Nytt interiør med enkle grep

Enkle grep som fornyer interiøret ditt

Enkle grep som fornyer interiøret ditt
Enkle grep som fornyer interiøret ditt

Med en nøytral base kan stylist Henrick Eriksson stadig fornye interiøret med enkle grep.

Har du planer om å pusse opp hjemme eller på hytta er du ikke alene om det. Vi nordmenn er ledende i verden når det kommer til oppussing og fornyelse av boligen vår. Det kan være et omfattende prosjekt å pusse opp og noen ganger kan det være greit å fornye interiøret med noen kjappe og enkle grep.

Nøytral base

Interiørdesigner, blogger, stylist og innehaver av nettbutikken Moltaz Design, Henrick Eriksson har valgt en smart strategi som sørger for et nytt interiør med jevne mellomrom. Med enkle metoder oppdaterer han stadig interiøret sitt og tilfører det et personlig preg.

– Med en nøytral og rolig base kan man bytte ut enkelte elementer og stadig friske opp hjemme, forklarer han.

Rolig base

Det enkle er ofte det beste, og det er interiøret til Henrick et godt eksempel på. Basefargene er svart og hvitt med få, men effektfulle, fargeklatter. Her har kontrastene i form, materiale og farge fått stort spillerom, og resultatet er overraskende, lekent og gjennomført.

Røffe materialer møter myke stoffer, glatte overflater i stål kombineres med grove teksturer i stein og tre. Grafiske uttrykk i bilder, bokstaver og plakater skaper spenning, og små drypp av oransje krydrer tilværelsen. Kontrastene er mange, og flere farger er ikke nødvendig.

Han ser mye farger i jobben og ønsker derfor å ha en nøytral base hjemme.

– Jeg vil ikke la arbeidet mitt bli påvirket av trender og farger hjemmefra, og jeg tenker klarere med et rolig miljø. Har man en nøytral base, er det enkelt å friske opp med små fargeklatter i puter, lamper og tilbehør som lett kan byttes ut. Det er en billig og enkel måte å fornye interiøret på.

Enkelt å endre interiøret

INTERIØR I ENDRING: Stylist Henrick Eriksson skifter interiør etter humør og bruker kontraster som et dekorativt virkemiddel. © FOTO: Per Erik Jæger

Peis

PEISKOS: Alt i denne stuen er malt hvitt, inkludert brannslukkingsapparatet. Henrcik maler det meste og endrer stadig uttrykket på interiøret sitt. © FOTO: Per Erik Jæger

Stue

FARGEKLATTER: Det duse interiøret blir frisket opp med spreke fargeklatter av oransje. En enkel og rimelig måte å fornye interiøret på. Den oransje puten er kjøpt i England mens den rutete er fra moltazdesignshop.se © FOTO: Per Erik Jæger

Stue

KONTRAST: De svarte rullegardinene og den svarte lampen skaper sterke kontraster i det lyse rommet. Bordet er fra House Doctor og lampen er fra Grandmas. © FOTO: Per Erik Jæger

Sommerhytte

SVART HVITT: Grafiske elementer og svart hvitt blir brukt som et dekorativt virkemiddel på veggene i sommerhuset. © FOTO: Per Erik Jæger

Skap kontraster og unngå hastverk

Det er kontrastene i de rå materialene og miksen av gammelt og nytt som tiltaler Henrick. Han betegner stilen på hytta som New England med industrielle innslag.

- Bruk ulike kontraster i form, materialer, teksturer og farger for å skape spenning i interiøret. Grafiske innslag kan være nok dekor i seg selv, beskriver han.

- Mitt beste tips er å forsøke å bevare så mye som mulig av de originale elementene i et gammelt hus. Lag en plan over alt som skal gjøres, det sparer både tid og penger. Ikke gjør impulskjøp, det blir dyrere i lengden. Lag en «moodboard» for å finne den rette følelsen, og jobb etter den. Ikke ha hastverk, men ta innredningen i etapper. Da blir det gøy og ikke overveldende.

NOSTALGISK OVN

NOSTALGISK OVN: Den gamle ovnen er fortsatt i bruk, og stammer fra 1940/50-tallet. En tøff, turkis jerngryte fra Le Creuset er et friskt innslag på kjøkkenet. © FOTO: Per Erik Jæger

landlig kjøkken

LANDLIG IDYLL: Det landlige kjøkkenet fra Ikea med åpne hyller passer perfekt på det fredelige, svenske torpet. Også her kan kopper og kar byttes ut for å endre uttrykket på kjøkkenet. © FOTO: Per Erik Jæger

landlig kjøkken

STOR TUMLEPLASS:Det luftige, hvite kjøkkenet har en stor komfyr som er beboerens store stolthet. Nye håndklær og småting skiftes stadig ut. Det landlige kjøkkenet er fra Ikea. © FOTO: Per Erik Jæger

 Kjøkken=

ÅPNE HYLLER: Med åpne hyller kan man vise frem sine flotteste kopper og kar, og la dem bli en dekorativ detalj i kjøkkenet. Åpne hyller gir også et luftig preg. © FOTO: Per Erik Jæger

spiseplass

SPISEKROK: Den rustikke spiseplassen er innredet i svart og hvitt. Spisestuemøblene er fra Ikea, mens plakaten er en original poster fra Kina. Henrick sin neste plan er å bytte ut gardinene som er et enkelt, fornyende grep. © FOTO: Per Erik Jæger

Skjulte skatter

Sommerhuset, som stammer fra 1780, var i dårlig stand med senket tak, korkmatter, plasttapeter og ingen isolering. Det første Henrick gjorde var å rive ned gipsvegger, åpne det lave taket og dra opp korkgulvet.

Under gipsplater, avispapir og kork gjemte det seg tøffe tømmervegger og rustikke eikegulv i heltre. At disse praktfulle materialene ble skjult i mange år, synes Henrick er helt sprøtt. De grove elementene gir interiøret et særegent og personlig preg, med historie som sitter i veggene.

Gang

HVITMALT GANG: I den vesle gangen er både vegger og møbler malt hvitt. Svart hvitt bilder på veggene skaper en spennende kontrast. Bilder kan byttes ut for å få et nytt preg på rommet. © FOTO: Per Erik Jæger

 hjemmekontor

HJEMMEKONTOR: Det tøffe hjemmekontoret er innredet i svart og hvitt. Teksten på veggen er et effektivt virkemiddel som også kan endres etter ønske. Stolen er klassikeren Ghost chair fra Philippe Starck og plakatene er fra moltazdesignshop.se. © FOTO: Per Erik Jæger

Interiør i endring

Nå er hele hytta totalrenovert og vinterisolert. Henrick har selv stått for det meste av arbeidet, og gjort litt og litt over tid.

– Det er viktig ikke å ha dårlig tid når man innreder. Da ender man opp med kjappe beslutninger og dårlige impulskjøp. Dessuten tar det tid å skape et personlig hjem, det skal ikke se ut som en utstillingskatalog, unerstreker han.

Med bakgrunn som interiørdesigner, interiørblogger, stylist og foredragsholder innen trender, er Henrick en lidenskapelig og kreativ interiørentusiast. Smitteeffekten på hyttas interiør er stor, og utrykket er i stadig endring.

Han liker nemlig å forandre på interiøret etter det humøret han er i, og av vennene blir han kalt «Henrick spraylakkering», siden han endrer farge på alt rundt seg.

– Gulvet her har skiftet farge mange ganger, fra hvitt til svart, til blått og tilbake til hvitt, forteller han.

Soverom

DUSE FARGER: Bokstaver i ulike størrelser er et dekorativt virkemiddel. De skifter stadig plass i huset. Det lyse soverommet har svartmalt gulv. © FOTO: Per Erik Jæger

Les også:

Her finner du de kuleste interiørbildene

Slik skal soverommet se ut i høst

Eldgammelt hus på Vålerenga fikk råmoderne tilbygg

Dette er de mest populære blomsternavnene

Personvernpolicy