Meny

Interiør: Tegninger på alle veggene

Leiligheten er dekket av tegninger og tekst

DEKKET AV TEGNINGER: Planen var å dekorere soverommet sitt, resultatet ble skriblerier på hver eneste hvite flekk i leiligheten. De grafiske dekorasjonene gir leiligheten særpreg og personlighet. © FOTO: Bek Anderson
Designeren skulle egentlig bare dekorere sitt eget rom, men hun klarte ikke å la pennen ligge og tegnet like gjerne på alt i hele leiligheten.

Den kreative beboeren og kunstneren bak veggdekoren er illustratøren Shantell Martin . Med base i Brooklyn, New York er hun en multikunstner som jobber med både produkter, veggdekor, interiør, videoinstallasjoner og som foredragsholder i tegning. Hun bobler over av inspirasjon og kreativitet og hun tegner på alt hun kommer over.

Gikk bananas med blyanten

Leiligheten, som er overetasjen i et tre etasjes hus, består av et soverom, et bad, vaskerom, kontor og oppholdsrom. Alle rommene er dekorert med finurlige skisser og illustrasjoner. Selv tak og møbler har fått grafisk dekor.

Martin leier leiligheten av et ektepar, som selv bor i de to andre etasjene.

- Jeg begynte å tegne på veggene da jeg flyttet inn, og holdt på i ett år, forteller Martin til bonytt.no. Jeg lovet egentlig eierne av huset at jeg skulle begrense tegningene til soverommet mitt, men jeg ble nok litt revet med, forteller hun til Bonytt.no.

Skisser

FØR OG ETTER: Slik så leiligheten ut før Shantell Martin gikk løs med blyanten sin. © FOTO: Trevor Tondro

Leilighet med skisser

IVRIG KUNSTNER: Kunstneren skulle egentlig bare dekorere soverommet sitt, men hun ble revet med og tegnet like gjerne på alle veggene i leiligheten. © FOTO: Bek Anderson

Leilighet med skisser

GOD MORGEN: Her våkner Shantell Martin til artige tegninger og funderende spørsmål som hun kan gruble over i løpet av dagen. © FOTO: Trevor Tondro

Leilighet med skisser

INGEN HVITE VEGGER: Ingen vegger er frie fra skissene til beboeren. © FOTO: Trevor Tondro

Leilighet med skisser=

TEGNER PÅ ALT: Kunstneren sier selv at hun tegner på alle hvite flater og objekter. Her har sengen blitt utsmykket med tegninger. © FOTO: Bek Anderson

Tegner på alt

Martin klarer sjelden å la blyanten ligge stille, og får hun sjansen tegner hun på alt rundt seg.

- Som kunstner tegner jeg på alt, og særlig på hvite vegger og objekter, forklarer den tegneglade jenta. Ofte maler jeg også ting hvite, for så å kunne tegne på dem. Da jeg flyttet inn i leiligheten og skulle sove i et rom med kritthvite vegger klarte jeg ikke å styre meg. Jeg måtte bare tegne på dem.

Påminnelser

I begynnelsen var det ingen dype tanker bak skissene. Det var bare lysten til å tegne som drev kunstneren.

- Men da tegningene ble ferdige oppdaget jeg at de er fulle av små spørsmål jeg stadig stiller meg selv, de ulike tankene jeg har om verden, tegninger av byen og ulike ord og uttrykk til påminnelse. Nå er tegningene det første jeg ser når jeg våkner hver morgen, og de minner meg på hvem jeg er og hva jeg elsker å gjøre.

Leilighet med skisser=

VISDOMSORD: Veggene er fulle av små ord og spørsmål som kunstneren undrer seg over. © FOTO: Trevor Tondro

Leilighet Leilighet med skisser=

VEGGDEKOR: De grafiske elementene gir leiligheten et helt spesielt uttrykk. © FOTO: Trevor Tondro

Leilighet med skisser

TEGNEGLAD: Det var lysten til å tegne som drev kunstneren. Det var først da hun ble ferdig at hun oppdaget hva hun hadde tegnet. © FOTO: Trevor Tondro

Leilighet med skisser=

KREATIV UTFOLDELSE: Til og med vaskerommet ble et tegnebrett for kunstneren. © FOTO: Trevor Tondro

WHO ARE YOU?

Flere av de små setningene og spørsmålene artisten har pyntet veggene med er av filosofisk karakter.

- På baksiden av døren har jeg repetert spørsmålet "WHO ARE YOU"? Når jeg forlater rommet mitt hver dag, og ser de små lappene, grunner jeg over dette. Hvem er jeg og hvem vil jeg være, undrer Martin.

Med unntak av litt eksperimentering på vaskerommet er tegningene forholdsvis konsekvente. Men Martin tegner ikke bare på veggene.

- Jeg tegner på alt, understreker hun. Sykkelen min, skjorten min, telefonen min og shortsen min.

Leilighet med skisser

HVEM ER DU: Hver dag møter beboeren dette spørsmålet, som en påminnelse om hvem hun er og vil være. © FOTO: Trevor Tondro

Leilighet med skisser

KREATIV ARBEIDSPLASS: Martin gjør en del av arbeidet sitt hjemmefra og har derfor et kreativt hjemmekontor. Det hvite skrivebordet er heller ikke fritt for skriblerier. © FOTO: Bek Anderson

Leilighet med skisser=

KREATIV SJEL: - Jeg tegner på alt som er hvitt, uttaler Shantell Martin. © FOTO: Bek Anderson


Les også:

Smarte triks for deg som bor alene

Denne familien bor i trappen

Våg å være dristig med farger i store rom

Her er markene som herjer i barnet ditt

Populært