Stor guide til høst- og vintersko

Hold barnas føtter varme og tørre

TØRR PÅ BEINA: Når du skal velge høst- og vintersko til barna, er det viktig å tenke på at skoen må være både vanntett, pustende og helst ha en kraftig såle. Vi har funnet fram til 14 høst- og vintersko som holder barnas føtter varme og tørre. © FOTO: Produsentene
TØRR PÅ BEINA: Når du skal velge høst- og vintersko til barna, er det viktig å tenke på at skoen må være både vanntett, pustende og helst ha en kraftig såle. Vi har funnet fram til 14 høst- og vintersko som holder barnas føtter varme og tørre. © FOTO: Produsentene

Og det er ikke bare skoen som er viktig. Også hvilken sokk barnet har på seg har mye å si.

FAKTA

5 enkle tips som tar vare på skoene:

 1. Sett aldri bort sølete sko eller støvler.
 2. Ta ut innersålene og skyll/tørk.
 3. Skyll dem i lunket vann, eller tørk av med en fuktig klut evt. svamp eller børste.
 4. Bruk skokrem og impregneringsspray (uten silikon).
 5. Unngå å tørke støvlene ved hjelp av sterke varmekilder. De bør helst tørkes i romtemperatur, men støveltørker og varmt baderomsgulv er ok.

Kilde: Viking Footwear A/S

Sjekk fotlengde regelmessig

Sjekk både barnets fotlengde og skostørrelse regelmessig. Når barnet går og løper beveger foten seg ca. 5 mm fremover for hvert skritt, og dette bør det være plass for i skoene. Når det er mindre enn 5 mm ekstra rom i de gamle skoene er det på tide å kjøpe nye.

Kilde: www.footway.no


Sko, støvler eller vintersko? Eller kanskje høstsko som kan brukes når vinteren kommer? Hva er forskjellen, og hva menes med Sympa-Tex og Gore-Tex?

Slik finner du fram i jungelen av sko til dager hvor været svinger fra vått til kaldt – og når det er begge deler.

Velg vanntette

- Når du skal velge høstsko, er det viktig å tenke på at skoen må være vanntett, pustende og ha en kraftig såle, sier markedskoordinator i Viking Fottøy A/S, Hélen Katrine Bautz til Foreldre & Barn.

En sko som er vanntett og pustende, finner du ved å se etter sko som er merket med «Gore-Tex» eller «Sympa-Tex».

Begge deler er vanntette, men en Gore Tex-sko scorer høyere på pusteevnen.

Følg debatten: Hvilke vintersko har dere vært mest fornøyd med?

Impregner skoene før bruk

Men du trenger ikke løpe til nærmeste butikk og kjøpe inn det dyreste skoparet for å være trygg på at barnet skal være varm og tørr på beina.

- Det går fint an å bruke skinnsko også, men dette krever mye mer vedlikehold, i form av impregnering og pussing for at de skal holde seg vanntett, forklarer Bautz.

Går du imidlertid til innkjøp av sko som er vanntette fra før, som har Tex-membran, så holder det med én impregnering før barnet tar dem i bruk. Deretter kan du impregnere dem regelmessig og ved behov, for eksempel dersom de er blitt veldig våte mange ganger, eller hvis du har vasket dem.

- Et Tex-membran må vedlikeholdes for å opprettholde pusteevnen. Det er viktig å fjerne skitt fra skoene, og bruk skokrem som ikke er for fet. For fet skokrem kan ødelegge pusteevnen, understreker Bautz.

Høst- og vintersko til jenter

FRA VENSTRE: Viking Boulder høst- og vinterstøvel, kr 699, og Jojo høstsko (fås i str. 21-35), kr 399, begge fra Eurosko. Bisgaard gummistøvel med ullfôr, kr 399, fra Samsofie.no. © FOTO: Produsentene

Barn svetter mye på bena!

Barneføtter kan svette opptil 12 cl. per fot, per dag. Noe fuktighet fordamper gjennom skaftet, men det meste absorberes av sokker og sko. Det betyr at det raskt kan bli ubehagelig i skoen. Hvilke sokker barnet har på seg, kan ha mer å si enn hva vi tror.

- Sokken bør være av ull iblandet syntetfiber for å opprettholde absorbsjonsevnen, og den må være slitesterk og varm. En bomullsokk mister isolasjonsevnen når den blir fuktig, sier Hélen Katrine Bautz.

Ullsokk isolerer best

Daglig leder i Nøstebarn AS, Jannecke Riisøen, er enig i at en sokk av ull eller ull iblandet syntetfiber er en god løsning på kalde høstdager.

- Ren ull er ikke så slitesterkt og kan krympe når barnet svetter på føttene. Ren ull er imidlertid det varmeste, og spesielt dersom den er ubehandlet, sier Riisøen til Foreldre & Barn.

Siden ull består av 80 % luft, isolerer den optimalt og holder heller ikke på væten slik som bomull gjør.

- Tørkeprosessen i bomull skjer langsomt og krever energi, derfor blir våt bomull kald. Ull tar opp væte i dampform og slipper den ut igjen. Derfor tørker ull raskt, og i motsetning til bomull, varmer ullen under tørkeprosessen, forklarer Riisøen.

Hun anbefaler at barnet har to par tynne ullsokker og ett par tykkere til gummistøvler.

- Da har dere ett par i bruk og ett par til tørk og vask, eller eventuelt et ekstra par i skiftekurven, påpeker hun.

Ikke ta på et ekstra par

Også når snøen kommer, er samspillet mellom sokk og sko viktig.

- En vintersko må ha varmt fôr, god isolasjon mot bakken, være vanntette og pustende. I tillegg bør skoen ha en kraftig yttersåle i gummi med godt grep som matcher underlag av snø og is, sier Hélen Katrine Bautz i Viking Fottøy AS. Hun understreker at en tykkere sokk vil fungere best i en vintersko.

Høst- og vintersko til jenter

FRA VENSTRE: Ponny Sympa-Tex høst- og vinterstøvel (fås i str. 20-30) fra Eurosko, kr 699. Viking Thermo ultra, kr 399, og Sorel vinterstøvel med ullfôr, kr 599, begge fra Brandos.no. Bisgaard vinterstøvlett i skinn med ullfôr (fås i str. 28-36) og Tex-membran som gjør den vanntett. Kr 999, fra Samsofie.no, © FOTO: Produsentene

Dette må du huske på når du skal handle sko!

 • Passform - Beregn 1,5 cm voksetillegg om vinteren. Finn en god passform som er tilpasset nordiske barns føtter.
 • Fleksibel - Sålen må ikke være for stiv.
 • Støtte - Området rundt hælen og ankelen skal gi god støtte.
 • Vanntette - Både sko og støvler må være vanntette.
 • Pustende – Gore-Tex, kanskje verdens beste membran, holder skoen vanntett og gjør at den puster.
 • Fôret - Fôret bør være et «pelsfôr» med ullblanding for best mulig isolasjonsevne.
 • Grep - Sålen bør helst være i naturgummi og ha grovt mønster for å sikre best mulig grep.

- Jeg anbefaler ikke at foreldre tar på barnet flere par sokker når det er kaldt ute. Det blir ikke varmere med en ekstra sokk, men derimot trangere. Dette kan hindre blodsirkulasjonen og vil føre til at foten blir kald. Ved minusgrader vil barnet fort fryse. Hvordan sko og sokker reagerer på denne fuktigheten er avgjørende for å opprettholde tørre og varme føtter, forklarer Bautz.

Må være luft i skoen

- Det er luft som er hemmeligheten bak isolering. Dersom skoen er fôret, blir det ofte trangt med en tjukk ullsokk da det ikke er beregnet plass til det. Selv om skoen kjøpes stor, er mange modeller dessverre ofte trang i høyden rundt tærne, forklarer Jannecke Riisøen.

En tykk ekstra sokk hindrer et isolerende luftlag, og det hindrer barnet i å bevege tærne. Bevegelse er viktig for å holde varmen. God isolasjon i bunnen og en tynn eller mellomtykk ullsokk er derfor ofte best i kulden, understreker hun.

Skinnsko bedre for en 1-åring

Ofte kan en vinterstøvel bli klumpete på foten for de aller minste. Det kan også være vanskelig for en ettåring å si ifra dersom skoen er ubehagelig på, og dermed kan sjansene for at det får helseplager senere i voksen alder øke.

Produktsjef i Skoringen, Susanne Kristensen anbefaler skinnsko til de minste.

- Dersom barnet kan gå selv anbefaler vi som oftest en skinnsko som gir god støtte til barnet med fast hælkappe og fleksible såler. En skinnsko blir ikke så stiv på foten som andre sko kan føles, sier Kristensen.

Høst- og vintersko til gutter

FRA VENSTRE: Bisgaard gummistøvel med ullfôr, kr 399, hos Samsofie.no. Jojo høstsko, kr 399, fra Eurosko. Viking Penguin vinterstøvel med Tex-membran, kr 649, fra Komplettfritid.no. © FOTO: Produsentene

- En god skinnsko som impregneres jevnlig kan fungere svært godt. Selv om den ikke er 100 % vanntett, puster den bedre og slipper fuktighet ut. Den er dessuten oftest mer miljøvennlig, og naturlig lær hindrer lukt, understreker Riisøen.

Riktig sko til riktig vær

Det er ikke alltid like lett å vite hva man bør ta på av sko fra dag til dag når været svinger. Eller hvordan du skal velge de riktige barneskoene.

Er støvler greit selv om det ikke regner? Her får du en liten pekepinn:

Gummistøvler, perfekt for vått høstvær og når det er mildt

I tillegg er de:

 • 100 % vanntette uansett.
 • Lette å rengjøre for søle og møkk.

Thermostøvler (eller Cherrox) for slapsevær og gjerne noen minusgrader

I tillegg er de:

 • 100 % vanntette uansett.
 • Lette å rengjøre for slaps og møkk.
 • Holder føttene varme pga. pelsfôret og det isolerende materialet (PU).
 • Lette på bena – PU-materialet har veldig lav vekt.

Sympa-Tex eller Gore-Tex-sko egner seg i all slags vær, også når det er kaldt

I tillegg er de:

 • 100 % vanntett uansett.
 • Puster og holder derfor føttene tørre og varme.
 • Er varmt fôret med et ullblandingsfôr.

Høst- og vintersko til gutter.

FRA VENSTRE: Ponny Sympa-Tex vinterstøvel, kr 699, fra Eurosko. Viking Polar Thermo boot, kr 346, fra Komplettfritid.no. Sorel vinterstøvel, kr 599, fra Brandos.no. Bisgaard vinterstøvel i skinn med ullfôr. Tex-membran gjør at den er vanntett. Kr 829, fra Samsofie.no. © FOTO: Produsentene

Slik finner du barnets skostørrelse

Legg et papir inntil en vegg, og still barnet på papiret med hælene mot veggen.

Tegn en prikk på papiret rett foran den lengste tåen på begge føtter.

Bruk en linjal og mål lengden av begge føtter. Avstanden fra papirkanten til den prikken som er lengst fra kanten, er barnets fotmål i centimeter.

Fotlengde i cm

Skostørrelse

11-11,5

19

11,5-12

20

12-13

21

13-14

22

14-14,5

23

14,5-15

24

15-15,5

25

15,5-16

26

16-17

27

17-18

28

18-18,5

29

18,5-19

30

19-20

31

20-20,5

32

20,5-21

33

21-21,5

34

21,5-22,5

35

22,5-23

36

23-23,5

37

Husk at det skal være 1,5 cm vokseplass i skoen, fra tåspiss til kanten på sålen framme. På gummistøvler kan barnet trenge opp 1,5 - 2 cm plass. (Kilde: www.footway.no)

Les også:

Ler mer om barneklær her.

Guide til nettbutikker: Kjøp barneklær på nettet.

Test: Her er de beste familiebilene.

Se mer om: vinterstøvler , barneklær , ull,

Denne saken er fra Klikk.no

Les mer om livet

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:48 Boligmarkedet har klart seg bedre enn ventet under coronakrisen, mener eksperter10:46 Skuddløsning mellom to biler i Oslo10:32 12 prosent av arbeidsstyrken i Norge har søkt dagpenger de siste ukene10:31 EU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger10:27 Corona sprer seg blant norsk-somaliere: – Vi har ingen å miste10:22 Kutt i boliglånsrentene kan koste DNB en halv milliard10:19 Astrid Nøklebye Heiberg er død10:07 Hund og katt fjernes fra menyen i Shenzhen10:07 Fotballstjerne besøkte sønnen – bøtelagt for brudd på virusregler10:01 Bygget nytt sykehus på to uker: – Vi trenger at folk holder seg hjemme09:45 – Umoralsk å la permitterte arbeidere jobbe09:44 Færre nyregistrerte biler09:12 Stor konkursfrykt i bilbransjen09:09 Advokat advarer mot corona-appen08:52 29 nyansatte politifolk skal kontrollere svenskegrensen08:39 Bil brant på Bogerud i Oslo08:36 Rokollegene om Tuftes OL-dilemma: – Fantastisk om han fortsetter08:14 Folket delt om «søringkarantene»08:13 Over 5.000 coronadødsfall i USA08:07 Stadig yngre dødsofre i kriminelle konflikter i Sverige08:06 Mer volds- og seksualkriminalitet gir økt press på politiet07:20 Dybala spøkefullt til Ronaldo: Argentina hater deg07:03 Uro blant norske helsearbeidere – ser kolleger over hele verden bli syke og dø06:52 Kraftig økning i anmeldt hatkriminalitet i Norge06:40 Verdens coronafrie hjørner stålsetter seg for krisen06:30 Solberg: – Vi kan ikke overta alle kostnadene06:27 Dette skjer i dag06:24 350 millioner i tilskudd til rohingya-muslimer06:22 Nybakte mødre og gravide ekstra sårbare i krisetider06:07 Helsedirektoratet: Neppe fotballstart før til høsten06:00 Dette skal til for at myndighetene letter på coronatiltakene05:44 EU-land advarer mot krisetiltak mot demokratiet05:40 Enda mer nedgang for kollisjonsskader05:30 Dette skjedde i natt05:16 112 år gamle Bob Weighton er verdens eldste mann05:01 Kolonnekjøring for alle over Haukelifjell og Strynefjellet04:45 4.935 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 28004:32 Virusspredningen stiger ennå i Oslo og Viken, men bremser ellers i landet03:54 BBC: British Airways permitterer 80 prosent av sine ansatte03:28 Russisk utstyr ankommet USA02:52 Amerikansk etterretning: Kina skjuler omfanget av virusutbruddet01:50 Seks uker gammelt virussmittet spedbarn død i USA01:14 TV-tittingen øker, men annonsørene uteblir01:08 FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien00:32 Equinor sikrer lån for over 52 milliarder kroner23:39 WHO bekymret over rask virusspredning23:38 Guvernøren ber Floridas innbyggerne holde seg hjemme23:38 509 døde av koronaviruset i Frankrike siste døgn23:38 14 nordmenn har meldt seg til massesøksmål mot østerrikske myndigheter23:37 Aftenposten: Regjeringen skal betale 70 prosent av bedrifters faste utgifter23:37 Prisene på importerte jordbruksvarer stiger23:37 727 nye koronadødsfall i Italia23:36 WHO evaluerer bruk av ansiktsmaske23:36 Fem menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo23:36 Barneombudet krever dagtilbud til alle sårbare barn23:35 FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien23:00 Coronavirus påvist hos spedbarn i Nordre Follo22:41 Northug i karantene viser en ny side av seg selv22:04 – Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor21:47 Du kan bli pålagt ferie mens du er permittert20:56 Virusrammet amerikansk hangarskip evakueres20:16 Tysk presse: Thailands konge i karantene med 20 konkubiner20:15 Henriette Lien delte Facebook-innlegg - vekket sterke reaksjoner20:02 Høie: Grunn til å tro at vi unngår Italia-situasjon19:28 Trump: Iran planlegger angrep18:59 Coronasmittet mann i 50-årene fra Halden er død18:50 Ung gutt knivdrept i Göteborg – jevnaldrende gutt pågrepet18:43 Coronaviruset lar seg ikke stanse: – Et skremmende bilde av hva vi kan forvente18:28 Afrikanere hamstrer malariamedisin før coronavirusbølgen kommer18:25 Sjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea18:24 Tre nye snørekorder i Troms og Finnmark – krise i reindriften18:18 Ny studie: Viser hvor stor faktor alder er hos alvorlig coronasyke17:14 Virusrammet prins Charles: – Merkelig, frustrerende og ofte plagsom opplevelse16:30 «Star Wars»-stjerne døde av corona16:25 Inntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april16:09 Sverige i dyp coronakrise: Varsler gigantisk militærøvelse15:52 Forskuddsutbetalinger for dagpenger har begynt15:18 Kaldeste mars på Svalbard siden 201015:17 To siktet for grovt skadeverk i vindmøllepark15:16 Tusenvis av nordmenn vil hjem: – Ikke alle kan få hjelp nå14:47 Alle landskamper i Uefa-regi utsettes til høsten14:34 – Høyt betalte fotballspillere burde ofre lønnen først14:17 Ny ordning for timeføring blant mottakere av dagpenger14:14 Legeforeningen urolig – ber syke folk gå til legen13:42 Mann omkom under trefelling i Ås13:35 Røde Kors varsler lavere beredskap i påskefjellet13:33 Værmeldinger mindre til å stole på13:19 Over 350.000 bøter for brudd på portforbudet i Frankrike13:18 Fylkesmannen i Troms opphever «søringkarantene» i Bardu13:12 Generaladvokaten vurderer Helge Ingstad-saken13:12 Kjølig helg i vente over hele landet13:05 Frykter urfolk i USA kan bli utryddet: – Ingen vet hva de skal gjøre12:53 Helsedirektøren: Ingen ball på hodet og hender12:18 Munnbind til alle som handler i Østerrike12:17 Bø-brødrene hilser Stina Nilsson velkommen12:14 Ernas flause: – Dette er ikke respiratorer12:09 En hilsen fra Europas verst rammede land til Norge11:54 Kina raser mot Aftenposten11:53 Obos-prisene falt i mars11:48 Mattilsynet: Kosttilskudd stopper ikke coronavirus
Siste nytt
10:48PengerBoligmarkedet har klart seg bedre enn ventet under coronakrisen, mener eksperter10:46NorgeSkuddløsning mellom to biler i Oslo10:32Penger12 prosent av arbeidsstyrken i Norge har søkt dagpenger de siste ukene10:31VerdenEU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger10:27NorgeCorona sprer seg blant norsk-somaliere: – Vi har ingen å miste10:22PengerKutt i boliglånsrentene kan koste DNB en halv milliard10:19PolitikkAstrid Nøklebye Heiberg er død10:07VerdenHund og katt fjernes fra menyen i Shenzhen10:07SportFotballstjerne besøkte sønnen – bøtelagt for brudd på virusregler10:01VerdenBygget nytt sykehus på to uker: – Vi trenger at folk holder seg hjemme09:45Norge– Umoralsk å la permitterte arbeidere jobbe09:44MotorFærre nyregistrerte biler09:12NorgeStor konkursfrykt i bilbransjen09:09NorgeAdvokat advarer mot corona-appen08:52Norge29 nyansatte politifolk skal kontrollere svenskegrensen08:39NorgeBil brant på Bogerud i Oslo08:36SportRokollegene om Tuftes OL-dilemma: – Fantastisk om han fortsetter08:14NorgeFolket delt om «søringkarantene»08:13VerdenOver 5.000 coronadødsfall i USA08:07VerdenStadig yngre dødsofre i kriminelle konflikter i Sverige08:06NorgeMer volds- og seksualkriminalitet gir økt press på politiet07:20SportDybala spøkefullt til Ronaldo: Argentina hater deg07:03Helse og livsstilUro blant norske helsearbeidere – ser kolleger over hele verden bli syke og dø06:52NorgeKraftig økning i anmeldt hatkriminalitet i Norge06:40VerdenVerdens coronafrie hjørner stålsetter seg for krisen06:30PengerSolberg: – Vi kan ikke overta alle kostnadene06:27NorgeDette skjer i dag06:24Verden350 millioner i tilskudd til rohingya-muslimer06:22NorgeNybakte mødre og gravide ekstra sårbare i krisetider06:07SportHelsedirektoratet: Neppe fotballstart før til høsten06:00NorgeDette skal til for at myndighetene letter på coronatiltakene05:44VerdenEU-land advarer mot krisetiltak mot demokratiet05:40MotorEnda mer nedgang for kollisjonsskader05:30NorgeDette skjedde i natt05:16Verden112 år gamle Bob Weighton er verdens eldste mann05:01NorgeKolonnekjøring for alle over Haukelifjell og Strynefjellet04:45Norge4.935 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 28004:32NorgeVirusspredningen stiger ennå i Oslo og Viken, men bremser ellers i landet03:54VerdenBBC: British Airways permitterer 80 prosent av sine ansatte03:28VerdenRussisk utstyr ankommet USA02:52VerdenAmerikansk etterretning: Kina skjuler omfanget av virusutbruddet01:50VerdenSeks uker gammelt virussmittet spedbarn død i USA01:14NorgeTV-tittingen øker, men annonsørene uteblir01:08VerdenFNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien00:32NorgeEquinor sikrer lån for over 52 milliarder kroner23:39VerdenWHO bekymret over rask virusspredning23:38VerdenGuvernøren ber Floridas innbyggerne holde seg hjemme23:38Verden509 døde av koronaviruset i Frankrike siste døgn23:38Verden14 nordmenn har meldt seg til massesøksmål mot østerrikske myndigheter23:37PengerAftenposten: Regjeringen skal betale 70 prosent av bedrifters faste utgifter23:37PengerPrisene på importerte jordbruksvarer stiger23:37Verden727 nye koronadødsfall i Italia23:36VerdenWHO evaluerer bruk av ansiktsmaske23:36NorgeFem menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo23:36NorgeBarneombudet krever dagtilbud til alle sårbare barn23:35PolitikkFNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien23:00Helse og livsstilCoronavirus påvist hos spedbarn i Nordre Follo22:41SportNorthug i karantene viser en ny side av seg selv22:04Politikk– Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor21:47ReiseDu kan bli pålagt ferie mens du er permittert20:56VerdenVirusrammet amerikansk hangarskip evakueres20:16VerdenTysk presse: Thailands konge i karantene med 20 konkubiner20:15Helse og livsstilHenriette Lien delte Facebook-innlegg - vekket sterke reaksjoner20:02Helse og livsstilHøie: Grunn til å tro at vi unngår Italia-situasjon19:28VerdenTrump: Iran planlegger angrep18:59NorgeCoronasmittet mann i 50-årene fra Halden er død18:50VerdenUng gutt knivdrept i Göteborg – jevnaldrende gutt pågrepet18:43Helse og livsstilCoronaviruset lar seg ikke stanse: – Et skremmende bilde av hva vi kan forvente18:28Helse og livsstilAfrikanere hamstrer malariamedisin før coronavirusbølgen kommer18:25PengerSjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea18:24NorgeTre nye snørekorder i Troms og Finnmark – krise i reindriften18:18Helse og livsstilNy studie: Viser hvor stor faktor alder er hos alvorlig coronasyke17:14VerdenVirusrammet prins Charles: – Merkelig, frustrerende og ofte plagsom opplevelse16:30Kultur«Star Wars»-stjerne døde av corona16:25NorgeInntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april16:09VerdenSverige i dyp coronakrise: Varsler gigantisk militærøvelse15:52PengerForskuddsutbetalinger for dagpenger har begynt15:18NorgeKaldeste mars på Svalbard siden 201015:17NorgeTo siktet for grovt skadeverk i vindmøllepark15:16ReiseTusenvis av nordmenn vil hjem: – Ikke alle kan få hjelp nå14:47SportAlle landskamper i Uefa-regi utsettes til høsten14:34Sport– Høyt betalte fotballspillere burde ofre lønnen først14:17PengerNy ordning for timeføring blant mottakere av dagpenger14:14Helse og livsstilLegeforeningen urolig – ber syke folk gå til legen13:42NorgeMann omkom under trefelling i Ås13:35NorgeRøde Kors varsler lavere beredskap i påskefjellet13:33NorgeVærmeldinger mindre til å stole på13:19VerdenOver 350.000 bøter for brudd på portforbudet i Frankrike13:18NorgeFylkesmannen i Troms opphever «søringkarantene» i Bardu13:12NorgeGeneraladvokaten vurderer Helge Ingstad-saken13:12NorgeKjølig helg i vente over hele landet13:05VerdenFrykter urfolk i USA kan bli utryddet: – Ingen vet hva de skal gjøre12:53SportHelsedirektøren: Ingen ball på hodet og hender12:18Helse og livsstilMunnbind til alle som handler i Østerrike12:17SportBø-brødrene hilser Stina Nilsson velkommen12:14Helse og livsstilErnas flause: – Dette er ikke respiratorer12:09VerdenEn hilsen fra Europas verst rammede land til Norge11:54KulturKina raser mot Aftenposten11:53PengerObos-prisene falt i mars11:48Helse og livsstilMattilsynet: Kosttilskudd stopper ikke coronavirus