Lokker med UGGs, Nike og Mulberry

DinSide har tidligere tipset om en rekke useriøse nettsteder som annonserer salg av Mulberry-vesker via Facebook . Dette luksusmerket er en gjenganger blant svindlerne, sammen med andre merkevarer. Også flere av nettstedene DinSide omtalte i februar er nå å finne på Forbrukerombudets liste.

- Merkevarer fra Canada Goose, UGG, Mulberry og Nike ser ut til å være de mest populære merkevarene å bruke i svindelen av norske forbrukere. Dersom en populær merkevare er satt ned og selges veldig billig, er det grunn til å tenke seg om to ganger før du bestiller, sier fagdirektør Petter Ravne Bugten hos Forbrukerombudet i en pressemelding.

Se etter relevant info

Skulle du ikke finne en nettbutikk du vurderer å handle fra på Forbrukerombudets liste, bør du likevel sjekke om den er seriøs.

- Vi anbefaler at du sjekker nettbutikken grundig før du handler. Søk på internett etter andres erfaringer med nettbutikken. Da finner du ofte fort ut om butikken er til å stole på, råder fagdirektør Petter Ravne Bugten i Forbrukerombudet.

Dessuten vil alle seriøse nettbutikker oppgi selgers navn, adresse, organisasjonsnummer, e-postadresse og telefonnummer.

Samtidig lønner det seg å benytte kredittkort ved betaling av varen, fordi du da er bedre beskyttet mot svindel.

- Dersom du skulle bli lurt kan du ha rett til å få pengene tilbake fra banken, sier Ravne Bugten.

DinSide har tidligere laget en grundig oversikt over hva du bør se etter for å ikke bli lurt når du handler på nett.

Her kan du lese flere nyttige tips for å unngå falske nettbutikker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus