Meny

Nå kan du få mobil med pepperspray

Mannen bak ideen til dette iPhone-dekselet ville beskytte datteren sin mot overfall. Foto: Produsenten

Et nytt deksel til iPhone har en pepperspraybeholder innebygd. Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Du er på vei hjem om kvelden, mens du går og tekster på smarttelefonen din. Plutselig kommer det en kjeltring. Hva gjør du? Fyrer løs med pepperspray, selvsagt!

Scott McPherson fikk ideen da han ikke ville la datteren gå uten beskyttelse mot overfall. Løsningen ble et iPhone-deksel med en innebygd pepperspraybeholder. For er det én ting ungdommer sjelden glemmer, så er det smarttelefonen sin.

Du dytter enkelt og greit en medfølgende beholder med øyefiendtlig væske ned i dekselet. Skal du være så uheldig å bli overfalt, peker du baksiden av telefonen mot forbryterens ansikt, og trykker på en knapp på toppen av beholderen for å sende av gårde sprayen.

Spraytect-dekselet er tilgjengelig for 40 dollar. Du får med en pepperspraybeholder og en øvelsesbeholder. Refill-beholdere koster deretter 18 dollar. Dekselet fungerer bare med iPhone 4/4S foreløpig. (Tek.no)

Les også: Her er kassett-pod'en

Fotograferer livet ditt

Svenske Memoto introduserer et kamera som gir deg fotografisk hukommelse – i hvert fall digitalt og stykkevis. Det er litt større enn et frimerke, kan enkelt festes på klærne, og tar et 5-megapikselbilde hvert 30. sekund. Kameraet har geotagging og lades og tømmes via en micro-USB-port.

Finansieringen er en historie i seg selv: Prosjektet ble 23. oktober lagt ut på Kickstarter.com, et nettsted for kronerulling. Produsentene satte $50,000 som mål for innsamlingen, og hadde satt sluttdato til 30. november.

Allerede etter fem timer var målet på $50,000 nådd, men innsamlingen fortsetter. Produsentene lover å bruke de ekstra midlene på å forbedre prototypen. Veiledende pris er foreløpig £279, eller rett over 1600 kr. Trolig i ordinært salg fra mars 2013. (Tek.no)

Gyngende high tech

Foto: ProdusentenFoto: Produsenten

iRock fra sveitsiske Micasa Lab er tradisjonelt utseende en gyngestol med dokkingstasjon for iPad og innebygde høyttalere. Noe av genistreken ved iRock er at brukeren genererer elektrisitet ved å gynge fram og tilbake. Bak på ett av beina er det festet en generator, som samler inn bevegelsesenergi fra gyngingen som sendes til et innebygd batteri. Dette gir strøm til høyttalerne og den tilknyttede iPaden. Ifølge Micasa Lab tilsvarer én time med gynging cirka 35 prosent av batterikapasiteten på en iPad. Stolen kommer i fem farger. Prisen blir rundt 9600 kroner, så det er bare å begynne å spare til pensjonstilværelsen! Stolen skal komme på markedet i slutten av 2013. (Tek.no)

Les også: Disse ørepluggene skal redde hørselen din

Smart penn

Sky Wi-Fi Smartpen fra Livescribe overfører det du skriver, tegner og sier til nettskyen, slik at du dermed kan sjekke notatene dine på PC-en, nettbrettet eller mobilen. Pennen ser ut som en vanlig (og tykkfallen) penn, men den husker alt du skriver på papiret, og hva du sier mens du holder på. Den kan til og med spille av opptakslyden fra en spesifikk periode når du peker borti et tilknyttet område på arket. Smartpennen lades opp via Micro USB og kan romme opptil 800 timer med lyd. Den sender alt innhold trådløst til en nettskybasert konto hos noteringstjenesten Evernote. Dette forutsetter selvsagt at du har opprettet en konto. (Tek.no)

Angrip vennene dine!

iStrike Shuttle slipper baller i hodene på dine utvalgte ofre. Helikopteret kan nå en høyde på opptil ni meter, og holder seg i luften på et fullt batteri i cirka åtte minutter. Du styrer helikopteret med en app på mobilen. iStrike Shuttle skal etter planen også få et kamera som kan strømme video, og en klo for å plukke opp ting. I tillegg er det planer om et slags meldingssystem, hvor ping-pong-ballen åpner seg for å vise en beskjed. Det djevelske minihelikopteret er ment for iPhone og iPad inntil videre, men en Android-kompatibel app skal også være på vei i framtiden.

Selskapet bak maskinen heter Dream Cheeky, og de jobber fortsatt med finansieringen på kickstarter.com. (Tek.no)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært