Oppskrift på waldorfsalatWaldorfsalat lager du slik

WALDORFSALAT: Det er moro å lage waldorfsalat skikkelig godt. © Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Inkognito
WALDORFSALAT: Det er moro å lage waldorfsalat skikkelig godt. © Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Inkognito
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her finner du oppskriften waldorfsalat!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Waldorfsalat er i prinsippet veldig enkelt: Lag dressingen av majones, pisket fløte, sitron og sukker og bland inn valnøtter og oppkuttede grønnsaker. Oppskriften finner du nedenfor.

Waldorfsalat er vanlig å servere på koldtbord ved juletider og brukes mest til kylling og kaldt kjøtt.

Les også: – Dette er de heteste mattrendene

Waldorfsalaten så dagens lys første gang i 1896. Det hendte på et hotellkjøkken i New York, nærmere bestemt i Waldorf. (Hotellet ble senere kjent som Waldorf-Astoria).

På kjøkkenet var den legendariske Oscar Tschirky. Det er for øvring han som også står bak den etter hvert verdensberømte dressingen Thousand Island. Den smakte sikkert bedre enn fabrikkvarianten som alle, enten de vil eller ikke, har stiftet bekjentskap med.

Les også: Tro det eller ei - ribba kan forsvinne i jula

Les også: Her er de 7 gode slagene

Her er oppskriften på Oscars waldorfsalat! Print den gjerne ut ta med til kjøkkenbenken.

¨