Test av frossenpizza

Her er den sunneste frossenpizzaen

UTVALGET: 18 frossenpizzaer er med i vårt utvalg. Pizzaene vi har testet er minimum 480 gram. © FOTO: Egil Nordlien HM Foto
UTVALGET: 18 frossenpizzaer er med i vårt utvalg. Pizzaene vi har testet er minimum 480 gram. © FOTO: Egil Nordlien HM Foto

Sjekk hvilken av de 18 frossenpizzaene vi har testet som er det sunneste middagsalternativet for familien.

Slik er testen gjennomført:

Vi handlet inn frossenpizzaer på butikkene Rema 1000, Rimi, Kiwi, Coop, Meny, Ica, Joker og Bunnpris i Oslo. Pizzaene som har blitt tatt med i testen er minimum 480 gram, slik at de kan mette mer enn en person.

Mari Paulsen, klinisk ernæringsfysiolog og høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole, har vurdert pizzaene. Hun er Foreldre & Barn sin faste ernæringsekspert. Innhold av protein og fett er tillagt størst vekt i testen. Det er også sett på pizzaenes innhold av grønnsaker og kjøtt. Pizzaer tilsatt grønnsaker får ekstra poeng. Type olje som er brukt i pizzabunnen er også vurdert. De pizzaene som er deklarert med rapsolje får ekstra poeng, mens pizzaer som inneholder vegetabilsk fett, men ikke spesifiserer hvilken type, trekkes for dette. Dette er fordi uspesifisert vegetabilsk fett i de fleste tilfeller er palmeolje, som inneholder en av de mest kolesteroløkende fettsyrene som finnes.

Pris er ikke tatt med i vurderingen.

Kommentar fra testens taper:

- Ristorante Mozzarella er en våre bestselgende pizzaer. Dette er en smaksrik pizza som hovedsakelig består av ost, tomater/tomatsaus og hvetemel. Sammenlignet med de fleste andre pizzaer har Ristorante en tynnere bunn og mer ost. Den høye andelen av ost gjør at denne pizzaen kommer dårligere ut i en test med utgangspunkt i næringsinnhold. Det at den er uten kjøtt gir et lavt proteininnhold og mye ost gir en høy fettprosent. Vi bruker svært lite palmeolje i våre produkter, og det brukes kun der hvor det av produksjonstekniske årsaker ikke finnes andre alternativer. Vi er medlem av RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) for å sikre at dersom det er nødvendig med palmeolje, så kommer denne levert fra bærekraftige produsenter, sier administrerende direktør i Dr. Oetker, Øystein Bu.

Det er ikke alltid lett å finne gode middagsalternativer til kresne barn . De fleste barn liker pizza og en pizza fra frysedisken er en rask og enkel middagsløsning som mange familier tyr til i en stressende hverdag. Men er det greit å gi barna pizza til middag?

- Frossenpizza til middag en gang i blant er helt ok. Husk imidlertid på at frossenpizza i utgangspunktet ikke et fullverdig måltid for barn, da det sjelden inneholder grønnsaker. I tillegg inneholder pizza ofte en del salt og fett av den ugunstige sorten, slik at barna ikke bør serveres dette mange ganger i uken, forteller Mari Mohn Paulsen, klinisk ernæringsfysiolog og høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole.

Hun har tidligere testet blant annet kaviar for Foreldre & Barn.

Testens vinner og taper

Av de 18 frossenpizzaene vi har testet er det Big One, Take away (Meat Lover) som stikker av med seieren som det sunneste alternativet. Dette er en av de største pizzaene i testen, på litt over 1 kilo. Den passer derfor perfekt for en liten familie. Pizzaen scorer høyt fordi den har et høyt innhold av proteiner, og et lavt innhold av fett. Den har også fått plusspoeng fordi det er brukt rapsolje i bunnen.

- Denne pizzaen får terningkast 5, og er et greit valg dersom familien først skal ha pizza til middag, mener ernæringsfysiolog Mari Paulsen.

Pizzaen som kom på andre plass får også terningkast 5.Dette er Tandoori, 1001 natt med tandoorikrydret kyllingkjøtt, annanas, paprika og oliven. Pizzaen får pluss for å inneholde grønnsaker og har et middels energiinnhold.

Testens taper er Ristorante, Grande Pizza Mozzerella. Denne pizzaen har testens høyeste innhold av fett, og proteininnholdet er blant det laveste i testen. Pizzaen får også trekk for bruk av vegetabilsk fett i bunnen, som trolig er palmeolje.

- Palmeolje er en mettet fettsyre som inneholder spesielt mye av fettsyren palmitinsyre, som er en av de mest kolesteroløkende fettsyrene som finnes. I tillegg er palmeolje uheldig for miljøet, da produksjon av oljen medfører store ødeleggelser av regnskogene i enkelte deler av verden, forklarer Paulsen.

Les også: Her kan du besøke verdens første pizzamuseum

Gjør frossenpizzaen sunnere

Ifølge Paulsen er det imidlertid flere enkle grep man kan ta for å gjøre pizzamåltidet sunnere:

1. Server en god, frisk salat ved siden av. Halve tallerkenen salat og halve tallerkenen pizza.

2. Server oppskårede grønnsaker mens barna venter på pizzaen i ovnen. For eksempel cherrytomater, gulrotstaver, agurkstaver, paprikastrimler, kålrotstaver eller lignende. Du kan eventuelt lage en dipp til av kesam eller matyoghurt, for eksempel tilsatt krydderurter, presset sitron eller paprikakrydder.

3. Gjør pizzaen både mer spennende og sunnere ved å tilsette ekstra ingredienser i form av kjøtt eller grønnsaker. For eksempel kan du legge på skinke i skiver, kyllingstrimler eller karbonadedeig for å øke proteininnholdet. Ekstra grønnsaker som løkringer, paprikastrimler, frisk sjampinjong i skiver eller tomater i skiver gjør at pizzaen både smaker bedre og blir sunnere. Det går også an å tilsette ruccolasalat eller friske krydderurter som basilikum eller timian på toppen etter at pizzaen er tatt ut av ovnen.

Les også: De sunneste pizzaene er best

Hjemmelaget pizza

Hjemmelaget pizza tar lengre tid enn frossenpizza, men kan være et mye bedre alternativ, påpeker ernæringsfysiologen.

- Dersom man erstatter halvparten av melet i pizzabunnen med sammalt mel vil man øke innholdet av kostfiber samtidig som at pizzaen blir mer mettende. Bruk karbonadedeig istedenfor kjøttdeig og også gjerne annet magert kjøtt som for eksempel skinke eller kylling for å øke innholdet av protein i pizzaen.

Hjemmelaget pizza kan også være en fin måte å få i kresne barn grønnsaker på.

- Rikelig med tomatpuré eller pizzasaus samt grønnsaker som paprika, løk og sjampinjong sørger for at barna får i seg noe grønnsaker. Erstatt gjerne vanlig revet gulost med lettere revet gulost for å redusere innholdet av mettet fett. Her har du en god, smakfull og sunn helgefavoritt, sier Paulsen til Foreldre & Barn.

Les også: - Den himmelske pizzaen får du ikke i butikken

Kommentar fra Stabburet

Flere av Stabburets pizzaer har fått trekk fordi de ikke har spesifisert hvilken type vegetabilsk fett som er benyttet.

- Stabburet benytter ikke palmeolje i noen av våre pizzavarianter, men rapsolje. På fremtidige sjaktler vil det dette stå spesifisert på samtlige pizzaer, sier Inger Marie F. Ingdahl, kommunikasjonssjef i Stabburet.

HELE TESTEN AV FROSSENPIZZAER FINNER DU UNDER.

Les også:

Stor test av ketsjup

Disse leverposteiene er sunnest

Tips til kresne og småspiste barn

Seks enkle middager som ungene elskerTest av frossenpizza

Big One, Take away (Meat Lover)

Testvinner! Denne pizzaen har et høyt innhold av protein og et lavt innhold av fett.

Les hele testen

5 points


Test av frossenpizza

Tandoori, 1001 natt

Pluss for bruk av rapsolje i bunnen. Middels energi- og proteininnhold.

Les hele testen

5 points


Test av frossenpizza

Big One, Take Away (Dream Team)

Testens høyeste proteininnhold, men inneholder ingen grønnsaker.

Les hele testen

4 pointsTest av frossenpizzaGrandiosa, Biff & løk

Lavt innhold av energi og fett. Et greit valg.

Les hele testen

4 pointsTest av frossenpizza

Grandiosa, Biff & løk

Lavt innhold av energi og fett. Et greit valg.

Les hele testen

4 points


Test av frossenpizza Grandiosa

Lavt fettinnhold og middels innhold av protein. Et ok valg.

Les hele testen

3 points
Test av frossenpizza

Coop, Norwegian style ost & skinke

Testens laveste innhold av både protein og fett. Her skulle vi ønske at proteininnholdet var høyere!

Les hele testen

3 pointsBig One, Classic

Test av frossenpizza

Inneholder ingen grønnsaker, men pluss for bruk av rapsolje.

Les hele testen

3 points


Test av frossenpizza

Big One, Restaurant

Middels innhold av fett og protein.

Les hele testen

3 points
Test av frossenpizza

Grandiosa, Kjøttdeig & løk

Middels innhold av protein og fett. Pluss for bruk av rapsolje i bunnen.

Les hele testen

3 points


Test av frossenpizza

Grandiosa, Nacho

Høyt innhold av proteiner, men ingen grønnsaker.

Les hele testen

3 pointsTest av frossenpizza

Big One, Southern Chicken

Trekk for å ikke opplyse hvilken type vegetabilsk fett som er brukt.

Les hele testen

2 pointsTest av frossenpizza

Grandiosa, Vår hjemmelagde

Ingen grønnsaker, og høyt energiinnhold.

Les hele testen

2 pointsTest av frossenpizza

Big One, Double pepperoni

Pluss for bruk av rapsolje i pizzabunnen, men testens nest laveste proteininnhold trekker ned.

Les hele testen

2 pointsTest av frossenpizza

Big One, Hot Mexican

Trekk for at det ikke er opplyst om hvilken type vegetabilsk fett som er benyttet. Ingen grønnsaker.

Les hele testen

2 pointsTest av frossenpizza

Big One, Triple Cheese

Inneholder verken kjøtt eller grønnsaker. Høyt fettinnhold.

Les hele testen

2 points


Test av frossenpizza

Grandiosa, Pepperoni

Inneholder nest mest energi av alle pizzaene i testen. Ingen grønnsaker.

Les hele testen

2 points


Test av frossenpizza

Ristorante, Grande Pizza Mozzerella

Testens taper! Pizzaen har testens høyeste energiinnhold og det høyeste fettinnholdet.

Les hele testen

1 points


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:04 – Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor21:47 Du kan bli pålagt ferie mens du er permittert20:56 Virusrammet amerikansk hangarskip evakueres20:16 Tysk presse: Thailands konge i karantene med 20 konkubiner20:15 Henriette Lien delte Facebook-innlegg - vekket sterke reaksjoner20:02 Høie: Grunn til å tro at vi unngår Italia-situasjon19:28 Trump: Iran planlegger angrep18:59 Coronasmittet mann i 50-årene fra Halden er død18:50 Ung gutt knivdrept i Göteborg – jevnaldrende gutt pågrepet18:43 Coronaviruset lar seg ikke stanse: – Et skremmende bilde av hva vi kan forvente18:28 Afrikanere hamstrer malariamedisin før coronavirusbølgen kommer18:25 Sjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea18:24 Tre nye snørekorder i Troms og Finnmark – krise i reindriften18:18 Stor studie: Corona-risiko øker markant allerede fra middelalder17:14 Virusrammet prins Charles: – Merkelig, frustrerende og ofte plagsom opplevelse16:30 «Star Wars»-stjerne døde av corona16:25 Inntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april16:09 Sverige i dyp coronakrise: Varsler gigantisk militærøvelse15:52 Forskuddsutbetalinger for dagpenger har begynt15:18 Kaldeste mars på Svalbard siden 201015:17 To siktet for grovt skadeverk i vindmøllepark15:16 UD får 1.100 daglige henvendelser om nordmenn som vil hjem14:47 Alle landskamper i Uefa-regi utsettes til høsten14:34 – Høyt betalte fotballspillere burde ofre lønnen først14:17 Ny ordning for timeføring blant mottakere av dagpenger14:14 Legeforeningen urolig – ber syke folk gå til legen13:42 Mann omkom under trefelling i Ås13:35 Røde Kors varsler lavere beredskap i påskefjellet13:33 Værmeldinger mindre til å stole på som følge av coronakrisen13:19 Over 350.000 bøter for brudd på portforbudet i Frankrike13:18 Fylkesmannen i Troms opphever «søringkarantene» i Bardu13:12 Generaladvokaten vurderer Helge Ingstad-saken13:12 Kjølig helg i vente over hele landet13:05 Panikk i USA: Frykter urfolk kan bli utryddet12:53 Helsedirektøren: Ingen ball på hodet og hender12:18 Munnbind til alle som handler i Østerrike12:17 Bø-brødrene hilser Stina Nilsson velkommen12:14 Ernas flause: – Dette er ikke respiratorer12:09 En hilsen fra Europas verst rammede land til Norge11:54 Kina raser mot Aftenposten11:53 Obos-prisene falt i mars11:48 Mattilsynet: Kosttilskudd stopper ikke coronavirus11:46 Abe: Japan kan ikke stenges ned11:03 60 australske papiraviser legges ned11:02 Putin sender nødhjelp til USA10:56 Krekar-advokat med 1. april-stikk til Frp10:41 Butikkene ber folk ta påskehandelen så tidlig som mulig10:41 Forsikringsselskap betaler bilverkstedene raskere10:40 E6 over Kvænangsfjellet åpnet igjen10:37 Riksrevisor Per-Kristian Foss er smittet med coronavirus10:37 Forbrukerrådet oppfordrer alle å bytte strømavtale10:02 Riksvei 7 i Hallingdal stenges i flere dager09:45 – Analysen gir et skremmende bilde av hva vi kan forvente i Asia, Afrika og Midtøsten09:43 Norske jegere får lov til å bruke lys under villsvinjakt09:29 Panama innfører kjønnsdelt portforbud09:24 Hvilke nyheter deler vi mest i sosiale medier?09:24 De av oss som er alene, begynner å savne en klem09:15 Nav har satt behandling av dagpengesøknader på vent08:53 Fortsatt fengselsfotball for Ronaldinho08:53 PSG fikk advarsel av Uefa etter Haaland-kopi08:51 Lurte hele byen til å tro at vulkanen hadde utbrudd08:33 Laveste strømpris på 27 år08:23 Norge – Serbia-avklaring kan komme onsdag07:58 Sterkt press for å åpne skolene igjen07:49 Ny dansk bibeloversettelse møter kritikk07:45 Trump: – Vi kommer til å miste tusenvis av mennesker07:35 Åtte av ti vil få igjen på skatten07:19 Trump ber Florida ta imot coronarammet skip07:10 FHI skal kartlegge corona-mørketall – håper å være i gang over påske07:03 Dokumentar om Michael Jordans siste mesterskapssesong slippes i april06:41 Nær halvparten av befolkningen har lest falske nyheter om koronaviruset06:30 Solskjær veileder spillerne via WhatsApp06:30 Over 51.000 har meldt inn mulige korona-symptomer06:20 Regjeringen vil ikke love krisepakke for fattige barnefamilier nå06:14 Dette skjer i dag06:00 NFF holder fast på EM-dobbel i 2021 tross OL-omberamming06:00 Påska blir annerledes – både til lands og til vanns05:37 Dette skjedde i natt05:30 Coronaepidemien har endret preg i Norge: Flere kvinner tester positivt05:20 Norwegian-grunnleggerne selger seg ned05:00 Kraftige utslippsfall under koronakrisen04:45 4.656 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 21003:09 Rødt og MDG fikk ikke være med på krisepakkeforhandlingene03:08 Kolleger demonstrerte etter nok et journalistdrap i Mexico03:01 Foreløpig ikke store endringer i alkoholkonsumet02:24 Bred kritikk av regjeringens nødrespiratorbestilling00:27 Russen med massesøksmål etter avlyst landstreff i Kongeparken23:35 Tidligere Marseille-president Diouf er død, var koronasmittet23:10 Nakstad: Det vil ta mange år å oppnå flokkimmunitet22:29 Latterliggjør Solbergs «gladnyhet»: – Er dette en tidlig aprilsnarr?22:05 Politiet tror de kan oppklare Birgitte Tengs-saken21:37 Tidligere fylkesordfører Ragnar Kristoffersen er død21:28 Barna er sporløst borte: – Hun sa de var blitt «zombier»21:17 Høie: Ikke akutt mangel på smittevernutstyr i Norge nå21:16 Mann fikk strafferabatt for å ha deltatt i rettssaken via videolink21:16 Polaris Media dropper utbytte21:14 Kommunene sliter med å nå ut til sårbare barn under coronakrisen21:14 Snart 3.000 til tjeneste som helsepersonell21:12 Fagermo om fotballåret: Sesongstart uten publikum, NM-walkover og tre kamper i uka20:52 Patrick McEnroe coronasmittet
Siste nytt
22:04Politikk– Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor21:47PengerDu kan bli pålagt ferie mens du er permittert20:56Helse og livsstilVirusrammet amerikansk hangarskip evakueres20:16VerdenTysk presse: Thailands konge i karantene med 20 konkubiner20:15Helse og livsstilHenriette Lien delte Facebook-innlegg - vekket sterke reaksjoner20:02Helse og livsstilHøie: Grunn til å tro at vi unngår Italia-situasjon19:28VerdenTrump: Iran planlegger angrep18:59NorgeCoronasmittet mann i 50-årene fra Halden er død18:50VerdenUng gutt knivdrept i Göteborg – jevnaldrende gutt pågrepet18:43PengerCoronaviruset lar seg ikke stanse: – Et skremmende bilde av hva vi kan forvente18:28Helse og livsstilAfrikanere hamstrer malariamedisin før coronavirusbølgen kommer18:25PengerSjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea18:24NorgeTre nye snørekorder i Troms og Finnmark – krise i reindriften18:18VerdenStor studie: Corona-risiko øker markant allerede fra middelalder17:14VerdenVirusrammet prins Charles: – Merkelig, frustrerende og ofte plagsom opplevelse16:30Kultur«Star Wars»-stjerne døde av corona16:25Helse og livsstilInntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april16:09VerdenSverige i dyp coronakrise: Varsler gigantisk militærøvelse15:52PengerForskuddsutbetalinger for dagpenger har begynt15:18NorgeKaldeste mars på Svalbard siden 201015:17NorgeTo siktet for grovt skadeverk i vindmøllepark15:16ReiseUD får 1.100 daglige henvendelser om nordmenn som vil hjem14:47SportAlle landskamper i Uefa-regi utsettes til høsten14:34Sport– Høyt betalte fotballspillere burde ofre lønnen først14:17PengerNy ordning for timeføring blant mottakere av dagpenger14:14Helse og livsstilLegeforeningen urolig – ber syke folk gå til legen13:42NorgeMann omkom under trefelling i Ås13:35NorgeRøde Kors varsler lavere beredskap i påskefjellet13:33NorgeVærmeldinger mindre til å stole på som følge av coronakrisen13:19VerdenOver 350.000 bøter for brudd på portforbudet i Frankrike13:18NorgeFylkesmannen i Troms opphever «søringkarantene» i Bardu13:12NorgeGeneraladvokaten vurderer Helge Ingstad-saken13:12NorgeKjølig helg i vente over hele landet13:05VerdenPanikk i USA: Frykter urfolk kan bli utryddet12:53SportHelsedirektøren: Ingen ball på hodet og hender12:18Helse og livsstilMunnbind til alle som handler i Østerrike12:17SportBø-brødrene hilser Stina Nilsson velkommen12:14Helse og livsstilErnas flause: – Dette er ikke respiratorer12:09VerdenEn hilsen fra Europas verst rammede land til Norge11:54KulturKina raser mot Aftenposten11:53PengerObos-prisene falt i mars11:48Helse og livsstilMattilsynet: Kosttilskudd stopper ikke coronavirus11:46PengerAbe: Japan kan ikke stenges ned11:03Kultur60 australske papiraviser legges ned11:02VerdenPutin sender nødhjelp til USA10:56NorgeKrekar-advokat med 1. april-stikk til Frp10:41PengerButikkene ber folk ta påskehandelen så tidlig som mulig10:41MotorForsikringsselskap betaler bilverkstedene raskere10:40NorgeE6 over Kvænangsfjellet åpnet igjen10:37PolitikkRiksrevisor Per-Kristian Foss er smittet med coronavirus10:37PengerForbrukerrådet oppfordrer alle å bytte strømavtale10:02NorgeRiksvei 7 i Hallingdal stenges i flere dager09:45Helse og livsstil– Analysen gir et skremmende bilde av hva vi kan forvente i Asia, Afrika og Midtøsten09:43NorgeNorske jegere får lov til å bruke lys under villsvinjakt09:29Helse og livsstilPanama innfører kjønnsdelt portforbud09:24KulturHvilke nyheter deler vi mest i sosiale medier?09:24StemmerDe av oss som er alene, begynner å savne en klem09:15PengerNav har satt behandling av dagpengesøknader på vent08:53SportFortsatt fengselsfotball for Ronaldinho08:53SportPSG fikk advarsel av Uefa etter Haaland-kopi08:51VerdenLurte hele byen til å tro at vulkanen hadde utbrudd08:33PengerLaveste strømpris på 27 år08:23SportNorge – Serbia-avklaring kan komme onsdag07:58NorgeSterkt press for å åpne skolene igjen07:49VerdenNy dansk bibeloversettelse møter kritikk07:45Helse og livsstilTrump: – Vi kommer til å miste tusenvis av mennesker07:35PengerÅtte av ti vil få igjen på skatten07:19ReiseTrump ber Florida ta imot coronarammet skip07:10Helse og livsstilFHI skal kartlegge corona-mørketall – håper å være i gang over påske07:03SportDokumentar om Michael Jordans siste mesterskapssesong slippes i april06:41NorgeNær halvparten av befolkningen har lest falske nyheter om koronaviruset06:30SportSolskjær veileder spillerne via WhatsApp06:30NorgeOver 51.000 har meldt inn mulige korona-symptomer06:20NorgeRegjeringen vil ikke love krisepakke for fattige barnefamilier nå06:14NorgeDette skjer i dag06:00SportNFF holder fast på EM-dobbel i 2021 tross OL-omberamming06:00NorgePåska blir annerledes – både til lands og til vanns05:37NorgeDette skjedde i natt05:30Helse og livsstilCoronaepidemien har endret preg i Norge: Flere kvinner tester positivt05:20NorgeNorwegian-grunnleggerne selger seg ned05:00VerdenKraftige utslippsfall under koronakrisen04:45Norge4.656 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 21003:09NorgeRødt og MDG fikk ikke være med på krisepakkeforhandlingene03:08VerdenKolleger demonstrerte etter nok et journalistdrap i Mexico03:01NorgeForeløpig ikke store endringer i alkoholkonsumet02:24NorgeBred kritikk av regjeringens nødrespiratorbestilling00:27NorgeRussen med massesøksmål etter avlyst landstreff i Kongeparken23:35SportTidligere Marseille-president Diouf er død, var koronasmittet23:10Helse og livsstilNakstad: Det vil ta mange år å oppnå flokkimmunitet22:29Helse og livsstilLatterliggjør Solbergs «gladnyhet»: – Er dette en tidlig aprilsnarr?22:05NorgePolitiet tror de kan oppklare Birgitte Tengs-saken21:37NorgeTidligere fylkesordfører Ragnar Kristoffersen er død21:28VerdenBarna er sporløst borte: – Hun sa de var blitt «zombier»21:17Helse og livsstilHøie: Ikke akutt mangel på smittevernutstyr i Norge nå21:16NorgeMann fikk strafferabatt for å ha deltatt i rettssaken via videolink21:16PengerPolaris Media dropper utbytte21:14Helse og livsstilKommunene sliter med å nå ut til sårbare barn under coronakrisen21:14Helse og livsstilSnart 3.000 til tjeneste som helsepersonell21:12SportFagermo om fotballåret: Sesongstart uten publikum, NM-walkover og tre kamper i uka20:52SportPatrick McEnroe coronasmittet