Slanking og vektkontroll:

Slik slankes en mann

DIETT: Mange menn må ha hjelp for å slanke seg. Kodeordet er kjærlighet. Illustrasjonsfoto: Thinkstockphotos.com
DIETT: Mange menn må ha hjelp for å slanke seg. Kodeordet er kjærlighet. Illustrasjonsfoto: Thinkstockphotos.com

Her er rådene som virker.

Er du overvektig?

* BMI (Body Mass Index) er et mål på overvekt, der man deler vekt på høyde ganger høyde. For eksempel slik: 70 kilo/(1,80x1,80)= 21,6. (NB! Målet skiller ikke mellom fett – og muskelmasse).

BMI-kalkulatoren regner ut om du er overvektig.

- Overvekt blir av Verdens helseorganisasjon gradert med disse BMI-verdiene:

  • Noe overvektig: 25–26,9
  • Overvekt: 27–29,9
  • Fedme: 30 og høyere

* Andelen overvektige nordmenn har økt med sju prosent fra 1998 til 2008.

* Fire av ti nordmenn kan defineres som overvektige, når man regner overvekt fra kroppsmasseindeks (BMI) på 25 og oppover.

* En av ti nordmenn har fedme, mens en femtedel av befolkningen er «noe overvektig» (begge kjønn).

(Kilder: Statistisk sentralbyrå, Levekårsundersøkelsen 2008. Helse, omsorg og sosial kontakt)


Har smukkasen endt opp som en tjukkas?

Den klassiske situasjonen er gjerne at du, partneren, selv har et par kilo for mye som irriterer. Han derimot, mener det er viktig å slappe av, kose seg og nyte bordets gleder.

At T-skjortene hans stadig kryper oppover, tross større størrelser, eller at legen har påvist høyt blodtrykk og kolesterol, er da ikke så mye å bekymre seg for.

En av tre

Statistisk sett er det en viss fare for at vi ender opp med en overvektig partner, viser levekårsundersøkelsene til Statistisk sentralbyrå (SSB).

Nesten hver tredje voksne mann i Norge er overvektig, ifølge seniorrådgiver Arne Jensen ved SSB.

Også kvinner sliter med overvekt – nesten én av fem kvinner er overvektig.

Men andelen overvektige øker sterkest blant menn. Hva kan du gjøre for å hindre at fedmeepidemien blir et varig problem i ditt parforhold?

«Du hjelper ham ikke ned i vekt med spydigheter»

Det er ikke konas jobb å slanke mannen, ifølge Bedre Helses samlivsekspert Gunvor Ek.

Hun råder alle til å gå varsomt fram overfor en mann som trenger å slanke seg.

– Det første man bør tenke litt gjennom er: Hvem eier problemet med hans overvekt? Jeg mener problemet først og fremst er hans, og ikke partnerens. Neste spørsmål blir da om han ønsker å gjøre noe med overvekten sin selv.

BildeEKSPERTENE: F.v. master i ernæring Terese Glemmingen Arnesen, samlivsekspert Gunvor Ek, ernæringsfysiolog Gunn-Helene Arsky og professor dr. med. Eivind Meland. Foto: HM Foto/David Jahanlu/Høgskolen i Akershus/privat

– At han er villig til å snakke om problemet, er selvsagt det beste. Da kan hun signalisere at hun kan støtte og hjelpe ham underveis, dersom han ønsker det. En felles omlegging av kostholdet, eller det å tilby seg å være treningskamerat, kan for eksempel være til stor hjelp. Det som derimot ikke er til hjelp, er å meske seg med godsaker selv, eller enda verre slenge med leppa, påpeker Ek.

Hvordan har du det?

– Selv om du synes han veier for mye, kan du ikke tvinge ham til å slanke seg, sier hun.

Man hjelper ikke en mann ned i vekt med spydige kommentarer som både vil virke sårende og direkte krenkende.

– Finn heller ut hva han selv tenker om sin egen situasjon og livet generelt. Hvordan er det på jobb og i samlivet? Hvilke bekymringer har han? Og hvordan står det til med selvfølelsen hans for tiden? Er han lei seg over de ekstra kiloene? Jeg tror dette er den eneste veien å gå for å kunne oppmuntre ham til å selv ta ansvar for helsen sin.

«Menn som slanker seg av sur plikt, har dårlige odds»

Stadige krav om en tynnere kropp, gjør oss bare mer feite og ulykkelige.

Det mener professor dr.med. Eivind Meland.

Han er tilknyttet Institutt for samfunnsmedisinske fag, Allmennmedisin, Universitetet i Bergen og har blant annet forsket på motivasjon og livsstilsendringer.

– Enkelte menn kan trenge et lite spark bak for å gå ned i vekt av helsemessige årsaker, men kona kan ikke stå der og sparke i årevis, sier han.

– Mange ektefeller bruker dessverre mye energi på å forsøke å endre partneren. Med dagens voldsomme kroppsfokusering utvikles mye kroppsmisnøye, fordi alt handler om kroppens utseende og ikke funksjon. Dette blir man hverken tynnere, sunnere eller mer motivert til å gå ned i vekt av, advarer Meland.

Indre motivasjon

Han understreker at en livsstilsendring krever indre motivasjon, der særlig tre faktorer må være på plass.

– Du må oppleve selvbestemmelse, følelse av mestring og du må ha gode relasjoner til mennesker rundt deg, sier han og fortsetter:

– Menn som får høre av kona si at «Jeg er glad i deg uansett» vil faktisk ha bedre odds for å lykkes, enn menn som slanker seg av sur plikt fordi kona er forbanna. Ytre krav og dårlig samvittighet gir ikke varig motivasjon, sier Meland.

«Solidaritet må til»

Også partneren bør legge om kostholdet når mannen skal ned i vekt, mener ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky.

– Solidaritet må til, og en kostomlegging bør gjelde for begge to. Hvis kona har hovedansvar for handling og matlaging, er mye gjort ved å bytte helfete matvarer med lettere varianter: Lettere gulost, magrere drikkemelk og magrere kjøtt, sier hun.

Velg damping, ovnsbaking og koking fremfor steking i fett. Man blir ikke mindre mett, men kaloriene blir færre.

– Som partner bør man også stille solidarisk opp om den fysiske aktiviteten. Ikke send ham ut alene og forvent resultater. Gå turer sammen og meld dere inn på treningsstudio sammen.

Pondus og mannepupper

Arsky tror en del menn ser på pondus som mandig og positivt.

Pupper derimot er ikke spesielt mandig, men løsningen er ikke å påpeke puppene. Han ser dem nok selv og skulle ønske de ikke var så fremtredende.

Det samme gjelder lenger nede på kroppen.

Hvis det er år og dag siden han så sin egen penis på grunn av for mye fett, så er han nok veldig klar over dette selv.

– Ta ikke opp temaet med ham, med mindre han selv gjør det. Da kan du også være ærlig og si at «Ja, det hadde gjort seg med en litt strammere kropp». Utsiden av kroppen sier en del om hvordan det står til på innsiden også. Og her er kanskje det viktigste argumentet som kona kan bruke, nemlig den indre helsen, påpeker Bedre Helses ernæringsfysiolog.

Alle kan klare litt

Muligheten til å kunne leke med barn og barnebarn - eller partnerens ønske om et langt liv sammen, er budskap som kan treffe noe i ham som motiverer til livsstilsomlegging. En motivasjon som må komme fra mannen selv.

– Mas, klaging eller erting ender ofte med halvhjertede forsøk og tilbakefall. Han må selv se gevinsten av en omlegging. Gulroten er at alle kan endre noe til å bli litt bedre, sier hun.

– Men målet må være realistisk. Vi skal ikke nødvendigvis ned til matchvekten som 18-åring eller oppnå sixpack, men vi kan for eksempel ha som mål å få en fem–ti prosent vektnedgang i løpet av ett år. Det står det respekt av, og det er oppnåelig. Ikke minst er det uvurderlig for kroppens indre helse, både når det gjelder diabetes, hjertesykdom, kreft, slitasjegikt, podagra og potensproblemer.

Slanker seg på egne premisser

Menn som går på kurs for å bli kvitt magen, vil gjøre det på sin måte. De vil ha konkurranse, humor og minst mulig «føleri» rundt egen overvekt.

Dette kommer fram i en kvalitativ studie av menns erfaring med slankekurs, som Terese Glemmingen Arnesen gjorde i forbindelse med sin mastergrad i mat, ernæring og helse ved Høgskolen i Akershus i fjor.

Færre arenaer

I masteroppgaven med navnet «Grete Roede-kurs, liksom. Hallo? Kjerring?!» har ni menn i alderen 32–65 år delt sine tanker om det å være overvektig. Dette er nemlig noe som kan oppleves annerledes for menn enn for kvinner, ifølge Arnesen.

Menn har for eksempel færre arenaer enn kvinner hvor det er normalt å snakke om dietter og slanking.

«Huff, nå har jeg lagt på meg igjen» er ikke noe selvsagt lunsjtema for mannfolk.

Fakta fremfor følelser

Menn som går på kurs, vil ikke ha noen offerrolle. I stedet for fokus på følelser, har de fokus på konkrete fakta, og de bruker i stor grad humor og selvironi når de snakker om egen vekt og kropp. Dessuten er det en myte at menn må presses av sine partnere til å melde seg på vektkurs, ifølge Arnesen.

– De fleste av mine informanter tok selv initiativ til å melde seg på kurs. Menn har egeninteresse av å lære om mat og kostholdsomlegging, men motivasjonen for å gå ned i vekt er litt avhengig av livssituasjon og alder. Mens de yngste kursdeltagerne var mest opptatt av estetikken rundt det å ha en synlig mage, var de eldste mer opptatt av helsemessige og praktiske spørsmål. At magen var i veien når de leker med barnebarna, var blant de utløsende årsakene til at de bestemte seg for å legge om livsstilen.

=FEDMEEPIDEMI: Nesten hver tredje voksne mann i Norge er overvektig, ifølge SSB. Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Vil konkurrere

I dybdeintervjuene ga flere uttrykk for at denne omleggingen ble mer omfattende enn de hadde trodd den skulle bli.

– De ble overrasket over hvor mye logistikk og planlegging som ligger bak innkjøp og tilbereding av måltider, samtidig som de skulle ha tid til trening, forteller Arnesen.

– Hva gjør menn motiverte til likevel å gjøre den jobben?

– Menn er opptatt av prestasjoner og det å forbedre sine resultater, enten de konkurrerer med seg selv eller med andre. Konkurranse er derfor en suksessfaktor, sammen med samholdet og det sosiale fellesskapet de har på et kurs, sier Arnesen og legger til at menn vanligvis går raskere ned i vekt enn kvinner.

Alkohol en utfordring

På ett område sliter menn likevel mer enn kvinner når de skal ned i vekt, tror Arnesen.

– Det å begrense alkoholinntaket, eller å kutte det helt ut, er vanskelig for mange menn. Når menn er sosiale, tar de seg gjerne en øl eller to, men det går jo ikke når de skal ned i vekt. Her må de i stedet gjøre bevisste valg og ha en konkret strategi for hva de skal drikke og ikke, slik at de fortsatt kan være sosiale. For eksempel kan de drikke annethvert glass med vann og droppe konjakken til kaffen, sier hun.

Ting tar tid

Arnesen mener det er viktig å være forberedt på at en livsstilsendring tar tid, enten man selv skal ned i vekt eller man lever sammen med en som jobber med saken.

– Mitt råd til kona er å gi ham tid og rom. Vektreduksjon handler ikke bare om hva han spiser. Han skal også lære å planlegge, handle inn riktig ingredienser, tilberede maten og spise til riktige tider. Dette er rett og slett mye logistikk på én gang. I denne prosessen er det viktig at partneren ikke er en sabotør.

Sitt ikke og frist ham med mat og drikke han ikke kan ta!

Les også:

Myter om slanking

Derfor gir lite søvn fedme

Slik får du kosten i balanse

Ti tips til et sunnere og slankere kosthold

Les flere saker fra samme kategori

Les flere nyheter

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:38 Algerie får hjelp av Kina til kampen mot koronaviruset02:52 Mann målt til 182 kilometer i timen på E6 i Viken02:25 19 drept i sammenstøt mellom gjenger i Mexico02:23 Brasil uforberedt på koronaepidemien01:32 Trudeau vil ikke straffe USA for å nekte å eksportere masker00:51 Marianne Faithfull er smittet av koronaviruset00:49 Tre biler skadd i brann i Oslo00:40 Leger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud22:59 Mann mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort på E3922:47 300.000 har fått påvist coronavirus i USA22:02 Norge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor21:42 Ung tyrkisk folkemusiker døde i protest mot regjeringen21:28 Barnehager skeptiske til åpning etter påske21:27 Løvinne døde i ulykke i Dyreparken20:28 Norges største drive-in-kino åpner på Tryvann20:14 Svenskene stoler på ekspertene sine i coronakrisen19:48 Premier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell19:47 Person til sykehus etter trafikkulykke i Mysen19:12 Tallet på intensivpasienter faller i Italia19:08 Frp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene18:49 Hjørdis var den første norske nazisten som ble arrestert17:58 630 nye coronadødsfall i New York17:55 Her har de kun tre respiratorer – til fem millioner mennesker17:44 Flere coronapasienter har utviklet nevrologiske symptomer17:37 Oslo-ordføreren: Det ligger an til at 17. mai-toget i hovedstaden blir avlyst17:10 Coronasmittet femåring døde i Storbritannia17:03 Sverige har seks ganger høyere dødstall enn Norge: Opposisjonen raser16:45 Norske forskere har funnet metode for å mangedoble antall virustester16:37 Liverpool permitterer ansatte15:49 Mann mistet livet etter ulykke i Randaberg15:09 Danske leger undersøker om legemiddel mot halsbrann kan virke mot covid-1914:51 40 nye coronadødsfall i Sverige14:25 Forskere slår alarm: – Ingen tvil om at viruset spres i luften14:17 Mannskapet på hangarskip hyllet kapteinen som fikk sparken13:38 Konkursfrykt i tysk fotball: Klubber på stupet allerede13:33 Vedum ber regjeringen vurdere å la smittefrie kommuner få lette på restriksjonene13:24 Kvinne i Åsnes døde av coronasmitte13:12 Kina hedrer sine coronadøde12:49 Mann prøvde å kjøre på politiet i Rogaland – politiet skjøt mot dekkene12:43 Vindkraftorganisasjon: – I stedet for at de får dagpenger, kan de grave veier12:40 306 coronasmittede innlagt på norske sykehus12:32 Britiske Labour har valgt Keir Starmer til ny leder12:06 Mange coronasmittede har ingen symptomer11:50 Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler11:33 Forsvarer svenske langrennstrenere: – De har fått mye «skitt»11:11 Hemmeligholder ekspertenes coronaråd10:40 Stena Saga kan bli «coronaskip»10:36 Studie: Sex med neandertalerne ga oss gener som bekjemper virus10:34 Spansk festningsby isolerte seg fra omverden – og corona10:32 Hva skjer med 17. mai? Abid Raja har mange ideer!10:08 Sykkelprofil tråkket til i coronakrisen – leverte medisin09:48 Cuba: USA blokkerer coronahjelp09:42 Aftenbladet: Mann ble skutt i magen av politiet09:34 Fortsatt ikke sikkert at København blir EM-vertsby i 202109:19 Sandberg må utsette baråpning: – Ingen grunn for å klage eller sutre09:18 Utbredt coronasmitte på danske pleiehjem08:40 Russens advokat anbefaler ikke massesøksmål etter avlyst treff08:15 Ruud ferdig med hjemmekarantene – ser positivt på situasjonen08:06 Nyter stor tillit: – Helt forbilledlig. Hun er kaptein på skuta Norge07:58 Salget av klær har falt med 80 prosent07:49 Australia ber alle med midlertidig visum forlate landet07:39 Coronasmittede med demens kan bli sperret inne på rommet06:14 Økonominettverk foreslår 19.000 i borgerlønn til alle06:00 Dette skjer i dag05:37 Dette skjedde i natt05:09 Mann til sykehus etter brann i ubebodd bolig i Vestland04:45 5.519 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 31104:04 To medlemmer av Kennedy-familien savnet03:30 Politiet har stoppet flere privatfester i Agder03:03 Utenlandske leger ber regjeringen lempe på autorisasjonskravet02:46 Sverige vil anmelde Frankrike for å stanse forsending av masker02:24 Israel sender hæren til ultraortodoks by01:37 Mann knivstukket i Oslo01:24 Kritikken mot Bolsonaro vokser01:05 Flere tusen operasjoner utsatt landet over00:40 Trump vil hindre eksport av ansiktsmasker00:09 Trump vil trosse munnbind-anbefaling: – Det passer ikke for meg00:07 New Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus00:03 Høyre størst på Klassekampen-måling23:22 New Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus23:18 Regjeringen i Sverige vil ha økt makt22:32 Mann i 50-årene skutt av politiet i Sandnes22:27 Merkel ber tyskerne ta påskeferien hjemme22:26 Solberg: Vi må være innstilt på begrensninger utover våren21:37 Portforbud for alle under 20 år i Tyrkia21:12 Frykter at Kennedy-familien er rammet av ny tragedie21:10 Produsenter frykter legemiddelmangel etter at India ble lukket20:49 Nye coronadødsfall i Ringerike og Lillestrøm20:11 Regjeringen ber om å få bruke kriseloven på tre nye områder19:47 Coronakrisen gjør at vi må tenke på det utenkelige19:35 Oslos helsebyråd ber innbyggerne innstille seg på begrenset bevegelsesfrihet ut året19:13 Island forlenger coronatiltak til mai19:12 Ytterligere 766 coronadødsfall i Italia18:56 Kina kan skjule katastrofe – anslag på opp til 40.000 døde18:48 Influensasesongen over tidligere enn normalt17:56 Löfven: Tusenvis kommer til å dø17:54 Johaug og kjæresten brøt hytteforbudet17:43 Systembolaget øker bemanningen17:42 Påvist coronasmitte ved over halvparten av sykehjemmene i Oslo17:39 – Hvis Covid-19 kan overføres med mygg, vil vi se markant økning i varmen
Siste nytt
03:38VerdenAlgerie får hjelp av Kina til kampen mot koronaviruset02:52NorgeMann målt til 182 kilometer i timen på E6 i Viken02:25Verden19 drept i sammenstøt mellom gjenger i Mexico02:23VerdenBrasil uforberedt på koronaepidemien01:32VerdenTrudeau vil ikke straffe USA for å nekte å eksportere masker00:51VerdenMarianne Faithfull er smittet av koronaviruset00:49NorgeTre biler skadd i brann i Oslo00:40NorgeLeger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud22:59NorgeMann mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort på E3922:47Verden300.000 har fått påvist coronavirus i USA22:02NorgeNorge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor21:42VerdenUng tyrkisk folkemusiker døde i protest mot regjeringen21:28NorgeBarnehager skeptiske til åpning etter påske21:27NorgeLøvinne døde i ulykke i Dyreparken20:28NorgeNorges største drive-in-kino åpner på Tryvann20:14Helse og livsstilSvenskene stoler på ekspertene sine i coronakrisen19:48SportPremier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell19:47NorgePerson til sykehus etter trafikkulykke i Mysen19:12VerdenTallet på intensivpasienter faller i Italia19:08NorgeFrp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene18:49VerdenHjørdis var den første norske nazisten som ble arrestert17:58Verden630 nye coronadødsfall i New York17:55VerdenHer har de kun tre respiratorer – til fem millioner mennesker17:44NorgeFlere coronapasienter har utviklet nevrologiske symptomer17:37NorgeOslo-ordføreren: Det ligger an til at 17. mai-toget i hovedstaden blir avlyst17:10VerdenCoronasmittet femåring døde i Storbritannia17:03Helse og livsstilSverige har seks ganger høyere dødstall enn Norge: Opposisjonen raser16:45NorgeNorske forskere har funnet metode for å mangedoble antall virustester16:37SportLiverpool permitterer ansatte15:49NorgeMann mistet livet etter ulykke i Randaberg15:09VerdenDanske leger undersøker om legemiddel mot halsbrann kan virke mot covid-1914:51Verden40 nye coronadødsfall i Sverige14:25Helse og livsstilForskere slår alarm: – Ingen tvil om at viruset spres i luften14:17VerdenMannskapet på hangarskip hyllet kapteinen som fikk sparken13:38SportKonkursfrykt i tysk fotball: Klubber på stupet allerede13:33PolitikkVedum ber regjeringen vurdere å la smittefrie kommuner få lette på restriksjonene13:24NorgeKvinne i Åsnes døde av coronasmitte13:12VerdenKina hedrer sine coronadøde12:49NorgeMann prøvde å kjøre på politiet i Rogaland – politiet skjøt mot dekkene12:43PolitikkVindkraftorganisasjon: – I stedet for at de får dagpenger, kan de grave veier12:40Norge306 coronasmittede innlagt på norske sykehus12:32PolitikkBritiske Labour har valgt Keir Starmer til ny leder12:06VerdenMange coronasmittede har ingen symptomer11:50VerdenEgeland: Frigi Venezuelas frosne midler11:33SportForsvarer svenske langrennstrenere: – De har fått mye «skitt»11:11NorgeHemmeligholder ekspertenes coronaråd10:40NorgeStena Saga kan bli «coronaskip»10:36VerdenStudie: Sex med neandertalerne ga oss gener som bekjemper virus10:34VerdenSpansk festningsby isolerte seg fra omverden – og corona10:32NorgeHva skjer med 17. mai? Abid Raja har mange ideer!10:08SportSykkelprofil tråkket til i coronakrisen – leverte medisin09:48VerdenCuba: USA blokkerer coronahjelp09:42NorgeAftenbladet: Mann ble skutt i magen av politiet09:34SportFortsatt ikke sikkert at København blir EM-vertsby i 202109:19PengerSandberg må utsette baråpning: – Ingen grunn for å klage eller sutre09:18VerdenUtbredt coronasmitte på danske pleiehjem08:40NorgeRussens advokat anbefaler ikke massesøksmål etter avlyst treff08:15SportRuud ferdig med hjemmekarantene – ser positivt på situasjonen08:06PolitikkNyter stor tillit: – Helt forbilledlig. Hun er kaptein på skuta Norge07:58NorgeSalget av klær har falt med 80 prosent07:49VerdenAustralia ber alle med midlertidig visum forlate landet07:39NorgeCoronasmittede med demens kan bli sperret inne på rommet06:14NorgeØkonominettverk foreslår 19.000 i borgerlønn til alle06:00NorgeDette skjer i dag05:37NorgeDette skjedde i natt05:09NorgeMann til sykehus etter brann i ubebodd bolig i Vestland04:45Norge5.519 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 31104:04VerdenTo medlemmer av Kennedy-familien savnet03:30NorgePolitiet har stoppet flere privatfester i Agder03:03NorgeUtenlandske leger ber regjeringen lempe på autorisasjonskravet02:46VerdenSverige vil anmelde Frankrike for å stanse forsending av masker02:24VerdenIsrael sender hæren til ultraortodoks by01:37NorgeMann knivstukket i Oslo01:24VerdenKritikken mot Bolsonaro vokser01:05NorgeFlere tusen operasjoner utsatt landet over00:40VerdenTrump vil hindre eksport av ansiktsmasker00:09VerdenTrump vil trosse munnbind-anbefaling: – Det passer ikke for meg00:07VerdenNew Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus00:03NorgeHøyre størst på Klassekampen-måling23:22Helse og livsstilNew Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus23:18PolitikkRegjeringen i Sverige vil ha økt makt22:32NorgeMann i 50-årene skutt av politiet i Sandnes22:27Helse og livsstilMerkel ber tyskerne ta påskeferien hjemme22:26Helse og livsstilSolberg: Vi må være innstilt på begrensninger utover våren21:37Helse og livsstilPortforbud for alle under 20 år i Tyrkia21:12VerdenFrykter at Kennedy-familien er rammet av ny tragedie21:10Helse og livsstilProdusenter frykter legemiddelmangel etter at India ble lukket20:49Helse og livsstilNye coronadødsfall i Ringerike og Lillestrøm20:11NorgeRegjeringen ber om å få bruke kriseloven på tre nye områder19:47PengerCoronakrisen gjør at vi må tenke på det utenkelige19:35Helse og livsstilOslos helsebyråd ber innbyggerne innstille seg på begrenset bevegelsesfrihet ut året19:13Helse og livsstilIsland forlenger coronatiltak til mai19:12Helse og livsstilYtterligere 766 coronadødsfall i Italia18:56Helse og livsstilKina kan skjule katastrofe – anslag på opp til 40.000 døde18:48NorgeInfluensasesongen over tidligere enn normalt17:56Helse og livsstilLöfven: Tusenvis kommer til å dø17:54Helse og livsstilJohaug og kjæresten brøt hytteforbudet17:43PengerSystembolaget øker bemanningen17:42Helse og livsstilPåvist coronasmitte ved over halvparten av sykehjemmene i Oslo17:39Norge– Hvis Covid-19 kan overføres med mygg, vil vi se markant økning i varmen