Typer orgasme

Slik får du den ultimate orgasmen

TOTALORGASME: Sammensatte orgasmer kjennes gjerne i hele kroppen og er både dypere og mer intense. © FOTO: Thinkstock
TOTALORGASME: Sammensatte orgasmer kjennes gjerne i hele kroppen og er både dypere og mer intense. © FOTO: Thinkstock

Sexologen håper alle kvinner får oppleve dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges kanskje mest kjente sexolog, Gro Isachsen, nevner den spesielt. Det samme gjør internasjonalt kjente seksualrådgivere som Betty Dodson og dr. Laura Berman – for å nevne noen.

Vi snakker om blandingsorgasmen, totalorgasmen eller rock'n'roll-orgasmen.

Dypere og mer intens orgasme

- Mest nytelse gir det når jeg får flere typer orgasmer på en gang. Det gir en intens opplevelse jeg skulle ønske alle kvinner kunne oppleve, har Gro Isachsen uttalt i nettmagasinet Cpunktet.no.

- Å få flere typer orgasmer på en gang gir en enda sterkere opplevelse, sier sexologen til klikk.no.

- Slike sammensatte orgasmer kjennes oftest dypere og mer intense enn rene klitorisorgasmer som oppstår ved stimulering av den ytre del av klitoris, sier Isachsen som kommer til å fokusere spesielt på viktigheten av å ta ansvar for klitorisstimuleringen selv, i sin neste bok Den nye seksualiteten.

Les også: Flinke piker fikser orgasmen selv

Bilde

PRØV DEG FRAM: Ifølge sexologisk rådgiver Betty Dodson er onani en fin måte å lære seg ti å få orgasme på, så kan man senere ta dette med seg inn i parlivet. © FOTO: Scanstockphoto

«Kombi-orgasme»

Du har kanskje hørt ordet blandings- eller kombinasjonsorgasme nevnt før, men vet du egentlig hva definisjonen er?

- Kombi-orgasme refererer til en kombinasjon av klitorisstimulering med vaginal penetrering samtidig, sier den internasjonalt kjente sexologen Betty Dodson til klikk.no.

Orgasmetypen beskrives også av Ladas, Whipple og Perry (1982, 2005) i boken The science of orgasm.

Les også: Lynet slo ned i pungen

En av syv orgasmetyper

Isachsen forteller at hun får flere av de orgasmetypene vi har egne navn for i dag, og som i dag utgjør syv for kvinner (og fem for menn). En av kvinners syv orgasmetyper er blandingsorgasmen.

Orgasmetypene er knyttet til de stedene på kroppen som kan stimuleres for å frembringe orgasme.

Kvinners syv orgasmetyper er: klitorisorgasme, vaginal/livmororgasme, brystorgasme, munnorgasme, g-punktorgasme, analorgasme og fantasi/mentalorgasme.

Dodson snakker gjerne om fire basisorgasmer: pressorgasmen, strammeorgasmen, avslapningsorgasmen og kombinasjonsorgasmen.

Sistnevnte kaller hun rock’n’roll-orgasmen som kombinerer både press/trykk, spenning/stramming og avslapning.

Les også:

Ble frastjålet penis da han sov

- En superelsker holder igjen sin egen orgasme

=

FRITTALENDE DAMER: Sexologene Betty Dodson (t.v.) og Gro Isachsen (t.h.). © FOTO: Sexolog.no

Tre områder samtidig

«Å stimulere de tre orgasme-områder samtidig: vagina, klitoris og livmorhalsen (cervix) har en avhengighetsskapende effekt fordi man produserer flere omfattende orgasmer, eller hva som er beskrevet som blandingsorgasmer», står det å lese i The science of orgasm.

- En vanlig kombinasjon kan, i tillegg til det som nevnes i The science of orgasm , også innbefatte stimulering av G-punkt og anus . Det er også de som forteller om en forsterket orgasme ved kjæling av brystknoppene på en spesiell måte. For andre er måten de puster svært viktig for at de går inn i transen som også kalles orgasme, sier Isachsen.

Les også:

Wesleys pung er 45 kilo tung

Se opp for pumpesexen

Tenk klitoris

- Min forståelse er at klitoris er sete for alle orgasmer så ikke tenk punkter, tenk klitoris, er Dodsons tips når vi snakker om omfattende, ekstra intense orgasmeopplevelser.

Hun forteller at dersom vi ser for oss indre klitoris vil til og med såkalte vaginalorgasmer involvere indre klitoris, som klitorisbena og flere svamplegemer.

Alt dette er erektilt vev som kvinner har nesten like mye av som menn, bare at det befinner seg innvendig.

Ifølge sexolog Gro Isachsen er de som er multi- og serieorgastiske, ofte de samme som også får blandingsorgasme, eller totalorgasme.

- Disse kvinnene stiler gjerne litt høyere og ønsker seg understellsbehandling på helt bestemte punkter og deler av kjønnet. Hvilke punkter hun ønsker stimulert, og hvordan, varierer fra kvinne til kvinne, men konstant stimulering av klitoris er for de fleste en forutsetning for å holde på tenningen, sier hun og forteller at dette krever god kommunikasjon med partneren.

Les også: Foreldre blir tilbudt barnepass for å få tid til sex

intimate young couple during foreplay in bed=

SEXOPPLEVELSE: Kombinasjonsorgasmen er den orgasmetypen som lettest lar seg overføre til partnersexen. © FOTO: Thinkstock

Gormetsex-vinnerne

- Disse kvinnene er gourmetsexvinnerne, de er nytelsesorienterte og vaker gjerne rundt platåfasen og holder et jevnt svært høyt spenningsnivå, sier Isachsen.

- Det jeg gjennom forskning og det å ha klienter ofte erfarer er at de fleste kvinner likevel aldri får annet enn vanlige klitorisorgasmer, fortsetter hun.

- De fleste kvinner har oftest målorientert sex, der poenget med sexen er å komme så fort som mulig til mål, det vil si å få orgasme, sier Isachsen.

Målorientert sex er for eksempel «pølse i lompe»-sexen som klikk.no har skrevet om tidligere.

Sexleketøy i form av en vibrator gir ofte ekstra nytelse enten det brukes på klitoris, g-punkt i eller mot anus, ifølge Isachsen.

Les også:

Trodde penis var bombe

Derfor synes vi ikke sex er ekkelt

Kombinasjonsorgasme – Betty Dodsons tips:

Dodsons favorittorgasme er en kombinasjon av muskelspenning/stramming og avslapning sammen med direkte klitorisstimulering med enten fingre eller vibrator, og sammen med vaginal penetrering.

  • Punkt en er å komme i kontakt med bekkenbunnen din, PC-musklene, ved å knipe og stramme litt.
  • Så kan du prøve litt sakte penetrering med en dildo mens du strammer og slapper av i bekkenbunnsmuskulaturen.
  • Når du føler deg klar kan du begynne å stimulere klitoris med en vibrator. La hoftene rulle forover (pust inn og stram musklene) og bakover (pust ut og slapp av i musklene). Musklene er nå virkelig involvert, som hos en idrettsuttøver i bevegelse.

Les også: Sexleketøyene du bør vite om

Ved å kombinere disse fem elementene: klitorisstimulering, vaginal penetrering, PC-muskel-sammentrekninger og høylydt pusting er kombinasjonsorgasmen den som enklest kan overføres til partnersexen. Under forspillet tilfører kvinnen rett og slet sin foretrukne form for klitorisstimulering. Spør du meg, skriver Dodson på sine egne nettsider, er den beste tilnærmingen at kvinnen kontrollerer sin klitorisstimulering samtidig som mannen kontrollerer vinkel og tempo på støtene. Å dele felles orgasmeoppplevelser kombinerer det beste fra hans og hennes verden og skaper mer harmoni mellom kjønnnene.

Dette er også den orgasmetypen Dodson har hatt hovedfokus på, på sine internasjonalt berømte onanikurs.

Kilde: Betty Dodson

Les også:

Helt vanlig å sende nakenbilder til andre

Er oralsex egentlig sex?

Kjapp håndjager gir trøbbel med tidlig sædavgang

Dette funker bedre enn porno

Her er de ekte filmsex-scenene

Les mer om livet

Les flere nyheter

Personvernpolicy