Boligmarkedet

Disse hyttene får Norge til å klikke

DETTE KLIKKER VI PÅ: Nordmenn drømmer om luksushytter. Men det blir med drømmene, for årets hittil mest viste hytte på nettet, en hytte på Skarsnuten i Hemsedal (nede t.h) til nesten 18 millioner kroner er fortsatt ikke solgt. © FOTO: Finn.no/skjermdump
DETTE KLIKKER VI PÅ: Nordmenn drømmer om luksushytter. Men det blir med drømmene, for årets hittil mest viste hytte på nettet, en hytte på Skarsnuten i Hemsedal (nede t.h) til nesten 18 millioner kroner er fortsatt ikke solgt. © FOTO: Finn.no/skjermdump

Ja, vi elsker dette land - i furu, laft og vann.

Hytteliv har fått Finn.no til å se nærmere på hvilke hytter som har fått flest klikk hittil i 2012

I fjor drømte folk flest om Hvaler i Østfold. Mens hyttefiffen så i andre områder.

I år er det en luksushytte på fjellet beliggende på Skarsnuten i Hemsedal med prisforlangende på nesten 18 millioner kroner som er årets klart mest viste hytte.

Hele 72 025 visninger har denne fått, over dobbelt så mye som neste på lista.

Og det er tydeligvis luksus folk er mest nysgjerrige på, for på andreplass ligger det en Hafjell-hytte med prisforlangende på 12 millioner kroner. Den byr på det meste av det du kan ønske deg og har fått 29 422 visninger.

Det er gjerne slik at fritidsboliger med svært høye priser ofte får mange klikk. Halvparten av fritidsboligene på topp 10-lista koster fra omtrent 10 til 50 millioner kroner.

Digital illusjon

Men det er stor forskjell på digital visning og vanlig visning. Mange sidevisninger gir ikke nødvendigvis salg. Hverken hytta på Hafjell eller hytta på Skarsnuten i Hemsedal er solgt.

- Vi hører fra våre meglere at det har gått tregere i luksussegmentet i år. Store dyre hytter har møtt litt motstand, spesielt på fjellet, forklarer leder Tormod Boldvik i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) overfor bonytt.no

Han forteller at det er stor forskjell å sitte med kaffekoppen på fanget å drømme seg vekk, kanskje få ideer til løsninger i boligen, enn å fysisk reise opp på visning.

NUMMER NI: Er en tømmerhytte med høy standard på Hafjelltoppen har blitt vist over 21 000 ganger.

NUMMER NI: Er en tømmerhytte med høy standard på Hafjelltoppen har blitt vist over 21.000 ganger. © FOTO: Skjermdump/Finn.no

Les også: Ikke hell dette ut i vasken

Trigges av luksus

Den femte mest populære fritidseiendommen på topplista er for øvrig den dyreste. Her får du 650 mål tomt på en øy i Kragerøskjærgården, til en prislapp på hele 50 millioner kroner.

Sosialantropolog Gunn-Helen Øye i Eye;watch mener vi trigges av luksus.

- Vi liker å drømme oss bort. Du vil gjerne titte inn på hytta, på slottet, se hvordan folk har det. Kall det gjerne en slags klasseklatring på nett. Dette er jo langt unna normalhytta, sier hun.

NUMMER TI: Den siste på topplista er også den billigste. Her får man en liten trivelig skogshytte i Viker på Ringerike til 390 000 kroner. Den har fått rett i underkant av 20 000 visninger siden den ble publisert.

NUMMER TI: Den siste på topplista er også den billigste. Her får man en liten trivelig skogshytte i Viker på Ringerike til 390.000 kroner. Den har fått rett i underkant av 20.000 visninger siden den ble publisert. © FOTO: Skjermdump/Finn.no

Les også: Enkle grep som fornyer interøret ditt

Koselige hytter

At nettopp mange besøker Finn.no for å drømme seg bort, er noe også direktør Eddie Sjølie i FINN eiendom bekrefter. Men to fritidsboliger på topp-10 lista er mindre spektakulære når det gjelder pris. De koster henholdsvis 2 millioner kroner og 6,5 millioner kroner. Begge gode kvaliteter med fin beliggenhet ved vannet og bra standard. Slik blir det mange visninger av, sier han.

Tre av ti av de mest sette fritidsboligene er for øvrig rimelige hytter som ligger i mindre kjente områder på fjellet eller sjøen.

- Disse må ofte rehabiliteres eller bygges fra grunnen av. Samtidig er det en drøm for mange at en koselig hytte ikke trenger å koste titalls millioner kroner, sier Sjølie.

POPULÆRE LILLESAND: Denne fritidsboligen ligger pent til ved sjøen i Brekkestø utenfor Lillesand. Her får man en fin hytte med utsikt til Blindleia for 6,5 millioner kroner.

NUMMER ÅTTE: Denne fritidsboligen ligger pent til ved sjøen i Brekkestø utenfor Lillesand. Her får man en fin hytte med utsikt til Blindleia for 6,5 millioner kroner. © FOTO: Skjermdump/Finn.no

Les også:

Sjekk den smarte terrassen på hytta

Så ofte bør du vaske terrassen

Se Bonytts inspirerende interiørbilder

Hvor ofte bør du bytte smokk

Les mer om bolig og interiør i ABC Nyheter

Les flere nyheter

Personvernpolicy