Så stor at den nærmer seg parodien

DINOSAUR I HAGEN: 201 tommer TV viser igjen i terrenget. Porsches designavdeling har blant annet hatt med noen fingre i spillet. (Foto: C SEED).
DINOSAUR I HAGEN: 201 tommer TV viser igjen i terrenget. Porsches designavdeling har blant annet hatt med noen fingre i spillet. (Foto: C SEED).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik går det når Porsche blander seg inn i TV-produksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En må være laget av stein for ikke å bli imponert av en TV som ser ut som den burde vært festet i taket i en gigantisk idrettshall i USA, men som er ment for millionærenes private hagefester.

Den monumentale konstruksjonen markedsføres som verdens største TV, og med sine 201 tommer og strategiske mål på 4,5 ganger 2,4 meter er LED-skjermen utvilsomt en av de mest vanvittige skjermene som noensinne er laget for hjemmekinokos.

11 kvadratmeter med skjerm ville spist opp betydelig plass i en vanlig stue, for å si det slik.

Les også: LGs super-TV kommer til Norge

Ned i jorda

TV-en behøver heldigvis ikke stå og breie seg når den ikke er i bruk, men det betinger at du finner fram gravemaskinen i forkant av installasjon. Hele konstruksjonen bygges nemlig ned i bakken, slik at alt som er synlig fra overflaten er et lite kumlokk-aktig merke i jorda.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trykker du på utskytningsknappen, et ord som synes riktig her fordi den underjordiske konstruksjonen ser ut som en hemmelig rakettbase på overflaten, tar det bare 40 sekunder før TV-en er klar til bruk.

(Foto: C SEED)(Foto: C SEED)

Produktet er resultatet av et samarbeid mellom hollandske C Seed og Porsches etterhvert svært så travle designavdeling.

Les også: Nå kommer Ikea-TV-ene

Gitt at hele rigget veier utrolige 1,4 tonn er det et imponerende stykke ingeniørarbeid som utfolder seg under og over bakken. TV-en er laget slik at den altså kan brettes ut og brettes sammen, og de sju delene som hviler på den to meter høye foten settes automatisk sammen til én hel skjerm når været tillater noen timer med ute-TV.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksepterer det meste

Systemet leveres blant annet med en omfattende streaming-løsning, der et Windows-basert mediesenter sørger for å sende signalene enten trådløst eller via fiber fra PC-en til TV-en i hagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vil også være mulig å vise signaler fra andre analoge og digitale kilder, inkludert spillkonsoller («Call Of Duty» på 201 tommer?), Blu-ray-spillere og kabel-TV-dekodere.

PÅ BAKKEPLAN: Ut av et ganske beskjedent hull i bakken kommer monster TV-en opp. (Foto: C SEED).PÅ BAKKEPLAN: Ut av et ganske beskjedent hull i bakken kommer monster TV-en opp. (Foto: C SEED).

Fjernkontrollen styrer TV-en via trådløsnettet, og har blant annet innebygget fingeravtrykkgjenkjenning slik at ikke hvem som helst (les: barna til huseierne) kan ta i bruk anlegget.

De tekniske spesifikasjonene er slettes ikke ille. Skjermen består av et LED SMD-panel med 1080-oppløsning, og hvis du liker å telle LED-lys har denne hele 725.760 stykker spredt utover skjermflaten.

Panelet oppgis å ha en levetid på 100.000 timer, og en får også med et heftig lydanlegg på kjøpet, inkludert en subwoofer tre ganger 700 watt, og seks surroundhøyttalere med en effekt på seks ganger 250 watt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: TEST: Stuas nye TV-venn

Prisen er like vanvittig

TV-en kan også roteres inntil 135 grader for optimal fleksibilitet i utemiljø, og er utstyrt med nok inn- og utganger til å glede selv den mest nerdete TV-entusiasten.

Prisen har vi spart til slutt, og det er først og fremst for å unngå at leseren må finne fram luktesaltet i begynnelsen av artikkelen.

Britiske Daily Mail sammenliknet prisen med fire Porsche 911, og selv om det er en sammenlikning som ikke fungerer i Norge på grunn av norsk avgiftspolitikk, er prisen vanvittig: Du må ut med 414.000 britiske pund, eller rundt 3.7 millioner norske kroner.

Du kan se TV-en i aksjon i denne videoen. Ikke bry deg om at menneskene i videoen ser ut som de er verdens lykkeligste kjærestepar: