Smarte triks for deg som bor alene

KOMMER TIL: Når du bor alene kan det være greit med enkle løsninger. Har du for eksempel problemer med å smøre deg selv på ryggen? Da kan løsningen rett og slett være en malekost. Illustrasjonsfoto: thinkstockphotos
KOMMER TIL: Når du bor alene kan det være greit med enkle løsninger. Har du for eksempel problemer med å smøre deg selv på ryggen? Da kan løsningen rett og slett være en malekost. Illustrasjonsfoto: thinkstockphotos

Flere og flere velger å bo alene. Det som tidligere var et sosialt stigma, er nå blitt en trend. Her får du smarte (og morsomme) råd for en hektisk alenetilværelse.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå er det nå 2,2 millioner privathusholdninger i Norge. Selv om det er mest vanlig å bo i en husholdning med to personer , er det også svært mange som bor alene. Andelen som bor alene har økt gradvis over tid. Mens fire prosent bodde alene i 1960, var andelen nærmere 20 prosent i 2011.

Det er mest vanlig å bo alene i sentrale bykommuner, i utkantkommunene i innlandet i Sør-Norge, samt i Nord-Norge. Høyest andel aleneboende finner vi i Oslo hvor 28 prosent bor alene.

Smarte tips for single

Og selv om det kanskje er trendy som aldri før å bo alene, er det også en rekke gjøremål som kompliseres ved singeltilværelsen.

Nedenfor får du flere smarte tips, hentet fra nettstedet Buzzfeed, som kan hjelpe deg på veien til en lettere hverdag som aleneboer.

1. Oppbevar vinrestene i et syltetøyglass

Pass på at glasset er fylt til randen, slik at det ikke kommer luft til. Oppbevarer du den slik i kjøleskapet, vil den holde seg god en ukes tid. Men selvsagt, ingen dømmer deg om du er en av de som heller foretrekker å drikke opp hele flasken med en gang.

Rune Netland fra Vinmonopolets kundesenter forteller at de ikke har vært borti denne løsningen tidligere, men at jo mindre luft som kommer til etter at en vin er åpnet, jo lenger vil den holde seg.

– Jeg kan også legge til at om vinen settes kaldt (gjerne i kjøleskap), så er dette også med på å forlenge tiden vinen holder seg frisk og tiltalende.

2. Unngå «død» brus

Hold en halvfull brusflaske frisk og full av kullsyre ved å riste den før du setter den inn i kjøleskapet igjen. På denne måten vil den holde seg som ny i flere uker.

Laboratory Supervisor i Coca Cola Enterprises Norge AS, Bent Ferenc Majercsik, er midlertidig litt skeptisk til at dette vil fungere i praksis.

– Jeg vil tro at denne påstanden ikke er tilfelle. Kullsyrenivået taper seg over tid uansett om flasken er ristet eller ikke etter korken er tilskrudd, opplyser han til Bonytt.no.

brusflaske flaske med brusSMART TRIKS: De fleste foretrekker nok at brusen har kullsyren inntakt. Hvis du rister flasken før du setter den inn i kjøleskapet igjen, oppnår du nettopp dette. Illustrasjonsfoto: Thinkstockphotos

3. Malerull for vanskelige steder

Bruk en mini-malerull for å smøre inn ryggen din med lotion eller solkrem. Lurt, ikke sant?

dame i sengen alene i sengenALENE OG FORNØYD: Mange trives riktignok med å våkne opp alene i sengen. Men det kan uansett være greit å vite om en del smarte triks- for en litt enklere hverdag. Illustrasjonsfoto: Thinkstockphotos

4. Teip til å feste armbånd

Å feste et armbånd på sitt eget håndledd kan være vanskelig - ja, til tider umulig. Men løsningen er faktisk veldig enkel; bruk en teipbit til å feste armbåndet til håndleddet ditt. På denne måten vil nemlig armbåndet sitte fast slik at du enkelt kan få igjen låsen.

5. Fuktig papir over restene

Bor du alene er sjansen også stor for at du ikke bestandig klarer å spise opp middagen- og sikkert både nå og da må ty til mikrobølgeovnen. Da har du vel også opplevd at ris og pastaen blir hard og tørr.

Fortvil ikke, alt du trenger å gjøre for å bevare saftigheten er å dekke maten med et fuktig tørkepapir når du har den i mikrobølgeovnen.

6. Skift sengetøy i en fei

Lær deg trikset for hvor enkelt og raskt det faktisk er mulig å ta på nytt dynetrekk.

7. Pannekakerøre på ketchupflaske

Og du kan med fordel fylle opp hele flasken, for røren vil nemlig holde seg god flere dager i kjøleskapet. Enkelt, kjapt og ikke minst godt.

8. Tannkrem for perfekt hengte bilder

Ha en «dæsj» tannkrem på baksiden av bildet- der du ønsker at spikerne skal være. Når du har funnet det perfekte stedet å henge bildene dine, press bildet mot veggen så tannkremen etterlater et merke. Da er det bare å hamre inn en spiker på dette merke. Denne teknikken er super å bruke, både når det kommer til å henge bilder på en rett rekke, eller som en collage.

Over 850.000 single i Norge

Ifølge daglig leder i interesseorganisasjonen SingelSammen, Live Lepperød, finnes det i dag over 850.000 single i Norge.

– Vi jobber for å bedre forholdene for single økonomisk, politisk, holdningsmessig og sosialt. Blant annet har vi akkurat startet en underskriftskampanje for gjennomføring av en Stortingsmelding om single, som skal kartlegge og foreslå tiltak for å gjøre tilværelsen lettere for single.

– Vi har også vår egen nettavis Singelnett, hvor vi jevnlig legger ut tips og råd for single. Her kan du blant annet få økonomitips for single , og lære hvordan du innreder små boliger på en smart måte.

Les også:

På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i Inspirasjonsguiden

Du vasker vel ikke undertøyet på 40 grader?

Stor guide til flekkfjerning

Triksene som fjerner gammel tapet

Saken er opprinnelig skrevet for Bonytt og publisert på klikk.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden